ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ

Είναι πολλά και σημαντικά τα γεγονότα που μας περιβάλλουν αυτή την στιγμή, ντόπια και εισαγόμενα. Μερικά από αυτά είναι αξιοσημείωτης πολιτικής βαρύτητας. Άλλα είναι αποφασιστικής εθνικής σημασίας. Και είναι και κάποια που φαντάζουν μικρότερα. Λιγότερο σημαντικά, ίσως και λίγο αστεία. Κάποιες φορές όμως, κάποιες σπάνιες φορές, ένα φαινομενικά μικρότερο πρόβλημα, είναι τελικά πολύ περισσότερο σημαίνον.

Γιατί είναι αποκαλυπτικό της κοινωνικής αποσύνθεσης, της κρατικής χοντροπετσιάς, του φιάσκου των μηχανισμών και της απόστασης της εξουσίας από την κοινωνία. Μια απόσταση που καταλήγει καταστροφική για κάθε λειτουργία. Καταλήγει σε αποτυχία του κράτους και σε καταδίκη του μέλλοντος.

Για ένα τέτοιο, μικρό πρόβλημα θέλω να σας πω. Ένα μικρό ζήτημα αλλά τόσο εμφατικά δηλωτικό για το κώμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα η κοινωνία μας.

Αναφέρομαι στην είδηση πως δύο αστυνομικοί έκλεισαν μια λακκούβα στην Κω και ο Περιφερειάρχης τους διώκει. Όλοι λίγο πολύ ψιλό-χαμογελάσαμε όταν το μάθαμε. Αλλά και αγανακτήσαμε. Και θυμώσαμε. Και αποκαρδιωθήκαμε.

Υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα σε αυτή την είδηση που είναι κάτι σαν κρεμμύδι. Και όσο το ξεφλουδίζουμε, τόσο μας πιάνουν τα δάκρυα.

Πριν προχωρήσω θέλω να δηλώσω πως κάνω ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια να μην γεμίσω αυτό το άρθρο με βρισιές κάθε είδους και προς όλους. Μπορεί να πάει περισσότερο πιο κάτω αυτό το κράτος; Μπορεί άραγε κανείς να επιβιώσει σε μια χώρα, με τόση γελοιότητα και απαξίωση ΟΛΩΝ των θεσμών;

Δεν έχει μείνει ΚΑΝΕΙΣ ελάχιστα λογικός στους κρατικούς μηχανισμούς; Δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο του κρατικού μηχανισμού, κανένας στην Αστυνομία, κανένας στα Υπουργεία, κανένας στην Δικαιοσύνη, κανένας στην Διανόηση (τι λέω τώρα…) να σηκώσει το τηλέφωνο και να πει στον Περιφερειάρχη: Τι είναι αυτά που κάνεις βρε τιποτένιε; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μας εξευτελίζεις όλους; Που βρήκες το θράσος να νομίζεις ότι το γέμισμα της λακκούβας είναι ασήμαντο και ο πολιτικός αντίκτυπος στο πρόσωπό σου -που δεν τις είχες φτιάξει- είναι σημαντικότερος; Ποιος νομίζεις ότι είσαι τέλος πάντων; Πότε έγινες σημαντικότερος από την ασφάλεια των πολιτών που έχεις ορκισθεί να υπηρετήσεις;

Η είδηση αναφέρει ότι, οι αστυνομικοί διώκονται, διότι δεν έλαβαν «μέτρα ασφαλείας» όταν έφτιαχναν τις λακκούβες !!! Μέτρα ασφαλείας για τους ίδιους (προφανώς) αλλά και για τους διερχόμενους πολίτες. Τι αρλούμπες είναι αυτές; Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις  Περιφερειάρχη με τέτοιες υποκριτικές προφάσεις; Ποιος νομίζεις ότι μαθαίνοντας αυτά τα τερατώδη που λες, θα πει: «α, μια στιγμή, έχει δίκιο εδώ ο Περιφερειάρχης… δεν πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας όσο γινόταν αποκατάσταση του κινδύνου για την ασφάλεια όλων…»

Και αυτά γίνονται σε μιαν Ελλάδα, που η «ασφάλεια» των πολιτών τσιμεντώνεται στα Τέμπη. Πνίγεται στην Θεσσαλία και καίγεται στην Εύβοια. Αυτά γίνονται σε μιαν Ελλάδα που οι γυναίκες βιάζονται στους δρόμους μας, που στα Ζεφύρια πέφτουν βροχή οι αδέσποτες, που αστυνομικοί δολοφονούνται από οπαδικές φωτοβολίδες, τραυματίζονται από πιτσιρικάδες με κλεμμένα αυτοκίνητα, μαχαιρώνονται από αλαχου-ακμπάρηδες «πρόσφυγες» και προσπαθούν να αποφύγουν τις σφαίρες από τα ΑΚ-74 που χρησιμοποιούν οι δολοφόνοι συμμοριών.

Τέτοιους πολίτες, βρήκε να διώξει ο Περιφερειάρχης. Απαξιώνοντας την εξαιρετική πρωτοβουλία που έλαβαν. Ατιμώνοντας την πράξη καθήκοντος που έπραξαν.

Ξέρετε όμως κάτι; Αυτός που τελικά απαξιώνεται, ατιμώνεται και ρεζιλεύεται δεν είναι άλλος από τον κρατικό μηχανισμό που διοικεί αυτός ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Περιφερειάρχης.

Ποιος σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα Περιφερειάρχη; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να εξευτελίζεις την Περιφέρεια; Δεν είναι το χωράφι σου. Είσαι εκεί για να προσφέρεις κι όχι για να σου προσφέρουν.

Οι δυο αστυνομικοί θα έπρεπε να λάβουν εύφημο μνεία, διότι λειτούργησαν υπέρ του κοινωνικού συνόλου, πέραν των ορίων ευθύνης τους. Αν ζούσαμε σε μια λογική κι όχι ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ χώρα, οι δυο αστυνομικοί έπρεπε να βραβευτούν από τον Δήμο του εν λόγω δρόμου και από την Υπηρεσία τους.

Αλλά φαίνεται ότι όλοι έχουν λουφάξει, γιατί μάλλον ο Περιφερειάρχης έχει «μεγάλο δόντι». Γι αυτό δεν τόλμησε ο αρμόδιος Υπουργός, ή ο Αρχηγός της Αστυνομίας να σηκώσει το τηλέφωνο και να του τραβήξει με δύναμη το αυτί. Άλλο επίπεδο στο κρεμμύδι αυτό… Τόσοι αρμόδια αναρμόδιοι, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους ανθρώπους που λειτουργούν στην πρώτη γραμμή: «ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ, ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ».

Εγώ αν ήμουν στην θέση των αστυνομικών, θα πήγαινα να ξανα-ανοίξω τις λακκούβες, θα έστελνα το σήμα μου στον Αρχηγό της αστυνομίας και θα έριχνα πέντε μούντζες στον Περιφερειάρχη και σε αυτή την κοινωνία.

Παραιτηθείτε κύριοι. Δεν αξίζει, αύριο να ξεράσει πάνω σας ένας μεθυσμένος, ή να κινδυνεύσει η ζωή σας για να προστατεύσετε όλους εκείνους που διαμαρτύρονται στα καφενεία και ουζάδικα για την μωρία του Περιφερειάρχη και τελικά ρεύονται λέγοντας: «αλλά τέτοιοι μας αξίζουν».

Είστε πολύ καλύτεροι πολίτες, από όλους εκείνους που εσείς προστατεύετε κι εκείνοι ζουν κρύβοντας το κεφάλι τους μέσα στον πρωκτό τους.

Αχιλλέας Ξανθάκης

tweet
Insta
Tiktok