ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥΤΙΝ

Με ημερομηνία διεξαγωγής την 6η Φεβρουαρίου 2024 και με τρείς μέρες μετά την ημερομηνία διάθεσης στο πλατύ διεθνές κοινό, η συνέντευξη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον πραγματικά έδωσε ένα τεράστιο πλήγμα στο σαθρό αφήγημα των ελίτ της δύσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και νευραλγικά ζητήματα της εσωτερικής ρωσικής πολιτικής.

Η ανάλυση που ακολουθεί δεν περιέχει μόνο την συνομιλία του Πούτιν με τον Κάρλσον αλλά και την δική μας σχετική ανάλυση. Για αναγνώστες που επιθυμούν την ακριβή απομαγνητοφώνηση, αναφέρονται τα αντίστοιχα λεπτά της συνέντευξης.

Σε αυτή την συνέντευξη ο Πούτιν αρχικά ρώτησε τον Κάρλσον αν θα κάνουν talk show ή μια σοβαρή συζήτηση? Αυτό το πλασάρισμα του Πούτιν έθεσε τις βάσεις για μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων ως σήμερα καθώς επίσης επιτρέπει και αντιστοιχες προβλέψεις για το μέλλον.

Στο 00:02:00 ο Πούτιν έδωσε μια ιστορία της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εξηγώντας ότι η περιοχή που ονομάζεται Ουκρανία ορίστηκε κατά αυτό τον τρόπο απο τον Λένιν και τους μπολσεβίκους.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί τα σημερινά προβλήματα στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, κατά μέσο περίπου 1000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα γενικότερα σε θέματα άμυνας και ειδικότερα σε θέματα αεράμυνας μιας και πυραυλικά συστήματα του ΝΑΤΟ τοποθετημένα στην Ουκρανία θα έδιναν ελάχιστο χρόνο αντίδρασης στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε αυτό το θέμα, οι Βαλτικές χώρες έχουν αρνηθεί σχέδια για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στα εδάφη τους, όπως αναφέρει έκθεση του Arms Control Association (Οκτώβριος 2002).

Στην Ουκρανία η επιθετική κίνηση έγινε από τις ΗΠΑ και την CIA και είχε στόχο την οικονομική αποδυνάμωση της Ρωσίας και παράλληλα την οικονομική/ενεργειακή αποδυνάμωση της Ευρώπης εις όφελος της οικονομίας των ΗΠΑ.

Για την 00:25:04 επέκταση του ΝΑΤΟ, είναι αυταπόδεικτο ότι το ΝΑΤΟ/ΗΠΑ είναι ένας επιθετικός οργανισμός που προσπαθεί να επεκταθεί όλο και περισσότερο κοντινότερα στα σύνορα της Ρωσία. Ενώ η Ρωσία είχε μια εξωτερική πολιτική που ευνοούσε την ευστάθεια και την πρόοδο, οι μυστικές υπηρεσίες της δύσης που δρουν προς τα συμφέροντα των αντίστοιχων ελίτ επιδίωκαν την εχθρότητα με τελικό σκοπό την εκμετάλλευση και διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο 00:30:40, για την πιθανότητα της ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν δήλωσε ότι είχε συζητήσει αυτή την πιθανότητα με τον Μπιλ Κλίντον στο Κρεμλίνο, αλλά η ομάδα του αμερικανού τότε προέδρου είχε δηλώσει ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι δυνατό να συμβεί. Βέβαια πως θα ήταν δυνατόν αν συμβεί όταν οι ελίτ της Ευρώπης και των ΗΠΑ θέλουν να εκμεταλλευτούν τη Ρωσία άρα επιθυμούν τον διαγωνισμό αυτής της αντιπαλότητας.

Στο 00:41:10 για την Ουκρανία, η συμφωνία ήταν ότι η Ουκρανία θα είναι ένα ουδέτερο κράτος αλλά ξαφνικά οι πόρτες του ΝΑΤΟ άνοιξαν το 2008.

Η εκκολαπτόμενη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατάκλυζε την Ρωσία με αδασμολόγητα προϊόντα, γεγονός μη αποδεκτό από τις ρωσικές αρχές. Έτσι ο Γιανουκόβιτς ήθελε περισσότερο χρόνο να σκεφτεί τα υπέρ και τα κατά του κλεισίματος των εμπορικών συνόρων με τη Ρωσία. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ξεκίνησαν προπαγάνδα ότι είναι άρνηση του Γιανουκόβιτς για τελωνιακή σύνδεση με την Ευρώπη με αποτέλεσμα να συμβεί το Euromaidan καθώς μετέπειτα και η εκδίωξη Γιανουκόβιτς.

Η άνοδος Ζελένσκυ, που ο Πούτιν τόνισε ότι η εθνικότητα του είναι εβραϊκή, επιδείνωσε την κατάσταση.

Στο 00:48:30, για τους λόγους που πυροδότησαν αυτή τη σύγκρουση, στο Ντονμπάς η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ρωσική και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην προστασία αυτού του πληθυσμού.

Στο 01:02:37 σχετικά με τις πιθανότητες για μια ειρηνική λύση, ενώ υπήρχαν συνομιλίες για την λήξη των εχθροπραξιών και η Ρωσίας απέσυρε τα στρατεύματα της κοντά από το Κίεβο, Ο Μπόρις Τζόνσον μετέβηκε στον Ζελένσκυ και τον “συμβούλεψε” να ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε συμφωνία κατάπαυσης πυρός με την Ρωσία. Άλλωστε σε περίπτωση που ερχόταν η ειρήνη θα τελείωνε το σχέδιο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που είχαν ξεκινήσει κυρίως οι αμερικανικές ελίτ (γερουσιαστές, τραπεζίτες, στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα).

Στο 01:11:33, σχετικά με  το ποιος ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream, ο Πούτιν απάντησε η CIA. Το δικό μας σχόλιο, η CIA ως εκτελεστικό όργανο των δυτικών ελίτ, εκτέλεσε την αποστολή της ανατίναξης των αγωγών. Ο Πούτιν τόνισε ότι μόνο μερικές μυστικές υπηρεσίες έχουν τέτοιες ικανότητες σαμποτάζ, γεγονός που είχαμε αναφέρει και σε δική μας ανάλυση.

Στο 01:24:13, σχετικά με την αποκατάσταση της επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι αυτές οι ελίτ ή τα κέντρα εξουσίας που διοικούν την Αμερική και αυτό είναι μια πολύ καλή διπλωματική απάντηση.

Όμως είναι αυταπόδεικτο από την παρατήρηση των καθημερινών γεγονότων ότι ότι οι ΗΠΑ στην ουσία κυβερνώνται από μια ελίτ (γερουσιαστές, χρηματιστές, τραπεζίτες, στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα) και όχι από τον εκάστοτε πρόεδρο. Άλλωστε υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα αμερικανών προέδρων που δολοφονήθηκαν επειδή ακριβώς δε ήθελαν να εξυπηρετήσουν αυτά τα συμφέροντα.

Συγκεκριμένα ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είναι ιδανικός για αυτή την ελίτ μιας και στην ουσία έχει γεροντική άνοια.

Στο 01:36:33, ο Κάρλσον ρώτησε αν ο Ζελένσκι είναι αρκετά ισχυρός για να μπορέσει να διαπραγματευτεί μια ειρήνη. Ο Πούτιν απάντησε ότι αν ήθελε θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μια ειρήνη, αλλά τα δυτικά συμφέροντα που υποστηρίζουν αντιδραστικά στοιχεία στην Ουκρανία δεν θα επιθυμούσαν μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως η Ρωσία είναι πάντοτε ανοικτή σε συνομιλίες.

Στο 01:48:36 ο Πούτιν σχολίασε πιθανά θέματα και απειλές σχετικά με την γενετική μηχανική και την τεχνητή νοημοσύνη, όπως την προσάρτηση ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος σε ανθρώπινο εγκέφαλο τις ΗΠΑ.

Τελικά στο 01:51:07 ο Κάρλσον έκανε μια έξυπνη κίνηση να πάρει μαζί του τον φυλακισμένο για κατασκοπεία αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς, αλλά ο Πούτιν δήλωσε ότι αν υπάρξει αντίστοιχη ανταπόδοση ανταλλαγής πρακτόρων, μια τέτοια αποφυλάκιση θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί.

Συμπεράσματα

Ότι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία με το ξεπούλημα των εδαφών της σε αμερικανικές χρηματιστηριακές εταιρίες, οι ίδιες ελίτ ήθελαν να συμβεί και στην Ρωσία.

Όμως ο πατριωτισμός του Πούτιν και οι έμπειρες και αποτελεσματικές ρωσικές δυνάμεις (μυστικές υπηρεσίες, διπλωματία, ένοπλες δυνάμεις) μπόρεσαν να σταματήσουν αυτό το πονηρό σχέδιο άλωσης της Ρωσίας. Άλλωστε οι πυκνές αναφορές του Πούτιν σε “βαρβάρους” στην συνέντευξη του δεν ήταν τυχαία, αλλά ένας τεράστιος συμβολισμός.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok