BIDEN: ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ !

Πριν από 7 ολόκληρα χρόνια, στην σειρά “The Enemy” του αμερικανικού καναλιού ABC και συγκεκριμένα στο επεισόδιο “Designated Survivor” (Season 1, Episode 4), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Kirkman συλλαμβάνει τον κυβερνήτη Royce του Μίσιγκαν για προδοσία. Σημαντικό σημείο στην πλοκή αυτού του επεισοδίου είναι ότι ο κυβερνήτης Royce ενεργοποίησε την εθνική φρουρά της πολιτείας του για να αψηφήσει μια άμεση εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ.

Σίγουρα το παραπάνω σενάριο δεν είναι ίδιο με την κατάσταση που εξελίσσεται σήμερα μεταξύ του κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott και του προέδρου Biden. Αλλά δεν παύει να παρουσιάζει ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο σενάριο, μάλιστα πριν από 7 χρόνια, από ένα σημαντικό συστημικό κανάλι των ΗΠΑ όπως το ABC, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ συλλαμβάνει ένα κυβερνήτη μιας πολιτείας.

Περαιτέρω είναι ευρέως γνωστό ότι ανέκαθεν ο τομέας της τηλεόρασης έχει χρησιμοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες και ιδιωτικά συμφέροντα για να περάσουν μηνύματα της ατζέντας τους.

Υπόθεση Τέξας: Το πραγματικό δίκαιο στην αυτοάμυνα

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η διαμάχη του Τέξας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα στα σύνορα της πολιτείας.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott έχει έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική των ανοικτών συνόρων του Biden ορθώς χαρακτηρίζοντας τους λαθρομετανάστες ως δημόσιο εξωτερικό εχθρό και ως εχθρικό εισβολέα.

Σε αυτή την προσπάθεια του Abbott έχουν συνδράμει με την αποστολή δυνάμεων εθνοφρουράς για να εμποδίζουν την είσοδο λαθρομεταναστών, ως τη συγγραφή αυτού του άρθρου, τουλάχιστον άλλες 25 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπήρξαν και αρκετές άλλες ενέργειες που ενίσχυσαν την θέση του Abbott, όπως η ψήφιση ενός νέου νομοσχέδιου για την ασφάλεια των συνόρων, το οποίο προβλέπει την επανέναρξη της κατασκευής ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε ερώτηση πιστοποιημένου δημοσιογράφου στον Λευκό Οίκο γιατί η κυβέρνηση Biden ευνοεί την λαθρομετανάστευση, ο εκπρόσωπος τύπου δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητική απάντηση.

Κυρώσεις από Biden στο Τέξας όπως στη Ρωσία

Αρχικά ο Biden έδωσε 24 ώρες στον Abbott για να απομακρύνει τα συρματοπλέγματα από τα σύνορα του Τέξας. ‘Όταν αυτή η προθεσμία πέρασε άκαρπη, τότε σε μια πρωτοφανή κίνηση ο Biden απαγόρεψε την εξαγωγή υγροποιημένου υγραερίου (LNG) / φυσικού αερίου από το Τέξας, εκεί όπου υπάρχου οι δυο μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ. Η δικαιολογία του Biden ήταν ότι το LNG επιβαρύνει την κλιματική κρίση και για αυτό το λόγο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προέβηκε σε αυτή την καταστροφική κίνηση για την οικονομία του Τέξας αλλά και γενικότερα των ΗΠΑ.

Στην ουσία ο Biden επέβαλε κυρώσεις στο Τέξας όπως προσπάθησε να επιβάλλει κυρώσεις και στην Ρωσία.

Επιπροσθέτως όλη η πλεκτάνη των κυρώσεων για να μην εξάγει φυσικό αέριο η Ρωσία στη Ευρώπη για να πλουτίσουν οι ΗΠΑ και να έρθει η Ευρώπη σε κρίση χάνει κάποιο νόημα με την απαγόρευση εξαγωγής φυσικού αερίου από το Τέξας.

Συμπερασματικά

Ο Biden και οι σύμβουλοι του στο Δημοκρατικό Κόμμα ονειροβατούν και κάνουν το ένα εκλογικό λάθος μετά το άλλο. Οι μη-λογικές πράξεις του Biden όπως η υπεράσπιση της λαθρομετανάστευσης και η ανοικτή σύγκρουση με κυβερνήτες πολιτειών μέσω λεκτικών απειλών και κυρώσεων λίγους μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο μπορεί να καταποντίσουν εκλογικά το Δημοκρατικό Κόμμα και να καταστήσουν την εκλογή Τραμπ πολύ πιο εύκολη.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok