ΟΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ – Ο ΡΑΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

ALBANIA RAMA

Ο Edi Rama, πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, ζωγράφος, λέκτορας, παιδί της Aneta Rama, ανιψιάς του Spiro Koleka, μέλους του ”Politburo” της Κομμουνιστικής Αλβανίας και πολιτικός ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος, έρχεται με αγένεια και ξιπασιά νεόπλουτου τσιφλικά στην Αθήνα, απαιτώντας και απειλώντας.

Που το βρήκε αυτό το θράσος ο ηγέτης της Αλβανίας, μιας χώρας με το 1/20 του ΑΕΠ της Ελλάδος, με ανύπαρκτο στρατό και με κοινωνικές δομές συνδικάτου συμμοριών γκάνγκστερ της Αμερικής του 1920;

Μα φυσικά στα «ευρωπαϊκά σαλόνια». Εκεί που κυριαρχεί το νέο πολιτικό είδος του «νεοκομμουνιστή τραπεζοκράτη» με μήτρα τον Διαφωτισμό, θερμοκοιτίδα τον καπιταλισμό, παιδεία αμερικανικού φιλελευθερισμού και επάγγελμα την κοινωνική αποπλάνηση και καταστολή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Rama έχει ειδικό σύμβουλο τον Tony Blair. Εκείνον τον «λαϊκό εργάτη» που εξελίχθηκε σε ένα από τα σκληρότερα γεράκια του ΝΑΤΟ. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εργαλειοποιεί τα εγκληματικά συνδικάτα των Αλβανών, εντός και εκτός της Αλβανίας, για να επιβάλλει τις πολιτικές του.

Εκεί λοιπόν στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» οι δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν «πυλώνες σταθερότητας» για τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια, εκεί δίνουν εντολές κατευνασμού και υποταγής στην Ελλάδα και στήριξης – προώθησης χωρών με αμφίβολο παρελθόν και μέλλον, όπως η Αλβανία και η «Βόρεια» Μακεδονία και το Κόσσοβο.

Αν απορεί κανείς γιατί αυτή την σταθερότητα δεν θα μπορούσε να την προσφέρει μια δυνατή και ενεργή Ελλάδα, που έτσι κι αλλιώς είναι μια πιστή σύμμαχος σε όλα αυτά τα συμφέροντα εδώ και πολλές δεκαετίες, η απάντηση είναι απλή και ανατριχιαστική. Γιατί το πρόβλημα είναι πολιτισμικό. Μια ισχυρή Ελλάδα, δυνητικά θα μπορούσε να αρχίσει να «εκπέμπει» όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν. Και τότε θα δημιουργούσε το δικό της πεδίο βαρύτητας, κάτι που είναι απαράδεκτο για τα εγκαθιδρυμένα συμφέροντα. Έτσι λοιπόν στηρίζονται χώρες χωρίς ειδικό βάρος, χωρίς ιστορικό αντίκτυπο και με πολιτισμικό βάθος, τους …πίνακες του ζωγράφου Rama…

Ο πρωθυπουργίσκος της χώρας συνδικάτο Αλβανίας, βρίσκεται περίπου δέκα χρόνια στην εξουσία και του γίνονται όλα τα χατίρια. Ως κακομαθημένο παιδί λοιπόν, προκαλεί συνεχώς και εκ του ασφαλούς την Ελλάδα αφού ξέρει ότι το παιχνίδι είναι σικέ και σιγά σιγά εξελίσσεται σε -ακόμη έναν- υπερφίαλο μεγαλοιδεάτη πολιτικό, που οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί του επιτρέπουν την απόλυτη εξουσία για όσα χρόνια τον χρειάζονται και κατόπιν θα αποσυρθεί στις «δάφνες» του, στην Ελβετία, αφήνοντας τον λαό του να πληρώσει τα κάστανα της αλλοπρόσαλλης και επικίνδυνης πολιτικής στα πάντα αναβράζοντα Βαλκάνια.

Το τελευταίο επεισόδιο εκτροχιασμού του πανύψηλου Αλβανού ηγέτη, είναι τόσο ντροπιαστικό για την Ελλάδα που τον κάνει να φαίνεται πλέον γίγας απέναντι σε νάνους, περίπου όπως ο Γκιούλιβερ με τους Λιλιπούτειους.

Ο Rama, εξευτέλισε την ελληνική εξωτερική πολιτική στον υπέρτατο βαθμό με το ζήτημα Μπελέρη. Στην ιστοσελίδα μας αναφέραμε σε σειρά άρθρων, τι θα έπρεπε να πράξει η Ελλάδα για να περισώσει την τιμή της και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους (βλέπε τα άρθρα ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ – ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΕΕ και Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΑ ΣΤΕΓΗ και Ο ΦΡΕΝΤΥ ΜΠΕΛΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ) και φυσικά πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι κατέδειξαν τα σφάλματα στην αντιμετώπιση της Αλβανίας, ενώνοντας την φωνή όσων ανησυχούμε σε μια χορωδία φωνών βοώντων εν τη πολιτική ερήμω

Κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν ενοχλήθηκε. Και ο Rama, κλιμακώνοντας το κλίμα, αποφάσισε να έλθει στην Ελλάδα, ακάλεστος, σαν να επισκέπτεται μιαν επαρχία της Αλβανίας και αγνοώντας τα διπλωματικά πρωτοκόλλα για να μιλήσει στους «ανθρώπους του, στους ομοεθνείς του, στον λαό του».

Ξέρετε δηλαδή σε ποιους… σε εκείνους που το νεοκομμουνιστικό ευρωπαϊκό αφήγημα, μας βομβαρδίζει με προπαγάνδα, με νόμους και με εκφοβισμό για να πιστέψουμε, να αποδεχτούμε, να αναγνωρίσουμε… ως Έλληνες. Αλλά εμφανίζεται ο Γκιούλιβερ και με ένα πετραδάκι γκρεμίζει την τζαμαρία του γελοίου και λέει, αν δεν  μου παραχωρήσετε (!!) τον χώρο που θέλω, τώρα που τον θέλω, χωρίς να σας ρωτήσω, θα πάω να μιλήσω στον λαό μου στο Σύνταγμα!!!

Και ο ελληνικός μηχανισμός, κοιτάει με ανικανότητα να αντιδράσει γιατί, όταν έχεις βλακωδώς αυτό-ακρωτηριάσει τα πόδια σου, την στιγμή που θέλεις να τρέξεις θα λουστείς τις επιλογές σου…

Είναι προφανές ότι η διαρκής αλβανική προσβολή εναντίον της Ελλάδος, κρύβει κάποια ατζέντα που αποσκοπεί σε οφέλη για κάθε άλλον, εκτός από εμάς. Δεν έχω τις πληροφορίες για να ξέρω ποια μπορεί να είναι αυτή η ατζέντα, αλλά η μόχλευση είναι ξεκάθαρη.

Επιτρέπουμε λοιπόν στον φανερά εχθρό της Ελλάδος Rama, να κάνει σε προεκλογική περίοδο, συγκέντρωση των οπαδών του στην χώρα μας. Και βεβαίως εμείς, δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να μην καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια σαφή παρεμβατική πολιτική κίνηση ενόψει των ευρωεκλογών και σε σχέση με την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Αν η ανάλυσή μας είναι «υπερβολική ή λάθος», ας πάει την ίδια ημέρα να κάνει επίσκεψη – συγκέντρωση στην ομογένεια της Β.Ηπείρου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και θα δούμε πως θα αντιδράσει ο Rama… Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Και αυτό μας αφήνει υπόνοιες πως, η προεκλογική παρέμβαση Rama θα είναι φιλοκυβερνητική, ανταποδίδοντας έτσι την «χάρη» που του έγινε, να μην αντιδράσει ουσιαστικά η Ελλάδα στο ζήτημα Μπελέρη και δίνοντας ένα υποστήριγμα στα μέχρις ώρας μετρούμενα χαμηλά ποσοστά της Κυβέρνησης στις ευρωεκλογές.

Αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων θα έχουμε μόνοι μας, εκκινήσει μιαν ιδιαίτερα τοξική διαδικασία, αυτή της επίσημης και συγκροτημένης παρέμβασης μεταναστευτικών πληθυσμών στην πολιτειακή λειτουργία της χώρας. Τα αποτελέσματα από κάτι τέτοιο θα είναι ολέθρια και θα στρώσουν μιαν πολύ ολισθηρή ατραπό πολιτικής διαδρομής στην χώρα.

Θα ήθελα να προτρέψω τους ιθύνοντες της Ελληνικής διπλωματίας να προμηθευτούν πολύ, μα πάρα πολύ σαμπάνια. Γιατί όπως είχε πει ο Ναπολέων: στην νίκη αξίζουμε λίγη σαμπάνια, στην ήττα όμως την έχουμε πολύ ανάγκη…

tweet
Insta
Tiktok