Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Ή ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

Ας θυμηθούμε:
Οι δίκες της Νυρεμβέργης ξεκίνησαν εναντίον υψηλόβαθμων ηγετών του Τρίτου Ράιχ με την κατηγορία ότι είχαν προετοιμάσει και διεξαγάγει έναν πόλεμο επιθετικότητας υπό την ηγεσία του Χίτλερ.
Όπως γνωρίζουμε σήμερα, τόσο η προετοιμασία της δίκης, η διεξαγωγή της δίκης, όσο και οι κατηγορίες ήταν λανθασμένες και μερικώς σκανδαλώδεις όσον αφορά το περιεχόμενο αυτής. Σήμερα είναι αδιαμφισβήτητο ότι τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν προετοιμάστηκαν από την Γερμανία, αλλά από την τότε μοναδική παγκόσμια αποικιακή δύναμη Μεγάλη Βρετανία. Και στις δυο περιπτώσεις, η Γερμανία παρασύρθηκε σε μια προσεκτικά προετοιμασμένη παγίδα που δεν της άφησε καμία επιλογή από το να ρίξει την πρώτη βολή.

Ας θυμηθούμε:
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά αμάχων. Η Ελλάδα και άλλες 37 χώρες της Δύσης παρέπεμψαν επισήμως στο ICC (International Criminal Court) αναφορές για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Ειρήσθω εν παρόδω:
Η Ελλάδα και οι άλλες 37 χώρες λησμόνησαν ότι από το 2014 και επί 8 χρόνια το Κίεβο βομβάρδιζε αδιακρίτως τις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς με αποτέλεσμα εκατόμβες αμάχων, μεταξύ αυτών πολλοί Έλληνες κάτοικοι της Μαριούπολης και των γύρω περιοχών.

Ο πόλεμος της Τουρκίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας που ξεκίνησε το 2016 με την επιχείρηση Euphrats Shield, συνεχίστηκε με τις επιχειρήσεις Olive Branch (2018), Peace Spring (2019), Spring Shield (2020) και Claw-Lock επί των ημερών μας, είναι αναμφίβολα ένας επιθετικός πόλεμος εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους που δεν έδειξε κανένα σημάδι δράσης να επιτεθεί σε μια γειτονική χώρα.
Θυμίζουμε δε παρεμπιπτόντως ότι οι ΗΠΑ ήταν που δημιούργησαν το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) με σκοπό την αποσταθεροποίηση του μη αρεστού στην Δύση Μπάσαρ αλ Άσαντ και ήταν η Τουρκία που παρείχε υποστήριξη στους τζιχαντιστές του ISIS, με εκπαίδευση και νοσοκομειακή περίθαλψη των τραυματιών του «ιερού πολέμου».

Κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην βόρεια Συρία διαπράχθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους τζιχαντιστές εγκλήματα εθνοκάθαρσης κατά Σύριων χριστιανών, Κούρδων και Γεζίντι αμάχων. Οι επιθέσεις εναντίον των αμάχων διαμορφώνουν την εικόνα της εισβολής κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, στον διεθνή τύπο από το 2016 έχουν εμφανιστεί πολλά ρεπορτάζ και βίντεο που δείχνουν τα βάρβαρα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων εισβολέων εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας των συνόρων η Άγκυρα εκτελεί στρατιωτικές αποστολές εθνοκάθαρσης και ανασχεδιάζει ριζικά τα τοπικά δημογραφικά στοιχεία της βόρειας Συρίας, οι τουρκικές επιθέσεις έχουν στοιχίσει την ζωή περίπου 100.000 αμάχων, ενώ έχουν εκτοπιστεί από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Σύριοι χριστιανοί, Κούρδοι και Γεζίντι. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά στην Δύση, αναφέρονται σε εκτενή ρεπορτάζ ακόμη και συστημικών εφημερίδων όπως της Washington Post, Independent, Jerusalem Post κ.α.

Τα διαρκή εγκλήματα πολέμου των Τούρκων παρακολουθεί ως συνένοχος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δίνει και εύσημα στην Άγκυρα δηλώνοντας ότι «η Τουρκία προβαίνει σε μετριοπαθή και αναλογική δράση εναντίον των τρομοκρατών που την απειλούν». Η μαχόμενη για την «δημοκρατία» και «ελευθερία» Δύση, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας, δίνει σιωπηρώς την συγκατάθεση της για τα εγκλήματα της Τουρκίας, αφού ουδέν πράττει για την φρίκη που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια της.

Εάν υπήρχε πραγματική δικαιοσύνη, εάν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν ήταν μαριονέτα της Δύσης, τότε οι ηγέτες των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας θα έπρεπε να καταλήξουν ενώπιον δικαστηρίου με πρότυπο την Νυρεμβέργη. Αυτό το δικαστήριο θα πρέπει αναγκαστικά να καταλήξει στις ίδιες ετυμηγορίες με αυτές των δικών της Νυρεμβέργης: Θάνατος δια απαγχονισμού για τους αυτουργούς, για τους ηθικούς αυτουργούς και για αυτούς που κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα εθνοκάθαρσης της Τουρκίας.

Όμως ούτε ο Μπάιντεν, ούτε ο Στόλτενμπεργκ, ούτε η φον ντερ Λάιεν, ούτε ο Ερντογάν μπορούν να κληθούν στο δικαστήριο. Οι λόγοι για αυτό δεν χρειάζεται να εξηγηθούν λεπτομερέστερα.

Γ. Λιναρδής  

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο" Βόλφγκανγκ Γκαίτε


2022 copyright istos.net.gr