Πρόωρες εθνικές εκλογές στη Γαλλία μετά τη συντριβή του Μακρόν

MACRON

Ο Γαλλικός Λαός τιμώρησε τις νεοταξικές πολιτικές του Μακρόν που επιζητούν στρατιωτική εμπλοκή με τη Ρωσία και πιθανή μετάβαση σε πυρηνικό πόλεμο  

Μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, δηλαδή έπειτα από την συντριπτική ήττα του στις ευρωπαϊκές εκλογές, ανακοινώθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron η διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Macron ζήτησε να πραγματοποιηθούν πρώιμες εκλογές στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο γύρο.

Μετά τη νίκη των πιο συντηρητικών και πιο φιλοειρηνικών κομμάτων στις ευρωπαϊκές εκλογές, ο Macron δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να ενεργήσει στο τέλος αυτής της ημέρας σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. ¨Αρα, και μετά τη διεξαγωγή των διαβουλεύσεων που περιγράφονται στο άρθρο 12 του Συντάγματος της Γαλλίας, αποφάσισε να δώσει την επιλογή του κοινοβουλευτικού μέλλοντος της χώρας στην λαική ετυμηγορία ανακοινώνοντας πρόωρες εκλογές”.

Καριέρα στην Rothschild & Cie Banque

Ο Emmanuel Macron έχει αξιοσημείωτο υπόβαθρο στον τραπεζικό τομέα, ιδιαίτερα στους Rothschild & Cie Banque. Ο Μακρόν εντάχθηκε στους Ρότσιλντ το 2008, ξεκινώντας μια καριέρα που θα τον έβλεπε να ανεβαίνει εξαιρετικά γρήγορα μέσα στη διάσημη επενδυτική τράπεζα.

Το 2012, άφησε τους Rothschild για να ενταχθεί στη γαλλική κυβέρνηση ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας υπό τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τελικά έγινε Υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Υποθέσεων, καταλήγοντας το 2017 ως Πρόεδρος της Γαλλίας.

Η δική μας ανάλυση για τη δυσαρέσκεια του Γαλλικού Λαού προς το κόμμα του Μακρόν

Υιοθετούμε την θέση του CNN που υποστηρίζει ότι ο Μακρόν προσπαθεί να αιφνιδιάσει το εκλογικό σώμα με πρόωρες εκλογές, τόσο κοντά στην εκλογική συντριβή του.

Όμως υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας και προφανώς ανησυχεί το γαλλικό εκλογικό σώμα.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν υποβιβάσει την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης με την γεωπολιτική απληστία τους προς τη Ρωσία. Άλλωστε δεν ήταν παράξενο που και στην Γερμανία, που προσφάτως έδωσε άδεια στην Ουκρανία να μπορεί να χτυπήσει στόχους μέσα στην Ρωσία, καταποντίστηκε το κόμμα του Σόλτς.

Το σχέδιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας και έπειτα μέσω της ενεργούς στρατιωτικής συμμετοχής της Ευρώπης. Πρακτικά αυτός ο πολιτικός ελιγμός αποδυναμώνει στην ουσία την Ευρώπη και όχι την Ρωσία που έχει φυσικούς πόρους και ετοιμοπόλεμα στρατεύματα.

Αυτό το σχέδιο δεν είναι κάτι νέο, αλλά μια δοκιμασμένη συνταγή αιώνων που συμβουλεύει να πολεμάς τον εχθρό σου όχι ο ίδιος αλλά μέσω ενός ή πολλών τρίτων καθώς και κάθε πολεμική σύγκρουση να γίνεται μακριά από τα  εδάφη της ενδοχώρας σου, αφήνοντας την βιομηχανία σου απείρακτη.

Έτσι ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ που τα εδάφη τους παραμένουν μακριά από οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση. Άλλωστε για να αντικρουστεί αυτή η πεποίθηση, ο Πούτιν έστειλε πολεμικά πλοία στην Αβάνα και δήλωσε ότι θα προμηθεύσει σε τρίτες χώρες με πυραυλικά συστήματα που θα μπορούν να κτυπήσουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ.

Συμπεράσματα

Αν πολιτικοί που πρόσκεινται στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως ο Μακρόν, θα παραμείνουν στο τιμόνι της Γαλλίας οδηγώντας τη σε όλο και περισσότερη σύγκρουση με τη Ρωσία θα γίνει φανερό στα τέλη Ιουνίου.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok