ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας στο twitter με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι “έχοντας εξαπολύσει την πραγματική επιθετικότητα εναντίον μας, οι ελίτ της Δύσης πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να σπείρουν εσωτερική αναταραχή στη Ρωσία. Οι μέθοδοι τους είναι γνωστές, χρησιμοποιήθηκαν από τη Δύση κατά τη διάρκεια των λεγόμενων έγχρωμων πραξικοπημάτων.”

Οι παραπάνω δηλώσεις του Πούτιν σχολιάζονται με τον ίδιο τρόπο και από το Associated Press, όπου αναφέρει ότι η Δύση προσπαθεί να υπονομεύσει τις παραδοσιακές αξίες στην Ρωσία καθώς και τον πατριωτισμό του ρωσικού έθνους για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Πραγματικά μερικά περίεργα γεγονότα έχουν συμβεί πρόσφατα στην Ρωσία που αποσκοπούν άμεσα  στην προσπάθεια της στροφής της κοινής γνώμης σε αγανάκτηση, την υποβάθμιση του δημόσιου ήθους και την εξασθένιση του πατριωτικού πνεύματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι, ένα πάρτι που έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου 2023, στο κλαμπ Mutabor της Ρωσίας από την μπλόγγερ Nastya Ivleeva με θέμα “Σχεδόν Γυμνοί, αφού ακριβώς όσοι παρευρέθηκαν εμφανίστηκαν με εξαιρετικά σκανδαλώδη αμφίεση.

Για αναλυτές μυστικών υπηρεσιών αυτή είναι μια χαρακτηριστική προσπάθεια υποβάθμισης του κοινού αισθήματος, μάλιστα σε μια χώρα που δέχεται ενεργά την επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και στο πολιτικό και στο στρατιωτικό επίπεδο.

Όμως η Ρωσία είναι μια οργανωμένη χώρα μιας και οι πολίτες νοιάζονται με σωστό τρόπο για τα κοινά θέματα καθώς και έχει μια σωστή κυβέρνηση που διαφυλάττει την κοινωνική συνοχή και προφυλάσσει το κοινό αίσθημα. Άρα ήταν φυσικό και δίκαιο  επόμενο να υπάρξει κύμα αντίδρασης και από κοινωνικά ενεργούς πολίτες, όπως από μπλόγγερς που δικαίως διαμαρτυρήθηκαν ενεργά για αυτό το αίσχος του “Σχεδόν Γυμνοί“.

Επιπροσθέτως ορθή αντίδραση υπήρξε και από κρατικούς παράγοντες που μοίρασαν πρόστιμα, δεκαπενθήμερες φυλακίσεις για μη συνετή συμπεριφορά, πιθανές δικαστικές διώξεις καθώς επίσης άρχισαν να σταματούν κάθε συνεργασία με καλλιτέχνες που είχαν παρευρεθεί σε αυτό το πάρτι.

Χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η εκδήλωση στιγμάτισε όσους συμμετείχαν, αλλά παράλληλα αυτή η κατακραυγή θα μπορούσε να λειτουργήσει επίσης ως ευκαιρία για να γίνουν καλύτεροι ως χαρακτήρες και ως άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ura.ru.

Συμπερασματικά

Η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Αναστασία (Νάστια) Ιβλέεεβα ζήτησε δημόσια συγνώμη για αυτή την αποτρόπαια εκδήλωση. Επιπροσθέτως η πλειοψηφία των ατόμων που παρευρέθηκαν δήλωσαν επίσης δημόσια την μεταμέλεια τους. Ίσως η αντιμετώπιση και οι συμβουλές που έλαβαν από ένα λαό και μια κυβέρνηση που επιθυμεί να διατηρήσει την ελευθερία του και την ταυτότητα του έπιασαν τόπο.

Βέβαια αν οι αρχές είχαν χιούμορ, θα έστελναν όλους του παρευρισκόμενους του “Σχεδόν Γυμνοί“, για λίγους μήνες να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ντονμπάς.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok