Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ;

Οι αιώνες αδίστακτων κατακτήσεων, μαζικών δολοφονιών και εκμετάλλευσης Αφρικανών και Ασιατών από τους Βρετανούς ιμπεριαλιστές κατέληξαν στο να έχουν σήμερα έναν πρωθυπουργό του οποίου οι ρίζες βρίσκονται
σε μια πρώην αποικία.

Σημειωτέο ότι εδώ και χρόνια, το Λονδίνο έχει έναν δήμαρχο που είναι μουσουλμάνος και έχει επίσης ρίζες από μια πρώην αποικία, το Πακιστάν. Περίπου το 6% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον μουσουλμάνοι. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν περιγράφει την πραγματικότητα στην πρωτεύουσα και την γύρω περιοχή.
Εκεί το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο, έτσι το Λονδίνο επέλεξε τον μουσουλμάνο Sadiq Khan για δήμαρχο.
Αν και γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1970, οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από το Πακιστάν μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι το Λονδίνο, η πιο σημαντική και μεγαλύτερη πόλη για τους Βρετανούς, το οικονομικό κέντρο του κόσμου, κυβερνάται εδώ και αρκετά χρόνια από έναν Πακιστανό που είναι απόλυτα σταθερός στις μουσουλμανικές ρίζες του. Αν κάποιος το είχε προφητεύσει αυτό πριν από εκατό χρόνια,
θα είχε κηρυχθεί παράφρονας και θα είχε καταδικαστεί ως προδότης της χώρας.

Σήμερα η Βρετανία έχει έναν Ινδό πρωθυπουργό, τον Rishi Sunak, προφανώς η διάνοια των ιθαγενών Βρετανών
δεν επαρκεί για να κάνουν την απαραίτητη οικονομική αναδιάρθρωση για να βρει η χώρα μια διέξοδο από το χάος. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι όλο και περισσότερες κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνονται από άτομα που κατάγονται από τις αποικίες. Η γλωσσική επάρκεια των ιθαγενών είναι επίσης πιθανό να συμβάλλει σε αυτό.
Ενώ ήταν ακόμα σύνηθες τον 19ο αιώνα τα βρετανικά κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας να μιλούν πολλές ξένες γλώσσες, ο αγγλοσαξονικός γλωσσικός ιμπεριαλισμός το ανέτρεψε και αυτό.
Οι μετανάστες από τις πρώην αποικίες έχουν πλέον το πλεονέκτημα ότι μπορούν να σκεφτούν προβλήματα σε μιαν άλλη γλώσσα, τη μητρική τους γλώσσα, και έτσι να βρουν λύσεις που είναι ξένες για τους Βρετανούς. Ο αγγλόφωνος ιμπεριαλισμός πάσχει από έναν γλωσσικό αυτισμό που αδυνατεί να κατανοήσει τις ευαισθησίες άλλων εθνών.

Έτσι ήλθε η απόλυτη ταπείνωση των πρώην αποικιοκρατών. Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak είναι ένας άνθρωπος του οποίου η καταγωγή βρίσκεται στην αποικία της Ινδίας. Όχι μόνο μεγάλα τμήματα της βρετανικής εθνικής οικονομίας βρίσκονται στα χέρια της πρώην αποικίας της Ινδίας (ο Ινδικός κολοσσός Mittal-Steel έχει εξαγοράσει την βαριά βιομηχανία), αλλά ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία κυβερνάται πλέον από έναν Ινδό. Η βασίλισσα των φορολογικών παραδείσων και των λογαριασμών μαύρου χρήματος από τους οποίους εξακολουθεί να αντλεί μεγάλο μέρος του πλούτου της ανώτερης τάξης της βιώνει την μέγιστη ντροπή.

Με τον νέο πρωθυπουργό Rishi Sunak, ένας Ινδουιστής μετακόμισε για πρώτη φορά στην Downing Street, για πρώτη φορά ένας μελαψός, για πρώτη φορά ένας άνδρας με ινδικές ρίζες. Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι μια θεαματική επιλογή, ενσαρκώνει πολλαπλές πρωτιές για την Βρετανία. Στα 42 του, ο Rishi Sunak δεν είναι μόνο ο νεότερος πρωθυπουργός εδώ και 240 χρόνια, είναι επίσης και ο πλουσιότερος. Ο Sunak είναι ένας φανατικός Ινδουιστής, ο οποίος διορίστηκε ως ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου την ημέρα του Diwali,
του «φεστιβάλ των φώτων» που γιορτάζεται από εκατομμύρια Ινδουιστές Σιχ και Τζαϊνιστές σε όλο τον κόσμο.
Ο συμβολισμός δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερος για αυτόν, γιατί το φεστιβάλ των φώτων γιορτάζει τα νέα ξεκινήματα και τον θρίαμβο του καλού έναντι του κακού, του φωτός πάνω στο σκοτάδι.

Προφανώς λοιπόν οι Βρετανοί χρειάζονται έναν ηγέτη που να μπορεί να τους βγάλει από το σκοτάδι και να τους οδηγήσει στο φως. Έναν Ινδουιστή, έναν «έγχρωμο» που σε παλαιότερες εποχές δεν θα είχε καν πρόσβαση στα γνωστά αποκλειστικά κλαμπ του Λονδίνου. Πόσο ταπεινωτικό πρέπει να είναι αυτό για τους παλιούς αποικιοκράτες Βρετανούς που συμπεριφέρθηκαν τόσο αλαζονικά και αγέρωχα στους λαούς των αποικιών, στους Βρετανούς που πάντα πίστευαν ότι ήταν καλύτεροι από τον υπόλοιπο κόσμο, σε αυτούς που έφεραν ατελείωτα βάσανα στον κόσμο με τους κατακτητικούς τους πολέμους. Θυμίζουμε ότι περίπου 60 εκατομμύρια Ινδοί πέθαναν από την πείνα υπό την βρετανική κυριαρχία. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καμία σύγκρουση ή πόλεμος που να μην μπορεί να αναχθεί στο έργο των Βρετανών ιμπεριαλιστών. Ολόκληρη η Μέση Ανατολή, η Αφρική, το Αφγανιστάν, το Σουδάν..., η λίστα είναι ατελείωτη. Ας αναρωτηθούμε επίσης: Ποιος είναι εις εκ των μεγαλυτέρων πολεμοχαρών στην Ουκρανία σήμερα;

Αν υπάρχει κάτι όπως το εθνικό κάρμα, η Βρετανία το απολαμβάνει στο έπακρο. Το ερώτημα τώρα ίσως είναι εάν ένας Ινδουιστής, ένας άνθρωπος από μια χώρα που έχει καταπιεστεί και εκμεταλλευτεί η Βρετανία, θα αναρωτηθεί αν θέλει να συμμετάσχει στην συνέχιση της μεταχείρισης άλλων χωρών με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έχουν κάνει στο παρελθόν οι Βρετανοί.
Δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις, καθώς ο Sunak είναι προβεβλημένος μαθητής των ψυχοπαθών του WEF και του Klaus Schwab, δεν πρόκειται να φέρει φως στο σπίτι του κακού, στο σπίτι των πολεμοκάπηλων, στο σπίτι αυτών που ομογενοποίησαν τεχνηέντως φυλές και έθνη κάτω από ένα θεσμικό υπόβαθρο ώστε να διατηρήσουν την ιμπεριαλιστική τους κυριαρχία δια του «divide et impera».

Λ. Ιουστινιάνης 

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2022 copyright istos.net.gr