Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΙΤΗΡΑ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, αυτά δηλαδή που οι ιδιοκτήτες των έχουν άμεση εξάρτηση από διεθνή τοκογλυφικά κέντρα και των οποίων οι δημοσιογράφοι είναι στο μισθολόγιο της κυβερνητικής προπαγάνδας,
το τελευταίο διάστημα είναι πολύ εύκολο να διαψευστούν σε δυο θέματα.

Πόσο καιρό μας λένε τα «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» ότι η Ρωσία εμποδίζει την εξαγωγή ουκρανικού σιταριού,
το οποίο είναι τόσο απελπιστικά απαραίτητο στην Αφρική για να αποφευχθεί ο λιμός; Και πώς επευφημούσαν
τα «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» επειδή η Ουκρανία φέρεται να ήθελε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επίθεση
με ένα εκατομμύριο στρατιώτες και να ανακαταλάβει την Χερσώνα;
Και τα δύο ήταν ψέματα, όπως θα αναφέρουμε ακολούθως.

Δεν υπήρξε ποτέ ρωσικός αποκλεισμός για εμπορικά πλοία από ουκρανικά λιμάνια. Το πρόβλημα ήταν ότι το Κίεβο δεν ήθελε τις εξαγωγές σιτηρών προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα σιτηρά ως μοχλό πίεσης εναντίον της Δύσης για να προμηθευτεί αντιπλοϊκούς πυραύλους. Και δεν αφορούσε ποτέ το σιτάρι για την Αφρική, όπως μπορούμε τώρα να δούμε. Επρόκειτο κυρίως για καλαμπόκι, το οποίο χρησιμοποιείται στη Δύση ως ζωοτροφή και όχι στην Αφρική.

Αν ο αναγνώστης νομίζει ότι αυτό είναι ρωσική προπαγάνδα, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, η οποία αναφέρει ακριβώς ποιο πλοίο έφυγε από τα ουκρανικά λιμάνια με ποιο φορτίο και ποιο προορισμό. Επί του παρόντος, 438.331 τόνοι γεωργικών προϊόντων έχουν απομακρυνθεί από την Ουκρανία μετά την συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών. Το μεγαλύτερο μέρος, ήτοι 360.000 τόνοι, είναι αραβόσιτος, ο οποίος πηγαίνει στο Ιράν, την Τουρκία, την Νότια Κορέα, την Ιρλανδία και την Βρετανία ως ζωοτροφή. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τόνοι είναι ηλιέλαιο για την Τουρκία, την Κίνα και την Ιταλία. Κανένα από τα πλοία δεν βρίσκεται καθ' οδόν προς την Αφρική και το μοναδικό πλοίο που μετέφερε 3.050 τόνους ουκρανικό σιτάρι κατευθύνθηκε στην Τουρκία.

Αυτά όσον αφορά τον σουρεαλισμό των ελληνικών ΜΜΕ ότι το ουκρανικό σιτάρι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο επερχόμενος λιμός στην Αφρική, που υποτίθεται ότι προκλήθηκε από την Ρωσία. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για τα οικονομικά συμφέροντα δυτικών εταιρειών και όχι για την πείνα στην Αφρική.
Η Ουκρανία δεν παίζει σοβαρό ρόλο στην αγορά τροφίμων, είναι όμως ένας σοβαρός παίκτης στην αγορά αραβόσιτου. Αλλά στις κύριες αγορές σιταριού, η Ουκρανία είναι πολύ μικρή όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων σιταριού. Παρεμπιπτόντως, ούτε ένα πλοίο δεν πηγαίνει στην Υεμένη, την Σομαλία, την Αιθιοπία ή άλλες χώρες που λιμοκτονούν.

Ας αποσαφηνίσουμε τώρα και τις μεγάλες αντεπιθέσεις που ανακοινώνει ασμένως τις τελευταίες ημέρες ο Ζελένσκι, τις δηλώσεις του οποίου βγάζουν ως πρώτη είδηση τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η μεγάλη επίθεση με ένα εκατομμύριο στρατιώτες, που ανακοινώθηκε από το Κίεβο και τα ελληνικά «ποιοτικά μέσα ενημέρωσης» για την περιοχή της Χερσώνας, περιεγράφηκε εξ αρχής από την Ρωσία ως καθαρή εφεύρεση. Και αυτό αποδείχθηκε αληθές, γιατί τώρα το παραδέχεται και το Κίεβο. Σύμβουλοι του Ζελένσκι δήλωσαν ότι η επίθεση ήταν μια εφεύρεση που «αποσκοπούσε στην υπονόμευση του ηθικού του ρωσικού στρατού».

Το Κίεβο πέτυχε ακριβώς το αντίθετο, διότι ο ρωσικός στρατός γελάει με τα χοντροκομμένα ψέματα του Ζελένσκι. Ήταν σαφές σε όλους τους στρατιωτικούς αναλυτές ότι η ουκρανική επίθεση ήταν μια εφεύρεση, μια μαϊμού αντεπίθεση, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον την δύναμη για πραγματικές αντεπιθέσεις, ανεξαρτήτως από τις παραδόσεις όπλων από τις ΗΠΑ και κάποιες νατοϊκές χώρες.

Ο Ζελένσκι ήδη δέχεται πλήγματα κατά της εικόνας του σε ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, από ΜΜΕ που μέχρι πρότινος ήταν πιστά σε αυτόν. Η γερμανική Die Welt πρόσφατα ανέφερε την διαφθορά του πρώην κωμικού σε ένα μεγάλο άρθρο, επισημαίνοντας την εμπλοκή του Ζελένσκι στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Ουκρανού ολιγάρχη Kolomoisky. Εν τω μεταξύ, τα όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ και οι νατοϊκοί εταίροι, ένα μεγάλο μέρος από αυτά εξαφανίζονται στη μαύρη τρύπα της ουκρανικής διαφθοράς. Ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CBS αποκάλυψε ότι «όλα αυτά τα όπλα περνούν τα σύνορα και στη συνέχεια κάτι συμβαίνει και μόνο περίπου το 30% φτάνει στον προορισμό τους». Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν κουραστεί με τον Ουκρανό κλόουν, ήδη κάποιοι προετοιμάζουν ως διάδοχη κατάσταση τον Oleksiy Arestovych που σήμερα είναι σύμβουλος του Ζελένσκι.

Έως ότου όμως απομακρυνθεί ο Ζελένσκι από την εξουσία, με ή άνευ βίας, τα ελληνικά συστημικά μέσα ενημέρωσης θα συνεχίσουν να τον λατρεύουν σουρεαλιστικά, αποδεικνύοντας ότι η κατάταξη της Ελλάδας στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου ως 108η στον κόσμο και πρώτη από το τέλος ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες είναι μια πραγματικότητα.

Λ. Ιουστινιάνης

Σουρεαλισμός (ορισμός): Καθαρός ψυχικός αυτοματισμός, με τον οποίον επιδιώκεται να εκφραστεί, προφορικά, γραπτά ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, η αυθεντική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης χωρίς κανένα έλεγχο της λογικής, ανεξάρτητα από κάθε ηθική και αισθητική μέριμνα. Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους για να υποδηλώσει κάτι φανταστικό, αλλόκοτο, παράλογο ή τρελό.  

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο" Βόλφγκανγκ Γκαίτε


2022 copyright istos.net.gr