ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (του Θ.Κωστή)

Στις 24 Δεκεμβρίου 2023 η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ τόνισε στην δημοσιότητα ένα δυσμενές περιστατικό που είχε συμβεί πριν ένα μήνα πριν, στις 21 Νοεμβρίου του ιδίου χρόνου, πάνω στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επεξηγηματικά συνέβηκε η απίστευτη κατάσταση όπου το ΓΕΕΘΑ, με τωρινό εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Φλώρο, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον συγγραφέα Γιάννη Σκαράγκα και την ηθοποιό Φωτεινή Βαξεβάνη του απαράδεκτου έργου “Η Κυρά της Ρω”.

Όμως αυτός ο τίτλος είναι εξαιρετικά παράταιρος μιας και το περιεχόμενο αυτού του “θεατρικού έργου” προσβάλλει την τιμή και προσωπικότητα της Δέσποινας Αχλαδιώτη καθώς επίσης βάλλεται και κατά της ελληνικής παρουσίας στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας , όπως σε αυτή την περίπτωση στην νήσο Ρω.

(φυσικά σε κάθε διαλυτική ενέργεια εναντίον της Ελλάδος, υπάρχει πάντα ένας κομμουνιστικός δάκτυλος)

Πιο αναλυτικά σχεδόν 2000 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων προσκλήθηκαν στην παρουσίαση αυτού του εκτρώματος στο Μέγαρο Μουσικής για να ακούσουν για την ερωτική ζωή της Κυράς της Ρω από την ηθοποιό που δήθεν την υποδυόταν και που  κήρυσσε ότι χειριζόταν την “σημαία των ανθρώπων” και όχι μόνο “την δική της ασήμαντη σημαία” που τυγχάνει να είναι η Ελληνική Σημαία.

Με λίγη έρευνα ανακαλύψαμε ότι αυτό το άκρως αντεθνικό για την Ελλάδα έργο έχει προωθηθεί και στην Ομογένεια κάτω από την αιγίδα κρατικών παραγόντων, με περιοδείες 2020 στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Επιπροσθέτως τον Νοέμβριο του 2015 είχε “εκπροσωπήσει” την Ελλάδα στη διοργάνωση “A Soul for Europe” στο Βερολίνο, υπό την αιγίδα του Ευρωκοινοβουλίου. Άραγε πως θα νοιώθουν ομογενείς που θα παρακολούθησαν αυτό το έργο και δεν θα γνώριζαν από πριν την πραγματική ιστορία της Κυράς της Ρω?

Συμπεράσματα

Αυτή είναι άλλη μια σοβαρή προπαγανδιστική ενέργεια εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Ενώ το κράτος, η κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον απαγορέψει αυτήν την αντεθνική προσπάθεια εδώ και δύο δεκαετίες, αντιθέτως του δίνουν τιμητικές δάφνες ανθελληνισμού και εκπέμπουν ένα μήνυμα απαξίωσης για την ηρωίδα Κυρά της Ρω. Όμως μαζί με την απαξίωση της Κυράς της Ρω, απαξιώνουν και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στις ακριτικές περιοχές, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο ιδιαίτερα σήμερα που οι τούρκοι ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο γαλάζιες πατρίδες.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok