Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Τις τελευταίες εβδομάδες άμαχοι σκοτώνονται στην Δυτική Ουκρανία από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, των ελληνικών συστημικών μη εξαιρουμένων, ουρλιάζουν και κατηγορούν την Μόσχα για εγκλήματα πολέμου. Όμως αυτά τα ίδια μέσα, η Δύση γενικότερα, δεν είχαν λάβει ούτε στο ελάχιστο υπόψη τους νεκρούς στην Ανατολική Ουκρανία που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα συνεχών βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Θυμίζουμε ότι από το 2014, οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ και σε άλλα μέρη της ρωσόφωνης Ανατολικής Ουκρανίας έπρεπε να μάθουν να αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι κάθε μέρα κατά μέσο όρο πέντε άνθρωποι, άμαχοι, σκοτώνονταν από βαρέα όπλα που εκτόξευε ο ουκρανικός στρατός. Έτσι 14.000 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, έχασαν την ζωή τους τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε αυτό τον αριθμό προστίθεται ένα πολλαπλάσιο σε τραυματίες. Σημειώνουμε ότι οι οβίδες δεν έπεφταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις (που δεν υπήρχαν), αλλά σε λαϊκές αγορές, σχολεία, νοσοκομεία και κτήρια κατοικιών. Αυτοί οι βομβαρδισμοί γίνονταν με όπλα και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ και θυμίζουν την αποτέφρωση γερμανικών πόλεων (βλ. Δρέσδη) στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήτοι βομβαρδισμοί για τους οποίους δεν υπήρχε καμία στρατιωτική ανάγκη.

Θυμίζουμε στους έχοντες ασθενή ιστορική μνήμη ότι η Ουκρανία ήταν δημιούργημα των Μπολσεβίκων.
Οι κομμουνιστές προίκισαν την Ουκρανία με αρχέγονα ρωσικά εδάφη, εδάφη στην Μαύρη Θάλασσα και στο Ντονμπάς που ήταν ρωσικά. Σημειώνουμε επίσης ότι η Μόσχα δεν έκανε πραξικόπημα στην Ουκρανία, ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος ανατράπηκε δια της βίας με πραξικόπημα που υποκινήθηκε από την Δύση. Μια τακτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ήτοι όποιος ηγέτης δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός τους και επιζητούν την ανατροπή του (βλ. Σαντάμ, Καντάφι, Μιλόσεβιτς, Μοσαντέκ κ.α.).

Η πρόσφατη ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων στις τέσσερις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας, ήτοι στις περιφέρειες του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, δημιούργησαν de facto τετελεσμένα για την Ουκρανία και την Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αλλάζει άρδην. Οποιοσδήποτε βομβαρδισμός αυτών των περιοχών αποτελεί πλέον άμεση επίθεση κατά της Ρωσίας και η Μόσχα δύναται να προβεί σε σκληρά αντίποινα, μια θέση που ενισχύεται από την δολιοφθορά στους αγωγούς του NordStream και την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία. Για να μην αναφέρουμε τον αδιάλειπτο βομβαρδισμό του συγκροτήματος πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια και τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Ντονμπάς που συνεχίζονται από το Κίεβο. Όλα αυτά έχουν πλέον οδηγήσει την Μόσχα να επιτίθεται σε εγκαταστάσεις ενέργειας στην Δυτική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί μέχρι στιγμής το 40% αυτών των υποδομών.

Αυτές οι επιθέσεις που επηρεάζουν υποδομές ενεργειακού εφοδιασμού εξυπηρετούν τον σκοπό της διατάραξης της ικανότητας του ουκρανικού στρατού να κινείται και να επιχειρεί. Σημειώνουμε ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται με τόση ακρίβεια που λίγοι άμαχοι χάνουν την ζωή τους, κάτι που οδήγησε τους καθεστωτικούς New York Times να χαρακτηρίσουν την ποιότητα των ρωσικών όπλων «κατώτερη» επειδή, άκουσον-άκουσον, τόσο λίγοι άμαχοι έχασαν την ζωή τους. Προφανώς οι New York Times θα ήθελαν εκατόμβες νεκρών για να μεταδώσουν το προσφιλές προπαγανδιστικό επιχείρημα περί των «κακών» Ρώσων. Το νόημα είναι ότι τα αμερικανικά όπλα είναι καλύτερα επειδή σκοτώνουν αμάχους μαζικά, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες (βλ. Αφγανιστάν, Ιράκ, Υεμένη, Σουδάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία). Ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι προσεκτική για να σώζει τις ζωές των αμάχων, οι «δημοσιογράφοι» των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης της Δύσης δεν το λαμβάνουν υπόψη, καθώς αυτό το νόημα δεν συμφωνεί με τις ντιρεκτίβες των εντολέων τους.

Ένα παράδειγμα ιδιαίτερα απεχθούς στάσης υπό αυτή την έννοια έδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ (γεννηθείσα ως Μαρί Γιάνα Κορμπελόβα, εβραϊκής καταγωγής) όταν είπε ότι «500.000 νεκρά παιδιά στο Ιράκ άξιζαν τον κόπο». Ποια αξία διακυβευόταν στο Ιράκ; Αυτό εξακολουθεί να παραμένει το μυστικό της αποβιώσασας τον περασμένο Μάρτιο Ολμπράιτ. Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι δεν υπήρξε ουδέποτε κατακραυγή για αυτήν την τερατώδη δήλωση, τα 500.000 νεκρά παιδιά ήταν προφανώς παιδιά ενός κατώτερου θεού, όπως και τα παιδιά στο Ντονμπάς που σκοτώνονταν επί οκτώ χρόνια από τους εντολοδόχους της Ουάσιγκτον στο Κίεβο.

Αντίθετα, το στρατιωτικό δόγμα της Μόσχας εξακολουθεί να θεωρεί σημαντικό την μη πρόκληση ζημιών στους ουκρανούς αμάχους, τους οποίους θεωρεί αδελφούς. Ακόμη και τώρα δεν υπάρχουν μαζικοί βομβαρδισμοί πόλεων στην Ουκρανία, κάτι που ευκόλως θα μπορούσε να κάνει ο ρωσικός στρατός. Συγκρίνετε πώς οι ΗΠΑ έριξαν χιλιάδες τόνους βομβών στην Γιουγκοσλαβία ή στο Ιράκ στην διάρκεια των επιθετικών πολέμων τους. Συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών ουρανίου στην Φαλούτζα του Ιράκ, πυρομαχικά τα οποία έχουν καταστήσει μη κατοικήσιμη την περιοχή εδώ και μια εικοσαετία.

Σήμερα το Ιράν απειλείται με νέες κυρώσεις για την προμήθεια πολεμικού υλικού στη Ρωσία, κυρίως για τα καμικάζι drones του τύπου Shahed-136. Από αυτή την άποψη, το ΝΑΤΟ θεωρεί αξιέπαινο να πλημμυρίσει την Ουκρανία με όπλα που προκαλούν χιλιάδες θανάτους αμάχων, αλλά δεν πρέπει να γίνει ανεκτό για κανέναν να βοηθήσει την Ρωσία με οπλικά συστήματα, ιδιαίτερα από το Ιράν που έχει χαρακτηριστεί κράτος-παρίας από την Δύση επειδή δεν θέλει να υποταχθεί στις ΗΠΑ. Δηλαδή, μόνο τα «καλά παιδιά» της Δύσης έχουν την άδεια να σκοτώνουν για την «δημοκρατία» και «ελευθερία» made in USA.

Το Κίεβο εδώ και οκτώ χρόνια τρομοκρατούσε τις ρωσόφωνες ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας. Οι συμφωνίες του Μινσκ που δεν τηρήθηκαν ποτέ από την Δύση εξυπηρέτησαν μόνο τον σκοπό του εξοπλισμού του Κιέβου με όπλα. Οι πραξικοπηματίες του Κιέβου ήδη από το 2014 είχαν δηλώσει με πάθος τον στόχο τους να «απο-ρωσοποιήσουν» την Ανατολική Ουκρανία με την χρήση στρατιωτικής βίας και τρομοκρατίας. Τώρα η Ρωσία αποφάσισε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα το Κίεβο στην Δυτική Ουκρανία. Οι Ουκρανοί εντολοδόχοι των ΗΠΑ μπορούν τώρα να σκέφτονται στο σκοτάδι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για το αν οι τρομοκρατικές πράξεις τους στην Ανατολική Ουκρανία θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν ηθικά με οποιονδήποτε τρόπο, ίσως όμως να είναι ήδη αργά.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν την Ουκρανία, στην πραγματικότητα ο ουκρανικός λαός είναι θύμα της γεωπολιτικής αναμέτρησης Δύσης-Ρωσίας για την διατήρηση μιας παλιάς και ετοιμοθάνατης δυτικής τάξης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην οποία η Ουάσιγκτον είναι ο υποτιθέμενος ηγεμόνας που εξυπηρετείται από τους άθλιους ευρωπαϊκούς δορυφόρους και από την εγκληματικά αδίστακτη και διεστραμμένη ηγεσία του Κιέβου που φαίνεται να μην την νοιάζει ο αφανισμός της χώρας, φτάνει να σωθεί η ιμπεριαλιστική τάξη made in USA.
Οι μέρες αυτής της ιμπεριαλιστικής τάξης όμως είναι μετρημένες, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιβάλλει την νέμεση και οι ένοχοι αυτής της κολασμένης κατάστασης που είναι οι καπιταλιστικές δυτικές ελίτ και οι αφέντες τους από το παρασκήνιο θα την πληρώσουν με την πραγματική έννοια του όρου.

Γ. Λιναρδής 

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο" Βόλφγκανγκ Γκαίτε


2022 copyright istos.net.gr