Οι Χούθι προειδοποιούν την Ιταλία να μην σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους

HOUTHI ITALY

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα την Ιταλία να μην «σταθεί εμπόδιο» σε επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που συνδέονται με το Ισραήλ, γιατί διαφορετικά «δεν θα έχουν άλλη επιλογή» παρά να επιτεθούν στις ιταλικές δυνάμεις.

«Είναι κρίμα που η Ιταλία κατέρριψε ένα από τα drone μας. Θα αντιδράσουμε επαρκώς», δήλωσε ο Ζαΐντ αλ Γκαρσί, διευθυντής του τμήματος ΜΜΕ της προεδρίας των Χούθι στη Σαναά,  όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, στην επίθεση με drone των Χούθι στο στενό Μπαμπ ελ Μαλντάμπ, όταν το ιταλικό το αντιτορπιλικό Caio Duilio κατέρριψε το drone.

«Δεν θα επιτεθούμε στην Ιταλία χωρίς λόγο, αλλά αν μας σταθεί εμπόδιο, δεν θα μας αφήσει άλλη επιλογή. Για εμάς η Ιταλία είναι μια φιλική χώρα. Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία, ούτε με καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα», πρόσθεσε ο Αλ-Γκαρσί.

Επανέλαβε ότι ο αγώνας τους αφορά την άμυνα των Παλαιστινίων, λόγω της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας: «Τα drones και τα όπλα μας στοχεύουν το Ισραήλ και αυτούς που υπερασπίζονται το Ισραήλ μπροστά στις ακτές μας», πρόσθεσε.

Την περασμένη Τρίτη, η Κάτω Βουλή της Ρώμης απέρριψε τη συμμετοχή της Ιταλίας σε τρεις διεθνείς αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής EU Aspides στην Ερυθρά Θάλασσα, με στόχο την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούτι σε εμπορικά πλοία.

The Hellenic Information Team

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok