ΤΕΜΠΗ Αρμόδια Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: «Καλά πως κάνετε έτσι για το μπάζωμα; Και γιατί το λέτε μπάζωμα; Πρέπει να κοιτάξετε μπροστά…»   (του Α.Ξανθάκη)

«..δεν ξέρω τι λέξη να χρησιμοποιήσω, όταν κάποιος την τρίτη μέρα μετά το συμβάν πάει και αλλοιώνει τον χώρο, και ενώ υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει βρεθεί τίποτα.. και πετάει χώματα με κόκκαλα και βαγόνια αλλού.. αυτό δεν λέγεται μπάζωμα για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…» Μαρία Καρυστιανού

Το Συμβάν:

Η κα Μαρία Καρυστιανού είναι μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθας, επιβάτιδος του τρένου του Θανάτου στα Τέμπη. Ταυτόχρονα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023».

Η κα Καρυστιανού, καταγγέλλει στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» ότι ομάδα από τον σύλλογο επισκέφθηκε την αρμόδια για την υπόθεση, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, τους προέτρεψε να κοιτάνε μπροστά, να μην αναφέρονται σε μπάζωμα και, τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή, ότι έγινε-έγινε και δεν γυρίζει πίσω..

 Η μητέρα της άτυχης νεαρής κοπέλας, παρομοίασε την συμπεριφορά της κας Εισαγγελέως, σαν «ψυχολόγου» ή «φίλης που βγήκαν για καφέ» κι όχι υψηλότατης θέσης δικαστικού λειτουργού.

Η κα Καρυστιανού, έκανε στο ραδιόφωνο μια συνταρακτική δήλωση λέγοντας: «Αυτές οι θέσεις λοιπόν, πρέπει να δίνονται πρώτα σε ανθρώπους  που έχουν ηθική. Πρώτα είναι η ηθική και μετά τα πτυχία, πτυχία έχουν πολλοί»

Σχολιασμός – Συμπεράσματα

Το θανατικό που έπεσε στα Τέμπη, είναι μοναδικό για τα Ελληνικά πράγματα. Έχουμε δει παρόμοια σε κράτη όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, το Μεξικό, αλλά ποτέ εδώ… Μια τόσο φρικιαστική μοίρα για τόσα πολλά νέα παιδιά, δεν μπορεί παρά να έχει και εγκληματικές πτυχές.

Κάποιοι είτε από δόλο είτε από αμέλεια, δεν έκαναν την δουλειά τους. Κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει το δυστύχημα και δεν το έκαναν. Αυτά που είναι τόσο προφανή για τον κοινό νου, κατά τα λεγόμενα της κας Καρυστιανού, δεν είναι προφανή για την Εισαγγελέα που τους προτρέπει να μην ερεθίζουν μιλώντας για μπάζωμα και να κοιτάξουν μπροστά…

Μόνο που κα Εισαγγελεύ, όσο μπροστά και να κοιτάξουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν πρόκειται ποτέ να δουν το παιδί τους… Το παιδί τους έμεινε πίσω, εκεί στα συντρίμμια. Και κάποια στοιχεία για τους υπευθύνους, έμειναν κάτω από το τσιμέντο του μπαζώματος.

Ίσως να είναι βάρος για την δικαστική λειτουργό να την επισκέπτονται χαροκαμένοι γονείς, που στερούνται της ψυχρής δικαστικής ματιάς. Ίσως. Αλλά που να πάνε αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν πάνε στην δικαιοσύνη; Τι άλλο μπορεί να κάνει ένας πολίτης που σέβεται την πολιτεία, από το να ζητάει δικαιοσύνη για τον χαμό του παιδιού του;

Το σοκ από τον ξαφνικό βασανιστικό θάνατο των παιδιών τους για τους άτυχους γονείς, μπορεί να συγκριθεί μόνο με το σοκ από την αναποτελεσματική πολιτεία στην οποία τα μεγάλωναν και που καθόλου δεν τα υπολόγιζε και δεν τα υπολογίζει.

Η μητέρα της άτυχης Μάρθας, ζήτησε αυτές τις γιορτές, όλοι να έχουμε μια άδεια καρέκλα στο τραπέζι μας για αυτά τα παιδιά. Ας το κάνουμε. Ας γίνουμε λοιπόν συνοδοιπόροι με τις οικογένειες, για να μην γίνουμε συνένοχοι με τους εγκληματίες.

Αχιλλέας Ξανθάκης

tweet
Insta
Tiktok