TO COVID-19 ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕ ΩΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: ΤΑ CBDC

Σε μια αποκάλυψη που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2023 από το thepeoplesvoice.tv, η Ρωσία είχε κατηγόρησε μια ισχυρή συμμαχία πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών μαζί με σημαίνουσες προσωπικότητες εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι συνωμότησαν για να ενορχηστρώσουν την πανδημία COVID-19 ως μέσο εδραίωσης παγκόσμιου ελέγχου.

Στο παραπάνω άρθρο του thepeoplesvoice.tv υπάρχει ένα βίντεο με ένα Ρώσο υψηλόβαθμο αξιωματικό να επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία έστειλε ένα τέτοιο κείμενο 2000 σελίδων στα Ηνωμένα Έθνη.

Επιπροσθέτως αξίζει η επισήμανση ότι αξιωματούχοι ασφαλείας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, πολύ νωρίτερα στις 16 Ιουλίου 2020, είχαν αναρτήσει μια ειδοποίηση μέσω του The National Cyber Security Centre (NCSC) με τίτλο “UK and allies expose Russian attacks on coronavirus vaccine development” σχετικά με προσπάθειες χάκερ με ρωσικές σχέσεις που στόχευαν οργανισμούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας για παγκόσμια συνωμοσία πίσω από την πανδημία COVID-19 και οι επιπτώσεις της

Αναλυτικά  η Ρωσία είχε τότε κατηγορήσει δημοσίως στον ΟΗΕ μια σκιώδη συμμαχία πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, σημαινόντων ατόμων εντός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς  και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ότι σχεδίασαν την πανδημία COVID-19 ως μέσο εδραίωσης της παγκόσμιας εξουσίας. Αυτός ο ισχυρισμός, σιαγραφούσε την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον σημερινό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος ως βασικούς παράγοντες σε αυτή την υποτιθέμενη συνωμοσία.

Το πρώτο πείραμα: Μια πανδημία ως καταλύτης για τον παγκόσμιο έλεγχο

Οι κατηγορίες της Ρωσίας σκιαγραφούν μια ανατριχιαστική εικόνα ενός προσεκτικά ενορχηστρωμένου σχεδίου εκμετάλλευσης της πανδημίας COVID-19 για την επιδίωξη της παγκόσμιας κυριαρχίας. Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, η πανδημία δεν ήταν ένα φυσικό γεγονός, αλλά μάλλον ένα σχολαστικά σχεδιασμένο γεγονός, κατασκευασμένο από ισχυρές ιδιοτελείς δυνάμεις που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις ατομικές ελευθερίες, να διαβρώσουν την εθνική κυριαρχία και να επιβάλουν ένα συγκεντρωτικό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ο ρόλος των Big Pharma και του WEF

Οι ισχυρισμοί επικεντρώνονται στη συμμετοχή της Big Pharma, ιδιαίτερα στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη και προώθηση εμβολίων COVID-19, καθώς και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης της παγκόσμιας συνεργασίας και συντονισμού σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας υγείας.

Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας υποδηλώνουν ότι αυτές οι οντότητες συνεργάστηκαν για να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να προωθήσουν τις ατζέντες τους, αξιοποιώντας τον φόβο και την αβεβαιότητα που δημιούργησε έτσι ώστε να πιέσουν για πρωτοφανή μέτρα ελέγχου.

Ο αντίκτυπος στις ατομικές ελευθερίες και την κοινωνική συνοχή

Αυτοί οι ισχυρισμοί εγείρουν ανησυχητικές ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο συντονισμένων προσπαθειών για τη διάβρωση των ατομικών ελευθεριών και της κοινωνικής συνοχής κάθε χώρας. Επεξηγηματικά οι ισχυρισμοί της Ρωσίας υποδηλώνουν ότι η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών στις προσωπικές ελευθερίες, τον περιορισμό των ταξιδιών και τον περιορισμό των δημόσιων συγκεντρώσεων, όλα στο όνομα της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, οι ισχυρισμοί αγγίζουν την αμφιλεγόμενη πρακτική των lockdown, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα μέτρα εφαρμόστηκαν όχι μόνο για σκοπούς δημόσιας υγείας αλλά και για τη χειραγώγηση του δημόσιου αισθήματος και τον έλεγχο του πληθυσμού.

Η καταστολή των εναλλακτικών γνωμών

Οι κατηγορίες της Ρωσίας υπογραμμίζουν επίσης την καταστολή των διαφωνούντων απόψεων και των εναλλακτικών αφηγήσεων γύρω από την πανδημία. Οι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι ισχυρές δυνάμεις προσπάθησαν να φιμώσουν τις επικριτικές φωνές και να διατηρήσουν το μονοπώλιο στην πληροφόρηση, εμποδίζοντας το κοινό να κατανοήσει πλήρως την πολυπλοκότητα της πανδημίας και τις υποκείμενες αιτίες της.

Η σημασία των θρησκευτικών θεσμών

Το κλείσιμο εκκλησιών με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίες συχνά θεωρούνται ως ιεροί φάροι πίστης και ελπίδας, ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. Οι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι αυτή η κίνηση δεν ήταν απλώς ένα μέτρο δημόσιας υγείας, αλλά μάλλον μια προσπάθεια υπονόμευσης της πνευματικής δύναμης και ανθεκτικότητας των κοινοτήτων, απομονώνοντας περαιτέρω τα άτομα και αποδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.

Ο επείγων χαρακτήρας της ανεξάρτητης έρευνας

Υπό το πρίσμα αυτών των ανησυχητικών ισχυρισμών, πολύ περισσότερο σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη και διεξοδική έρευνα για να αξιολογηθεί η ακρίβεια των περιοριστικών μέτρων για την ελευθερία των πολιτών, προσωπικές και εργασιακές, καθώς και να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από την πανδημία COVID-19. Μόνο μέσω μιας διαφανούς και αμερόληπτης διαδικασίας μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διαλύσουμε την ομίχλη της καχυποψίας και της παραπληροφόρησης που έχει θολώσει την κατανόηση μας για αυτήν την παγκόσμια κρίση.

Οι συνέπειες για την παγκόσμια διακυβέρνηση

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο φορείς παγκόσμιας διακυβέρνησης όπως ο ΠΟΥ και το WEF να καταχραστούν την επιρροή τους και να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές αρχές. Είναι ζωτικής σημασίας να εξεταστεί ο βαθμός στον οποίο αυτά τα θεσμικά όργανα έχουν διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση παγκόσμιων μέτρων και αφηγημάτων στην πανδημία και να διασφαλιστεί ότι οι πιθανές μελλοντικές ενέργειες τους θα καθοδηγούνται από διαφάνεια, λογοδοσία και σεβασμό των ατομικών ελευθεριών του κάθε πολίτη σε κάθε χώρα.

Η ανάγκη επαγρύπνησης και συμμετοχής του κοινού

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί χρησιμεύουν ως έντονη υπενθύμιση της ανάγκης για επαγρύπνηση και δημόσια δέσμευση σε θέματα παγκόσμιας πολιτικής υγείας.

Θα πρέπει να εξετάζουμε το κάθε αφήγημα πανδημίας , είναι σημαντικό να παραμένουμε σωστά ενημερωμένοι, να αμφισβητούμε τις αφηγήσεις από μια πηγή και να καταστούμε τους κυβερνώντες υπόλογους για τις αποφάσεις τους που δρουν αρνητικά στις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών. Μόνο μέσω σωστά ενημερωμένων και αδιάβλητων πηγών  μπορούμε να διασφαλίσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες, να προστατεύσουμε τη συλλογική μας ευημερία και να διασφαλίσουμε ότι θα αποτύχει το δυστοπικό πείραμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Το πραγματικό πείραμα ελέγχου έπεται: Ψηφιακό Νόμισμα

Οι περιορισμοί COVID ήταν απλώς ένα αρχικό πείραμα χειραγώγησης των πολιτών. Όμως το πραγματικό πείραμα ελέγχου στις μάζες θα είναι το Ψηφιακό Νόμισμα.

Αναλυτικά τα ψηφιακά νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) έχουν αναδειχθεί από πολλούς κρατικούς φορείς ως ένας πιθανός μετασχηματισμός του παραδοσιακού νομίσματος fiat (χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό ή σε κάποια εμπράγματη αξία). Όμως σε αντίθεση με τα φυσικά μετρητά, τα CBDC θα υπάρχουν μόνο σε ψηφιακή μορφή και θα αποθηκεύονται καθώς και θα συναλλάσσονται μόνο ηλεκτρονικά. Όμως αυτή η καθαρά ψηφιακή υφή εισάγει τη δυνατότητα προγραμματισμού, ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τη διακυβέρνηση και τον έλεγχο του χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Bo Li, είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου, 2023 ότι το Central Bank Digital Currency (CBDC) θα είναι προγραμματιζόμενο, με τρόπο που θα επιτρέπει στις κυβερνήσεις να υπαγορεύουν με απόλυτο έλεγχο τι είδους άνθρωποι θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και τι είδους πράγματα θα μπορούν να αγοράσουν.

