Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΛΑΚΚΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ήταν λέει μια ΝΔ που προεκλογικά διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών. Το βάρος πέφτει στην λέξη «προεκλογικά»... Τότε οι υποψήφιοι της ΝΔ χαϊδεύοντας την λαϊκή θέληση , είπαν ψέματα και εκλέχθηκαν, χωρίς βέβαια να είχαν ποτέ ούτε διαφωνίες αλλά ούτε κάποια πρόθεση, ακύρωσης ή διαφοροποίησης της περιβόητης Συμφωνίας.

Αυτή η εκτίμηση, έχει μετουσιωθεί σε πραγματικότητα, αφού πολλά πολιτικά γεγονότα την στηρίζουν και κανένα δεν την αμφισβητεί.

Τελευταία χάντρα στο κομπολόι της Μακεδονικής εξαπάτησης, η συνάντηση στις 18/11/22 του Προέδρου της Συνέλευσης Ταλάτ Τζαφέρι με την νέα Πρέσβη στην χώρα Σοφία Φιλιππίδου.

Ο Τζαφέρι, αφού την συνεχάρη εγκάρδια για την ανάληψη της θέσης, εξέφρασε την προσδοκία για την συνέχιση της μέχρι τώρα επιτυχούς συνεργασίας με την Πρεσβεία στα Σκόπια.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Τα βήματα που έγιναν και από τις δύο κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια επέτρεψαν εντατικότερη διμερή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης μας στην Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου, καθώς και της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Στα πλαίσια αυτά, ενισχύθηκε η θεσμική συνεργασία στον τομέα της άμυνας σε σχέση με την προστασία του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Με την σειρά της η κα Φιλιππίδου ευχαρίστησε τον Ταλάτ Τζαφέρι και εξέφρασε την πίστη ότι «με την συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει εμβάθυνση των σχέσεων, αλλά πάντα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης και πρόσθετης ενέργειας στην υλοποίησή της».

Επίσης, επανέλαβε την επίσημη κρατική θέση για πλήρη στήριξη της Δημοκρατίας της «Βόρειας Μακεδονίας» για ένταξη στην ΕΕ και παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς και την στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η περεταίρω σύσφιξη σχέσεων των δύο κυβερνήσεων με την πραγματοποίηση διμερών επισκέψεων σε όλα τα επίπεδα και σε επίπεδο Προέδρων των Κοινοβουλίων.

Η Ελληνίδα Πρέσβης και ο Ταλάτ Τζαφέρι υπογράμμισαν ότι η κοινή συνεργασία και βοήθεια προς την Ουκρανία και τους θεσμούς του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω, τι περισσότερα θα έκανε μια κυβέρνηση, που θα είχε απόλυτη συμφωνία και ταύτιση με την Συμφωνία των Πρεσπών, και όχι αμφιβολίες, αντιδράσεις και αντιρρήσεις, που δήλωνε η ΝΔ ότι είχε.
Κάποιος ή κάποιοι εξαπατούν τον Ελληνικό λαό. Και το κάνουν με τρόπο αδίστακτο. Μπορούν να το κάνουν, διότι για πολλά χρόνια ο λαός εκπαιδεύεται «να κοιτά την πάρτη του»…

Όμως τίποτε δεν κρατά για πάντα. Και κάθε φορά που ο λαός εκδικήθηκε τους απατεώνες, τους εκδικήθηκε πολύ σκληρά. 

Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !


Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει. Φρανσουά Μιττεράν


2021 copyright istos.net.gr