Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η «Σύνοδος για την Δημοκρατία» (Democracy Summit) την οποία διοργάνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν και στην οποία έλαβαν μέρος 80 παγκόσμιοι ηγέτες.
Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση των αυταρχικών συστημάτων διακυβέρνησης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τουτέστιν, ως επί το πλείστον οι ηγέτες αναλώθηκαν στα γνωστά συνθήματα που χρησιμοποιούν τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ για να δικαιολογούν, να βάζουν το περιτύλιγμα στους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους και επεμβάσεις εναντίον μη αρεστών καθεστώτων.
Στην πραγματικότητα, στην σύνοδο κορυφής για την «δημοκρατία» που διοργάνωσε ο Μπάιντεν, οι ηγέτες που πήραν μέρος επιλέχτηκαν ανάλογα με το ποιος είναι πολιτικά υπάκουος στις ΗΠΑ και ποιος όχι.

Ο Μπάιντεν διάνθισε την αρχική του ομιλία με προτάσεις και φράσεις όπως «δικαιοσύνη», «ελευθερία του λόγου», «θρησκευτική ελευθερία», «ελεύθερο Τύπο», «ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ατόμου», δηλαδή χρησιμοποίησε λέξεις των οποίων το ιστορικό νόημα έχει παραμεληθεί εδώ και δεκαετίες από την αμερικανοσιωνιστική καπιταλιστική εξουσία της οποίας σήμερα ηγείται στις ΗΠΑ.

Η θεαματική υποκρισία του Αμερικανού προέδρου αντικατοπτρίστηκε και στο διαδικτυακό πάνελ των συμμετεχόντων, καθώς μεταξύ των υπήρχαν οι ηγέτες του Πακιστάν και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ηγέτες χωρών δηλαδή που είναι «πρότυπα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ομοίως στο πάνελ βρισκόταν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, μια χώρα που είναι γνωστή για την φρικτή απαρτχάιντ πολιτική της έναντι των Παλαιστινίων. Καλεσμένος ήταν και ο Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας».
Η παρουσία του δίνει το στίγμα του ψέματος στην χρήση της λέξης «δημοκρατία». Ο Γκουαϊδό είναι μια μη εκλεγμένη μαριονέτα, την οποία η Ουάσιγκτον προσπάθησε να εγκαταστήσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας με στρατιωτικό πραξικόπημα μέσω της εκδίωξης του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Ο Μπάιντεν στην ομιλία του αναφέρθηκε επανειλημμένα για την «ελευθερία του Τύπου» και τα «ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης». Την ίδια ώρα που χρησιμοποιούσε αυτά τα λόγια, βρετανικό Δικαστήριο αποφάσιζε σχετικά με την έκκληση των ΗΠΑ για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Ασάνζ διώκεται και καταδιώκεται από τις ΗΠΑ επειδή τόλμησε να δημοσιεύσει τα εγκλήματα του βαθέος κράτους της Ουάσιγκτον.

Η ουσία της συνόδου κορυφής προέκυψε από τα σχόλια στο τέλος της ομιλίας του Μπάιντεν, καθώς ισχυρίστηκε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε παρακμή «λόγω εξωτερικών πιέσεων από αυταρχικούς ηγέτες». Σύμφωνα με τον Μπάιντεν αυτοί οι αυταρχικοί ηγέτες χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο και άλλες μορφές ανατροπής για «να αυξήσουν «την δυσαρέσκεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με δημοκρατικές κυβερνήσεις που θεωρούν ότι αποτυγχάνουν να προσφέρουν για τις ανάγκες τους». Τα σχόλια αυτά βασίζονται στο ζήτημα της δήθεν ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές, ένα ψέμα το οποίο αβάσιμα χρησιμοποιήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα και πλέον αναλύεται από τον Λευκό Οίκο ως μια παγκόσμια συνωμοσία.
Ως «αυταρχικούς ηγέτες» ο Μπάιντεν υπαινίσσεται τον Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ, οι οποίοι κατά τον Αμερικανό πρόεδρο θέλουν να διαβρώσουν, να ανατρέψουν την δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, καλλιεργώντας την λαϊκή δυσαρέσκεια. Προφανώς ο Μπάιντεν λησμονεί ότι καμία εξουσία δεν αποσταθεροποίησε και ανέτρεψε τόσες δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο όσο η Ουάσιγκτον και πουθενά δεν είναι πιο έντονη η διάβρωση της δημοκρατίας απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, μια χώρα που κρύβει και αποκαθηλώνει αγάλματα των ιδρυτών της Δημοκρατίας της προς χάριν ισχνών μειονοτήτων.

Λέξεις όπως «δημοκρατία», «ελευθερία του Τύπου» και «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν έχουν νόημα όταν τις χρησιμοποιεί ο Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος του αμερικανοσιωνιστικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.
Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που συγκέντρωσε ο Μπάιντεν στην εικονική Σύνοδο ήταν εκπρόσωποι της αμερικανοσιωνιστικής-καπιταλιστικής τάξης, συμπεριλαμβανομένων αυταρχικών, αχρείων και μαζικών δολοφόνων που θέλουν να «υπερασπιστούν την δημοκρατία».
Ο Μπάιντεν είχε καλέσει στην Σύνοδο υπάκουους ηγέτες-δορυφόρους με σκοπό να καταπολεμήσει εκείνες τις χώρες που διατηρούν την στρατηγική ανεξαρτησία τους από την αυτοαποκαλούμενη Δύση και το κυρίαρχο όραμα της δυτικής τοκογλυφικής νομενκλατούρας για μια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες» που είναι το περιτύλιγμα για την ιμπεριαλιστική πολιτική περικύκλωσης και εξουδετέρωσης της Ρωσίας και Κίνας.

Η «Democracy Summit» είναι η προσπάθεια σχεδιασμού μιας νέας παγκόσμιας ατζέντας μέσω της οποίας οι πειθήνιοι σύμμαχοι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν εθελόδουλα στο «δημοκρατικό μαντρί», έχοντας ως βοσκό το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον.

Λ. Ιουστινιάνης

Μοιραστείτε το στο Twitter !


Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει. Φρανσουά Μιττεράν


2021 copyright istos.net.gr