ΝΑΒΑΛΝΙ: ΜΙ6 – CIA ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Τις τελευταίες ημέρες τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και πολλές δυτικές κυβερνήσεις ασχολούνται υποκριτικά με την υπόθεση θανάτου του Ρώσου Ναβάλνι, τον υποτιθέμενο ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στον Πούτιν, «υποτιθέμενο» καθώς η υποστήριξη του από τον ρωσικό λαό είναι σχεδόν μηδενική. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι σε διαφορετικές πόλεις σε μια χώρα 145 εκατομμυρίων είναι μικρή υποστήριξη για κάποιον που προσπαθούσε να υποκριθεί ότι είναι δημόσιο πρόσωπο.

Ας λάβουμε όμως υπόψη μας μερικά βασικά γεγονότα, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών βομβαρδίζονται με πληροφορίες που έχουν ως στόχο την «κακή» Ρωσία. Οι πληροφορίες αυτές έχουν ως φύτρα τα ηγεμονικά όνειρα κάποιων που δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την ιστορία και από τις σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις. Το βέβαιο είναι ότι όσοι κοσμούν τον εαυτό τους με συμμαχίες τύπου Ναβάλνι, είτε είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΝΑΤΟ ή οι ΗΠΑ, έχουν ήδη χάσει τα πάντα. Η σημερινή εξωτερική πολιτική της αυτοαποκαλούμενης Δύσης έναντι της Ρωσίας ομοιάζει με ένα νάνο που νομίζει ότι είναι μεγάλος και τρανός, επειδή βλέπει την μακριά σκιά του σε συγκεκριμένη θέση του ήλιου.

Μπορεί ο άνθρωπος σύμφωνα με τους στοίχους του Πινδάρου να είναι «σκιάς όναρ», η εξωτερική πολιτική όμως δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω σε σκιές.

Ο Ναβάλνι που ουδέποτε αποστασιοποιήθηκε από τα βίαια βίντεο του εναντίον μουσουλμάνων και ανθρώπων με φαιό δέρμα, εξακολουθεί και παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης μετά θάνατον ως αγωνιστής της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας», ακόμη και από την ΠτΔ της Ελλάδας η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι αγνοεί το ρατσιστικό παρελθόν του «αγωνιστή». Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από τον θάνατό του, λόγω αυτών των βίντεο, ανακλήθηκε από την οργάνωση Διεθνής Αμνηστία η ιδιότητά του ως «κρατούμενος συνείδησης». Η Δύση αντί να τον καταδικάσει για την εξύμνηση της βίας κατά των μουσουλμάνων και νέγρων, αυτός ο τεκμηριωμένα επικίνδυνος κήρυκας του φυλετικού μίσους γιορτάζεται από την «ποιοτική» ελληνική, ευρωπαϊκή και αμερικανική δημοσιογραφία ως ήρωας και θρηνείται ως μάρτυρας και αθώο θύμα του Τσάρου Πούτιν του Τρομερού. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την τρέλα;

Μπορεί να κρύβεται η προσπάθεια των δυτικών κυβερνήσεων να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους αποτυχίες και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν το απογοητευμένο και κουρασμένο δυτικό κοινό για άλλη μια φορά για τις μεγάλες φιλελεύθερες «αξίες» της δυτικής δημοκρατίας, περιγράφοντας την «βαρβαρότητα» του Πούτιν και του καθεστώτος του, ενώ παράλληλα καταστέλλονται με επιτυχία οι πραγματικές ιστορίες για την μαριονέτα της CIA και οι πραγματικές ιστορίες για τον Ναβάλνι ως ανδρείκελο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Η απόσπαση της προσοχής και η προσπάθεια έμπνευσης του κουρασμένου κοινού θα ήταν μια προσπάθεια εξήγησης, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό.

Ο Ναβάλνι, ο «καλός ρατσιστής» της Δύσης, είχε λάβει μια ακριβή «υποτροφία» από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα το 2010 για ένα μάθημα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale, για ένα μάθημα που η CIA χρησιμοποιεί για να αναζητήσει ταλέντα για τους «μελλοντικούς, παγκόσμιους ηγέτες» της. Η παραμονή του Ναβάλνι στις ΗΠΑ δεν ήταν χωρίς συνέπειες και είχε αποτελέσματα. Με αλλαγμένη νοοτροπία επέστρεψε στην Μόσχα, καθώς ξαφνικά σταμάτησε να κάνει ρατσιστικές αναλύσεις και βίντεο. Στις ΗΠΑ, οι μέντορές του από την CIA τον είχαν συμβουλεύσει να αναζητήσει ένα νέο πεδίο δραστηριότητας. Ο ρατσισμός δεν θα προσέλκυε τον κόσμο στην Ρωσία. Αντίθετα, θα έπρεπε να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην καταγγελία της κυβερνητικής «διαφθοράς», και αυτό ακριβώς έκανε ο Ναβάλνι και το ίδρυμά του FBK  (Fond borby s korruptsiyey) από τότε.

Στην πραγματικότητα, η τρέχουσα, μαζική εκστρατεία Ναβάλνι από δυτικούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης είναι μόνο μία πτυχή μιας ευρείας επιχείρησης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας κοινωνικά και πολιτικά. Από μόνη της, η χρήση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από παγκόσμιους και περιφερειακούς παράγοντες ως εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων τους δεν είναι κάτι καινούργιο και συμβαίνει παντού. Στο δυτικό mainstream, ωστόσο, κυριαρχεί ο μύθος ότι η Ρωσία και η Κίνα υποτίθεται ότι είναι οι κύριες πηγές του «κακού» παγκοσμίως (χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τον Κιμ Γιονγκ Ουν). Η λεγόμενη Δύση, από την άλλη πλευρά, είναι το αθώο θύμα. Οι ειδικές υπηρεσίες ψυχολογικού πολέμου του ΝΑΤΟ, καθώς και εκείνες των αντίστοιχων χωρών μελών, υποτίθεται ότι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αποκρούουν υποτιθέμενες ρωσικές και κινεζικές επιθέσεις παραπληροφόρησης.

Η απεικόνιση της «αθωότητας» της Δύσης είναι ένα μεγάλης κλίμακας προπαγανδιστικό κατασκεύασμα. Προκύπτει και είναι λογικό, ως εκ τούτου, ότι τα δυτικά κράτη και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι η κύρια πηγή προπαγάνδας, παραπληροφόρησης, ψεμάτων, μισών αληθειών και άλλων παραλλαγών πλαστής ενημέρωσης. Η τρέχουσα και άνευ προηγουμένου εκστρατεία λογοκρισίας εναντίον πηγών πληροφοριών που δεν ταιριάζουν με την δυτική αφήγηση είναι περαιτέρω απόδειξη της ορθότητας αυτού του σκεπτικού.

Ως παράδειγμα παραπληροφόρησης και προπαγανδιστικών κατασκευασμάτων αναφέρουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση εδώ και αρκετά χρόνια έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε αυτόν τον τομέα. Στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Νοέμβριο του 2017, η τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May ανακοίνωσε ότι θα αποκαλούσε την Ρωσία «εχθρικό» κράτος, υποσχέθηκε δε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες (116 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή από τις αρχές του 2018 έως τα τέλη του 2022, για την καταπολέμηση των υποτιθέμενων «απειλών παραπληροφόρησης» από την Μόσχα.

Οι τρομακτικές διαστάσεις αυτής της πρωτοβουλίας φαίνονται εν τω μεταξύ από έναν εκτεταμένο θησαυρό δεδομένων που δημοσιεύθηκε από την συλλογικότητα χάκερς Anonymous στα μέσα Φεβρουαρίου 2021. Τα στοιχεία παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις βρετανικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης κατά της Ρωσίας και ρίχνουν φως στην μυστική «Πρωτοβουλία Ακεραιότητας» (Integrity Initiative) που είναι η αιχμή του δόρατος στον πόλεμο πληροφοριών για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, αυτή η «πρωτοβουλία» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια στρατιωτική επιχείρηση πληροφοριών, στην οποία ακόμη και φιλανθρωπικές οργανώσεις αποδεδειγμένα εμπλέκονται ως χρήσιμοι ηλίθιοι. Ολόκληρο το σύνολο δεδομένων, στο οποίο έπαιξε ρόλο και ο Ναβάλνι, μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο των Anonymous Undermining_Russia.rar – ufile.io

Σύμφωνα με τα έγγραφα «Integrity Initiative», η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προσλάβει έναν αριθμό εταιρειών παροχής υπηρεσιών για να διεισδύσουν κρυφά στα μέσα ενημέρωσης και στις ΜΚΟ,  κυρίως στις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και πέρα από αυτές, για να αναλάβουν την υποστήριξη και να ασκήσουν άμεση επιρροή στα προγράμματα και την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι δραστηριότητες «Integrity Initiative» επικεντρώνονται στην κάμψη, την παράλειψη και τον επαναπροσδιορισμό σημαντικών ειδήσεων από και προς την Ρωσία. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη δραστηριότητες που στοχεύουν σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στην Ρωσία. Τα προγράμματα Integrity Initiative προσφέρουν άμεση υποστήριξη σε YouTubers και influencers και παρέχουν επίσης οικονομική υποστήριξη μέσω ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται η «Πρωτοβουλία Ακεραιότητας».

Επίσης στις δυτικές χώρες, οι καλοπληρωμένοι από την βρετανική «Πρωτοβουλία Ακεραιότητας» προσποιούνται ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης θέλουν να προωθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες στο όνομα φιλανθρωπικών οργανώσεων ή να εξασφαλίσουν «ισορροπία και πλουραλισμό» στην κάλυψη ειδήσεων των μέσων ενημέρωσης ή να αναπτύξουν εντελώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η επιρροή που αποκτάται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που διεισδύουν αποσκοπεί στην εξουδετέρωση της λεγόμενης «ρωσικής προπαγάνδας» στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μεταφρασμένο, αυτό σημαίνει ότι κάθε καλή είδηση από την Ρωσία πρέπει να μεταστραφεί στο αντίθετό της για την δυτική αναφορά, και κάθε κακή είδηση για την Ρωσία πρέπει να γίνει ακόμη χειρότερη.

Σχετικά με τον θησαυρό δεδομένων που δημοσιεύτηκε στον σύνδεσμο Undermining_Russia.rar – ufile.io, οι Anonymous απευθυνόμενοι στους αναγνώστες τους τονίζουν τα εξής:

«… Αποφύγαμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, ακόμη και όταν οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι ο Βλαντιμίρ Ασούρκοφ, στενός έμπιστος του Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν μέρος του πυρήνα της Πρωτοβουλίας Ακεραιότητας…Γνωρίζει ο Ναβάλνι ότι είναι μαριονέτα; Δεν ήταν περίεργος έστω ένας από τους στενότερους υποστηρικτές του ως προς το γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο του έδινε τόση προσοχή; Αγαπητέ φίλε Ναβάλνι, βοηθάς σκόπιμα την HMG (κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας) να πραγματοποιήσει τις νεοαποικιακές επιχειρήσεις της, επειδή σου υποσχέθηκαν ότι θα γίνεις κυβερνήτης της Ρωσίας εάν η χώρα αποικιστεί από την Βρετανία ή είσαι απλώς ένας χρήσιμος ηλίθιος της MI-6; … Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απάντησή σας, να ξέρετε ότι έχετε εκθέσει τον εαυτό σας. Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα σταματήσει μια για πάντα τις δόλιες προσπάθειές σας να βοηθήσετε τους Βρετανούς να αποικίσουν μια άλλη χώρα».

Λίγες ημέρες πριν από την δημοσίευση της βάσης δεδομένων «Integrity Initiative» από τους Anonymous, το κανάλι Russia Today International έδειξε ένα βίντεο (www.youtube.com/watch?v=6TaG7jOlRmI) που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την άμεση σύνδεση μεταξύ του εμπίστου του Ναβάλνι,  Βλαντιμίρ Ασούρκοφ, με την βρετανική μυστική υπηρεσία MI6. Το βίντεο που καταγράφηκε κρυφά από την ρωσική αντικατασκοπεία δείχνει τον Ασούρκοφ, ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής διευθυντής του Ιδρύματος FBK κατά της διαφθοράς του Ναβάλνι, να συναντάται με ένα άτομο από την βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα σε ένα εστιατόριο της Μόσχας. Ο συνομιλητής του αναγνωρίστηκε ως ο διπλωμάτης James William Thomas Ford, δεύτερος πολιτικός γραμματέας και ταυτόχρονα υπάλληλος της MI6. Στην  συνομιλία μεταξύ των δυο που καταγράφηκε, ο Ασούρκοφ ζητά 10-20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για υποστήριξη, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τα δισεκατομμύρια που διακυβεύονται, υπενθυμίζοντας στον πράκτορα της MI6 Ford ότι η Βρετανία έχει πολλά να κερδίσει. Ο Ford αρνείται να υποχρεωθεί να παράσχει άμεση οικονομική υποστήριξη και δείχνει στον Ασούρκοφ έναν τρόπο να πάρει τελικά την επιθυμητή οικονομική ένεση, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα να αποδειχθεί κάτι εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης. Προτείνει στον Ασούρκοφ να συνεργαστεί με την «Διεθνή Διαφάνεια» (Transparency International), μια ΜΚΟ που χρηματοδοτείται και από την Βρετανία και που είναι γνωστή για τις προεκτάσεις της στις μυστικές υπηρεσίες MI6 και CIA.

Συμπέρασμα: Ο Ναβάλνι ήταν ένας πράκτορας που προσπάθησε να παρουσιαστεί ως σωτήρας του «καταπιεζόμενου»  ρωσικού έθνους από τον «κακό» Πούτιν, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κυβερνά την χώρα νόμιμα πάνω από δυο δεκαετίες. Το γεγονός ότι Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέφυγαν να χρησιμοποιήσουν έναν απατεωνίσκο  ως αιχμή του δόρατος των προπαγανδιστικών επιχειρήσεων τους κατά της Ρωσίας δείχνει πραγματικά πόσο απελπισία διακατέχει την αυτοαποκαλούμενη Δύση.

Οι πολιτικοί της Δύσης αγνοούν το γεγονός ότι η ιστορία έχει καταφέρει ένα βαρύτατο πλήγμα θανάτου τόσο στην γαλλόφωνη όσο και στην τευτονική διεκδίκηση εξουσίας στην Ρωσία, όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι τόσο ο Ναπολέων όσο και ο Χίτλερ κατάφεραν μακράν περισσότερα από τους σημερινούς γελοίους επιγόνους τους που ενδιαιτώνται στα δυτικά κέντρα εξουσίας.

Ο Ναβάλνι, ζωντανός ή νεκρός, δεν θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Η ιστορία δεν θα τον θυμάται ούτε καν ως θλιβερή υποσημείωση.

του Γεωργίου Λιναρδή

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok