O πιθανός αντικαταστάτης του Biden, ακόμη ένα προεδρικό απόβλητο…

US President Joe Biden (R) greets California Governor Gavin Newsom

Στις τόσο σοφές ΗΠΑ, η πολιτική έχει ουσιαστικά και σοκαριστικά διαχωρίσει την θέση της από το ήθος και την τιμιότητα. Όλα τα προσόντα των πολιτικών, συμπυκνώνονται σε  δυο πολύ συγκεκριμένες «αρετές». Η πρώτη αφορά αν ο υποψήφιος «γράφει καλά» στην κάμερα. Αν το χτένισμα και το χαμόγελό του είναι δηλαδή ικανά να ξεγελάσουν απλοϊκούς ανθρώπους. Η δεύτερη αρετή αφορά στο αν ο υποψήφιος είναι διατεθειμένος να αλλάξει, να αλλάζει κατά το δοκούν ή να μην έχει καθόλου πολιτικές απόψεις. Αν αυτά τα δύο κριτήρια εκπληρώνονται, ο πολιτικός θα έχει λαμπρό μέλλον στην “land of the free” ιδιαίτερα δε, αν ανήκει στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Από την βραδιά του Προεδρικού debate, όταν ο νυν Πρόεδρος Biden εμφανίστηκε ως μια πολιτική μούμια, διάφοροι Δημοκρατικοί που «σοκαρίστηκαν» απο αυτή την εικόνα, ζητούν επιτακτικά την αντικατάσταση Biden από τις επερχόμενες εκλογές.

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής ανάμεσά μας, δεν τους ανησύχησε ότι ένα πολιτικό zombie έχει τους κωδικούς εκτόξευσης των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, δεν τους ντρόπιασε ο εξευτελισμός του προεδρικού θώκου, και δεν αναστατώθηκαν για την ευημερία των πολιτών. Αν κάτι από αυτά ίσχυε, θα είχαν αντιδράσει πολύ νωρίτερα. Μέχρι την βραδιά του προεδρικού debate, δεν ζούσαν φυσικά, σε απομονωμένη αποικία στην Σελήνη, αλλά στις ΗΠΑ μαζί με όλους τους άλλους που κορόιδευαν το αποσυντεθειμένο πολιτικό σκιάχτρο που δήθεν κυβερνάει… γιατί ο λαός τον επέλεξε…

Όχι, τίποτε από τα παραπάνω. Η αλήθεια που τους χαστούκισε στο πρόσωπο είναι ότι με αυτόν τον babylino υποψήφιο, οι εκλογές είναι χαμένες για τους Δημοκρατικούς. Και έτσι, ζητούν την αντικατάστασή του, όταν μέχρι την ημέρα του debate, όλοι εν χορώ μας έλεγαν ότι είναι μεν γηραιός, αλλά είναι ακμαίος και με όραμα.

Καθόλου δεν τους απασχολεί ότι με την απαίτησή τους για αντικατάσταση, ευθέως και προκλητικά παραδέχονται ότι έλεγαν όλοι τους ψέματα! Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ότι η αντικατάσταση είναι παράνομη, αφού ο Biden έχει λάβει όλες τις νόμιμες ψήφους και υποστηρίξεις που προβλέπονται από το καταστατικό του κόμματος και τον νόμο του κράτους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι μήπως χάσουν την εξουσία και το χρήμα της…

Και φυσικά αφού μιλάμε για πολιτικούς, αφού μιλάμε για αμερικανούς πολιτικούς κι αφού μιλάμε για Δημοκρατικούς πολιτικούς, ποιον προωθούν για αντικαταστάτη; Μα ένα πολιτικό ανδρείκελο, ένα πολιτικό αχυράνθρωπο, που πληροί όμως τις δυο απαραίτητες «αρετές» που προανέφερα. Γράφει καλά στην κάμερα και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις προσωπικές του πολιτικές απόψεις.

Ο πλέον πιθανός για την αντικατάσταση του ντροπιαστικού και ντροπιασμένου Biden, είναι ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom.

Ο Newsom, είναι 57 ετών, με ωραίο μαλλί και χαρούμενο χαμόγελο. Κι εκεί τελειώνουν τα προσόντα του. Ας δούμε μια καταγραφή σημείων για να γνωρίσουμε ποιος είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του Biden:

Γεννήθηκε στο San Francisco. Προέρχεται από μια διαλυμένη οικογένεια, αφού οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 3 ετών. Είναι βαπτισμένος καθολικός αλλά επανειλημμένως έχει δηλώσει «θρησκευτικός αντάρτης».  Έχει οικογενειακή συγγένεια με τον σύζυγο της διαβόητης γραίας Nancy Pelosi. Ο πατέρας του ήταν νομικός σύμβουλος της Getty Oil, μιας εκ των πολλών εταιριών του εβραϊκών συμφερόντων πανίσχυρου ομίλου Getty. Η πληροφορία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Gavin Newsom πλασάρει τον εαυτό του ως επιχειρηματία, αλλά εργάσθηκε μόνο στην δική του εταιρία PlumpJack Winery την οποία χρηματοδότησε ο Gordon Getty (ακόμη και το όνομά της, PlumpJack, είναι το όνομα ενός προγόνου του Getty) και μόνο για λίγα χρόνια, από το 1992 έως το 1998. Από τότε ασχολείται με την πολιτική.

Στην πολιτική του καριέρα λοιπόν, έχει κάνει πολλά «όμορφα πράγματα». Από το Δημαρχείο του San Francisco όπου και ξεκίνησε, στάθηκε πολλές φορές υπέρ των επιχειρηματιών και κατά των εργαζομένων. Ο Newsom βγήκε δυο φορές δήμαρχος της πόλης, ενώ την δεύτερη φορά είχε σαν κύριους αντιπάλους τον George Davis, έναν γυμνιστή ακτιβιστή και τον Michael Powers, ιδιοκτήτη του  Power Exchange sex club (Αμερική Αμερική είσαι μια χώρα μαγική, που έλεγε κι ο Κοινούσης..).

Το 2004 διέταξε (!) έναν δημοτικό υπάλληλο να εκδώσει άδειες γάμου ιδιου φύλλου, κατά παράβαση του πολιτειακού νόμου που ίσχυε από το 2000.

Κέρδισε το 2010 την θέση του αναπληρωτή Κυβερνήτη της Καλιφόρνια και η κύρια δραστηριότητά του ήταν να κάνει μια εκπομπή στην τηλεόραση το: The Gavin Newsom Show.

Είναι εναντίον της θανατικής ποινής, αλλά αρνήθηκε την αναστολή στον Σιρχάν-Σιρχάν που είχε δολοφονήσει τον Γερουσιαστή Robert F. Kennedy, μετά από 53 χρόνια φυλακής.

Είναι εναντίον της κατοχής όπλων.

Είναι υπέρ της ελεύθερης χρήσης μαριχουάνας.

Είναι υπέρ των εκτρώσεων και έχει ανακηρύξει την Καλιφόρνια σαν «πολιτεία άσυλο – sanctuary state» για τις εκτρώσεις. Είναι υπέρ των εγχειρήσεων αλλαγής φύλλου παιδιών και επίσης έχει ανακηρύξει την Καλιφόρνια σαν «πολιτεία άσυλο – sanctuary state» για τις αλλαγές φύλλου εφήβων. Βεβαίως, έχει επιτρέψει στους «transgender» εγκληματίες να πηγαίνουν σε φυλακές που ταιριάζουν στο φύλλο που επιλέγουν…

Ακόμη, είναι ένθερμος υποστηρικτής τεχνολογικών αναβαθμίσεων της διακυβέρνησης των πολιτών, και πρωτοστατεί υπέρ της αναγνώρισης προσώπων και φωνής (face – voice recognition) και της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Επιπλέον, για να επιβεβαιώσει το Δημοκρατικό του ήθος, έχει εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα απάτης και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, ειδικά την περίοδο του COVID-19 αλλά και όταν δώρισε και 800.000 δολλάρια στην ΜΚΟ της γυναίκας του…

Τέλος, δεν δίστασε να κάνει σχέση με την γυναίκα του στενού φίλου και συνεργάτη του, Alex Tourk, όταν εκείνη ήταν υπηρεσιακή γραμματέας του.

Αυτά τα λαμπερά αστέρια έχει να συνεισφέρει η περίφημη «αστερόεσσα» σήμερα στην πολιτική.

Κι όσο αφορούν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους, πάει καλά, αλλά δυστυχώς έχουν την κακή συνήθεια να θέλουν να κάνουν τους σερίφηδες του πλανήτη… και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από έναν ανήθικο και μπεκρή σερίφη…

Ξέχασα να σας πω παραπάνω ότι ο Gavin Newsom ήταν και αλκοολικός που υποτίθεται ότι θεραπεύτηκε…

Αχιλλέας Ξανθάκης

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok