ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ἤ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

1–2 minutes

Ο κλάδος της «κλιματικής αλλαγής» αντιμετωπίζει κάθε καύσωνα, φωτιά στα δάση, πλημμύρα ή παγετώνα ως απόδειξη ότι οι άνθρωποι ελέγχουν τον θερμοστάτη της γης.

Όμως το κλίμα της γης άλλαζε και θα αλλάζει πάντα. Εποχές παγετώνων, ζεστές περίοδοι και ψυχροί αιώνες ήρθαν και έφυγαν πολύ πριν από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και τους φόρους για το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο σχεδόν αποκλειστικός, ο μεγαλύτερος παράγοντας έχει υπάρξει ανέκαθεν ο Ήλιος, η πηγή σχεδόν όλης της ενέργειας που ζεσταίνει τον πλανήτη μας.

Μικρές αλλαγές στην ηλιακή παραγωγή, κύκλοι ηλιακών εξάρσεων και σχετικές επιδράσεις σε σύννεφα και ωκεανούς έχουν επανειλλημένα κινήσει τον δείκτη του θερμοστάτη.

Ο καιρός ήταν πάντα και θα είναι ένα βραχυπρόθεσμο χάος. Το καυτό καλοκαίρι ή μια άγρια καταιγίδα δεν λένε απολύτως τίποτε για το κλίμα μακροπρόθεσμα. Το κλίμα είναι το μοτίβο δεκαετιών που καθορίζεται από τον ενεργειακό προϋπολογισμό του Ήλιου.

Με το να κατηγορείς το διοξείδιο του άνθρακα για κάθε καιρικό φαινόμενο ισοδυναμεί με το να αγνοείς την πραγματικότητα του Ήλιου και μετατρέπεις την φυσιολογική διακύμανση σε ηθική κρίση.

Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ο κύριος διακόπτης του θερμοστάτη. Αναδεικνύοντας το CO2 πάνω από τον Ήλιο υποβαθμίζεις το άστρο που στην πραγματικότητα τροφοδοτεί το σύστημα. Και το σύστημα έχει αποδείξει ότι παραμένει σε βάθος χρόνου σταθερό.

Η κλιματική αλλαγή και η επιστημονική έρευνα επ’ αυτής δεν είναι ιδεολογικό θέμα, αν και κάποιοι προσπαθούν να το κάνουν με τις υστερικές τους αναφορές για το τέλος του κόσμου και άλλα συναφή τρομακτικά σκηνικά. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι αυτή η υστερία βοηθάει για να προωθηθούν δυναμικά οι εναλλακτικές μορφές καυσίμων και ενέργειας που αποκρύπτουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Το εμπόριο με τίτλους αξιόχαρτων ή παραγώγων CO2 των τραπεζών Goldman Sachs και BlackRock αποφέρει τεράστια κέρδη στα διεθνή χρηματοπιστωτικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή κλίματος του ΟΗΕ IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) χρηματοδοτείται από το «Rockefeller Brothers Fund».

Προφανώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα ευθύνης. Ωστόσο, η αλλαγή του κλίματος προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τον Ήλιο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και που ουδεμία σχέση έχει με ανθρώπινη παρέμβαση ή με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα.

.

🤞 Εγγραφείτε στην λίστα φίλων !

Διακριτική ενημέρωση για σημαντικά άρθρα της Ιστοσελίδας μας

23
fb-share-icon
Insta
Tiktok