Τα προγραμματιζόμενα CBDC, γνωστά και ως CBDC υπό όρους (conditional CBDCs), ενσωματώνουν τη δυνατότητα εφαρμογής κανόνων και περιορισμών απευθείας στο ίδιο το ψηφιακό νόμισμα. Αυτή η προγραμματιζόμενη πτυχή θα παρέχει στις κυβερνήσεις πρωτοφανή έλεγχο του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται και θα δαπανώνται τα CBDC. Μέσω των ενσωματωμένων κανόνων συναλλαγών υπό όρους, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να υπαγορεύσουν ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση και ποιός θα μπορεί να χρησιμοποιεί το CBDC, καθώς και ποιές συναλλαγές θα επιτρέπονται για ποιούς τύπους αγαθών και υπηρεσιών.

Με αυτό τον τρόπο οι κυβερνήσεις θα μπορούν να σχεδιάσουν κανόνες υπό όρους που θα περιορίζουν την πρόσβαση σε CBDC για συγκεκριμένες ομάδες ή δραστηριότητες και το CBDC θα καταλήξει να είναι ένα Rules-based Fiat Currency (R-bFC).

Ανάλυση

Στο επίκεντρο των ισχυρισμών της Ρωσίας βρίσκεται το επιχείρημα ότι η πανδημία COVID-19 δεν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά μάλλον ένα σχολαστικά σχεδιασμένο γεγονός, ενορχηστρωμένο από ισχυρές δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση των ατομικών ελευθεριών, τη διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας και τη αρχή της δημιουργίας ενός κεντρικού καθεστώτος παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Οι ισχυρισμοί επικεντρώνονται στη συμμετοχή πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών (big pharma), ιδιαίτερα στον ρόλο τους στην ανάπτυξη και προώθηση εμβολίων COVID-19 καθώς και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης της παγκόσμιας συνεργασίας και συντονισμού σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας υγείας.

Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας υποδηλώνουν ότι αυτές οι οντότητες συνωμότησαν για να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να προωθήσουν τις ατζέντες τους, χρησιμοποιώντας τον φόβο και την αβεβαιότητα που δημιούργησε για να πιέσουν για πρωτοφανή μέτρα ελέγχου στους πολίτες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρόσφατη εμφάνιση των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην εξέλιξη των νομισματικών συστημάτων, εισάγοντας μια νέα εποχή ψηφιακού ελέγχου. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα fiat, τα CBDC θα υπάρχουν μόνο σε ψηφιακή μορφή και θα αποθηκεύονται καθώς και θα συναλλάσσονται μόνο ηλεκτρονικά, επιτρέποντας μια πρωτοφανή δυνατότητα προγραμματισμού καθώς και ημερομηνία λήξεως. Επιπροσθέτως αυτή η δυνατότητα προγραμματισμού θα δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να υπαγορεύουν ποιος μπορεί  έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί CBDC,  τι συναλλαγές θα μπορεί να διεξάγει με αυτά καθώς και να μπορεί να επιβληθεί μια ημερομηνία λήξεως του ψηφιακού νομίσματος.

Ωστόσο, η δυνατότητα προγραμματισμού των CBDC εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με την κυβερνητική υπέρβαση και τη διάβρωση των ατομικών ελευθεριών. Η δυνατότητα περιορισμού της πρόσβασης και υπαγόρευσης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι θα ξοδεύουν τα χρήματα τους θα μπορούσε να καταχραστεί από τις κυβερνήσεις για να καταπνίξουν τη διαφωνία, να ελέγξουν τα καταναλωτικά πρότυπα ή ακόμη και να κάνουν διακρίσεις εις βάρος ορισμένων ομάδων. Υπενθυμίζουμε την δικτατορική προσπάθεια του Τζάστον Τρυντώ, να διακόψει τις οικονομικές συναλλαγές και καμπάνιες χρηματοδότησης πολιτών που διαφωνούσαν με την καταστροφική ατζέντα WEF που έχει επιβάλει στον Καναδά.

Συμπεράσματα

Η πανδημία COVID-19 χρησίμευσε ως δοκιμαστικό πείραμα για τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, αποδεικνύοντας την ικανότητα τους να επιβάλλουν πρωτοφανείς περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική αυτονομία στο όνομα της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, το πραγματικό πείραμα για τον έλεγχο των πολιτών έγκειται στην ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), αφού με την δυνατότητα προγραμματισμού τους, τα CBDC θα παρέχουν στις κυβερνήσεις απαράμιλλη εξουσία να υπαγορεύουν πώς και πού οι πολίτες θα μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα τους, ενδεχομένως διαβρώνοντας τις οικονομικές ελευθερίες και ανοίγοντας το δρόμο για ένα δυστοπικό μέλλον κεντρικού κυβερνητικού ελέγχου.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok