Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Ε.Ε. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ

Τι συμβαίνει στην Ε.Ε. και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει σώας τας φρένας; Τι είναι αυτό που έχουν πάθει οι ηγέτες και βαδίζουν στο μονοπάτι των κακών αποφάσεων, χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν για να βγουν από αυτό;

Να σημειώσω ότι, γενικά είμαι επικριτικός με την Ε.Ε. και ειδικότερα με την Πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν, την οποία θεωρώ εξαιρετικά μικρού βεληνεκούς πολιτικό, ικανή ίσως για μια γενική γραμματεία ενός γερμανικού υπουργείου β’ τάξης και όχι για να ηγείται της Ευρώπης.

Όμως, δυστυχώς, ανήκω στην Ε.Ε. ως χώρα και πολίτης και οι ήττες, οι αστοχίες και οι προσβολές με θίγουν πρακτικά και με στεναχωρούν ηθικά. Έτσι δεν μου άρεσε π.χ. ο εξευτελισμός της Φον ντερ Λάιεν από τον Ερντογάν, ούτε η απαξίωση των ευρωπαϊκών συμφερόντων από τους ΝΑΤΟικούς, αλλά ούτε και η ευκολία με την οποία οι λεγόμενοι ηγέτες της Ε.Ε. αποδέχονται και εκπληρώνουν Αμερικανικές εντολές, σε βάρος της Ευρώπης, των συμφερόντων των λαών της και τελικά της ίδιας της κοινής λογικής.

Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Άσχετα που διαφωνώ, σήμερα βρισκόμαστε σε ένα άλλο σημείο, εκείνο που η πολιτική πρέπει να αναβαθμιστεί και να καταφέρει το ελάχιστο, δηλαδή να πάψει να είναι η τέχνη του αυτοκαταστροφικού παραλόγου!!!

Σήμερα στους κόλπους της Ε.Ε. γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τα ηγετικά κέντρα, να εφαρμοσθεί μία ακόμη (νέα) σειρά κυρώσεων εναντίον της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Λες και οι προηγούμενες κυρώσεις, δεν έφεραν σε δύσκολη θέση την Ευρώπη αλλά την Ρωσσία! Οι ηγεσίες, βλέπουν φυσικά, το αδιέξοδο της πολιτικής τους, αλλά συνεχίζουν παράλογα και αυτοκαταστροφικά και προσπαθούν να κλιμακώσουν. Μόνο που στο τέλος, δεν θα υποφέρει η κα Φον ντερ Λάιεν. Εκείνη θα συνεχίσει να έχει ζέστη, φαγητό, πλούσιες απολαβές. Θα υποφέρουν όλοι εκείνοι που της έχουν εμπιστευθεί τις τύχες της ζωής τους. Ενώ λοιπόν δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να περάσει η κα Φον ντερ Λάιεν τα νέα μέτρα, βγαίνει στο MSNBC και κάνει την απίστευτη, ψευδή και παραπλανητική δήλωση:

"Εάν κόβαμε εντελώς, αμέσως από σήμερα, από το πετρέλαιο, θα μπορούσε να είναι σε θέση (ο Πούτιν) να μεταφέρει το πετρέλαιο που δεν πουλάει στην ΕΕ, στην παγκόσμια αγορά, όπου οι τιμές θα αυξηθούν και να το πουλήσει για περισσότερα"

(“If we would completely cut immediately as of today, off the oil, he (Putin) might be able to take the oil that he does not sale to the EU to the world market where the prices will increase and sell it for more”)


Προσπαθεί λοιπόν με έναν δόλιο και θρασύτατο τρόπο να καμουφλάρει την αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων, την αποτυχία των πολιτικών της και την οικονομική και ενεργειακή κρίση που έχει φέρει στην Ε.Ε. κάτω από μια δήθεν «έξυπνη στρατηγική» για να πιάσει κορόιδο τον Πούτιν!!!

Κα Φον ντερ Λάιεν, αφού η Ε.Ε. φέρεται εχθρικά στην Ρωσσία, κι αφού επιβάλλετε πακέτο κυρώσεων επί πακέτου κυρώσεων εναντίον της, τι είδους μαζοχισμό έχει ο Πούτιν και θα συνεχίσει να πουλά φθηνότερα στους «εχθρούς» αφού όπως μας λέτε, μπορεί να πουλήσει ακριβότερα το πετρέλαιό του αλλού;

Επιτέλους προσέξτε: δεν απευθύνεστε σε τίποτε σκλάβους σε φυτεία σας, αλλά στους Ευρωπαίους πολίτες που έχουν αποδείξει ιστορικά, πως ανέχονται πάρα πολλά, μέχρι του σημείου που η αγανάκτησή τους, απαιτεί και παίρνει δικαίωση, με κάθε τρόπο.

Αυτοί λοιπόν οι απίθανοι, που δεν είναι καν απατεώνες αλλά μικροί απατεωνίσκοι της πολιτικής, παγιδευμένοι με τα συμπλέγματα κατωτερότητάς τους και τις δεσμεύσεις σε ισχυρά κέντρα, επειδή δεν έχουν αντίλογο αφού τα ΜΜΕ έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και από έλεγχο της εξουσίας κάνουν υποστήριξη αυτής, πιστεύουν ότι μπορούν να βγαίνουν και να λένε την όποια χονδροειδή βλακεία νομίζει ο μικρούλης εγκέφαλός τους πως θα γίνει πιστευτή. Και το δραματικό της υπόθεσης είναι πως έχουν απενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των κοινωνιών σε τόσο μεγάλο βαθμό, που πραγματικά μπορούν να το κάνουν!!

Με κάθε τέτοια δήλωση βέβαια, γελοιοποιούνται όλο και περισσότερο και εξευτελίζουν τους θεσμούς που υποτίθεται υπηρετούν όλο και πιο πολύ. Προς επίρρωση των παραπάνω, σας θυμίζω τις ζωντανές δηλώσεις μιας γερμανίδας υπουργού, που παραδέχθηκε ότι θα έχουμε ενεργειακό πρόβλημα και είπε:

«δεν πειράζει πρέπει να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό και κάθε φορά που το κάνετε να λέτε περήφανοι: άρπα την Πούτιν»

Όπως αντιλαμβάνεστε ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Η ένδεια των ηγεσιών που αποφασίζουν τις τύχες μας είναι ολοφάνερη. Οι ηγέτες σήμερα είναι αμόρφωτοι, ανοϊκοί, κατευθυνόμενοι, μονοδιάστατοι, απομακρυσμένοι από τους λαούς και τις ανάγκες τους, μηρυκάζοντας ξύλινο λόγο περί δημοκρατίας, ανθρωπιάς και δικαιωμάτων, ενώ στην πραγματικότητα επιβάλλουν και εφαρμόζουν μια κοινοβουλευτική δικτατορία μαριονετών, χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Όλες οι οικονομικές επιλογές τους πέφτουν στο κενό, ότι θυσίες και να κάνουν οι λαοί. Όλες οι προσπάθειές τους για ειρήνη και ευημερία, φέρνουν επίσης το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όλη η πολιτεία τους βρωμάει ένα ευτελές αποπνικτικό πατσουλί αντί να μοσχομυρίζει καθαριότητα. Και γι’ αυτό αν παρατηρήσετε, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των τελευταίων 40 τουλάχιστον ετών, αφού παρελάσουν πάνω στο άρμα του υπέροχου-σωτήρα, εξαφανίζονται από τα κοινά, στο μπαούλο των αχρήστων σε μια σοφίτα αραχνιασμένης ιστορίας, υπό το βάρος ανεπάρκειας και σκανδάλων.

Η Ε.Ε. της κας Φον ντερ Λάιεν, πρέπει να ενηλικιωθεί. Πρέπει να βάλει πρωταρχικό στόχο της, τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτά τα συμφέροντα, δεν εξυπηρετούνται από το ΝΑΤΟ του διεθνούς κεφαλαίου. Είναι ανταγωνιστικά με τον νεοταξίτικο ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και των φθονερών συμμάχων τους. Καιρός για μια αλλαγή πορείας.

Η Ευρώπη, πρέπει να αγκαλιάσει και να συνεργαστεί με τα ευρωπαϊκά κράτη, φροντίζοντας πρώτα τα του οίκου της, την αυτάρκεια και ευημερία των λαών της.
 
Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !


Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει. Φρανσουά Μιττεράν


2021 copyright istos.net.gr