Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (του Γ.Λιναρδή)

Το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου δηλώνει ότι έχει μόνο έναν στόχο: Την καταστροφή της Χαμάς. Για τον λόγο αυτό, μέσα σε δυο μήνες έχει σκοτώσει 17.000 αμάχους Παλαιστινίους, εκ των οποίων 8.000 παιδιά και βρέφη. Σε δυο μήνες οι ισραηλινές βόμβες έχουν τραυματίσει και ακρωτηριάσει άλλους 46.000 αμάχους.  Παράπλευρες απώλειες δηλώνει το Ισραήλ. Και λόγω της «άνευ όρων υποστήριξης προς το Ισραήλ», κάτι που συνδέεται άμεσα με το αφήγημα του Ολοκαυτώματος, μια υποστήριξη που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Δύση (στις ΗΠΑ ούτως ή άλλως), υπάρχει σχετικά μικρή κριτική για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στην Γάζα.

Αλλά τι θέλει πραγματικά ο Νετανιάχου; Ποια είναι τα σχέδιά του για την Λωρίδα της Γάζας; Και μήπως το αφήγημα της «εξάλειψης της Χαμάς» εξυπηρετεί μόνο την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης;

Το Ισραήλ προέτρεψε τους αμάχους στην Γάζα να καταφύγουν στο νότο. Αφού οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύθηκαν προς την βόρεια Γάζα στην συνέχεια τα ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται επίσης στα νότια της Λωρίδας της Γάζα. Δεν υπάρχουν περιστατικά παγκοσμίως που να υπερβαίνουν το κυνήγι της Χαμάς. Σχετικά με αυτό το κυνήγι, που ουσιαστικά είναι κυνήγι αμάχων, υπάρχει μια τεράστια και ιστορική αποτυχία των μέσων ενημέρωσης που οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός στην Δύση δεν ενημερώνεται για τα πραγματικά σχέδια του ισραηλινού καθεστώτος.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, μπορούμε να το διατυπώσουμε αρκετά εύστοχα και δραστικά ως εξής: Το Ισραήλ πραγματοποιεί μαζική επανεγκατάσταση και προσπαθεί να ερημώσει την Λωρίδα της Γάζας, και ό,τι κάνει πρέπει να εξεταστεί από αυτήν την άποψη. Η ισραηλινή κυβέρνηση το έχει πει ρητά και χωρίς εξαιρέσεις από  την αρχή. Όλα όσα έχει κάνει το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου είναι να εκτελέσει αυτή την εντολή εκκένωσης, η οποία είχε ως στόχο να μεταφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από την βόρεια Λωρίδα της Γάζας σε στρατόπεδα προσφύγων στην νότια Λωρίδα της Γάζας. Αυτό ανακοίνωσαν και αυτό κάνουν τώρα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ωστόσο, αναφέρουν συνεχώς για το «κυνήγι της Χαμάς».

Κατά την διάρκεια των δυο μηνών, οι ισραηλινές αρχές δεν παρείχαν κανένα στοιχείο για το περιβόητο σύστημα σηράγγων της Χαμάς που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, κατοικιών, τζαμιών, εκκλησιών και εγκαταστάσεων του ΟΗΕ. Ειδικά στην περίπτωση των επιχειρήσεων του Ισραήλ στα νοσοκομεία, ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ διαχωρίζεται από αυτόν που απεικονίζεται στα μέσα ενημέρωσης. Αν ο στόχος του Ισραήλ είναι να αναγκάσει τον πληθυσμό να εγκαταλείψει την Λωρίδα της Γάζας, τότε αυτές οι ενέργειες είναι απολύτως λογικές. Το Ισραήλ έπρεπε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απομακρύνει όλους τους ανθρώπους από τα νοσοκομεία, καθώς τα νοσοκομεία είναι φυσικά από τις τελευταίες υποδομές για την εκκένωση ανθρώπων. Και το Ισραήλ είχε εκδώσει εντολή εκκένωσης στις 13 Οκτωβρίου για όλους τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ασθενών, να κατευθυνθούν στον νότο. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο Al-Shifa δεκάδες φορές απαιτώντας την εκκένωση του νοσοκομείου. Για το προσωπικό της ιατρικής μονάδας, αυτό σήμαινε βέβαιο θάνατο για δεκάδες ασθενείς τους, οι οποίοι χρειάζονταν συνεχή ιατρική φροντίδα και δεν μπορούσαν να κάνουν τα 50 χλμ με τα πόδια στα νότια της Λωρίδας της Γάζα μέσα από μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς νερό ή μεταφορικό μέσο. Αλλά το Ισραήλ δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό και ισοπέδωσε το Al-Shifa.

Η ισραηλινή κυβέρνηση πραγματοποιεί βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, και αυτό σημαίνει πρακτικά εθνοκάθαρση. Αυτή είναι η απλούστερη εξήγηση για τις ενέργειες του Ισραήλ, αλλά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, προσκολλημένα σε «αντιτρομοκρατικές» αφηγήσεις, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν το προφανές γεγονός ότι το Ισραήλ προσπαθεί να ερημώσει την Λωρίδα της Γάζας.

Περιστασιακά, πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορούν να βρεθούν στα μέσα ενημέρωσης. Στα τέλη Οκτωβρίου, τα σχέδια για την «ερήμωση» της Λωρίδας της Γάζας είχαν ήδη αποκαλυφθεί από ισραηλινές εφημερίδες. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την Αίγυπτο να αναλαμβάνει τον θύλακα στην νότια Γάζα (με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη), καθώς οι περιοχές στην βόρεια Γάζα που καταστράφηκαν από τις ισραηλινές βόμβες δεν πρόκειται να ανοικοδομηθούν) και την επανεγκατάσταση ορισμένων από τους Παλαιστινίους της Γάζα σε αραβικές ή άλλες χώρες.

Επ’ αυτού, στις 19 Νοεμβρίου ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Gila Gamliel παρουσίασε σχέδια στην Jerusalem Post. Στα σχέδια του Gila Gamliel η Χαμάς συζητήθηκε μόνο οριακά, το πραγματικό θέμα ήταν η εθνοκάθαρση της Λωρίδας της Γάζα. Η μόνη επιλογή κατά τον Gamliel είναι «να προωθηθεί η εθελοντική επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων της Λωρίδα της Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους εκτός της Λωρίδας». Ο Avi Dichter, μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ και υπουργός Γεωργίας, ήταν ακόμη πιο σαφής στην ισραηλινή τηλεόραση στις 12 Νοεμβρίου: «Είμαστε στην διαδικασία υλοποίησης της Νάκμπα της Λωρίδας της Γάζα. Γάζα Νάκμπα 2023. Έτσι θα τελειώσει».

(«Νάκμπα» που στα αραβικά σημαίνει «καταστροφή» χαρακτηρίζει το σύνολο των δραματικών γεγονότων της εποχής του 1948, που κορυφώθηκαν με την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ στις 14 Μαΐου και τις δολοφονίες και εκτοπισμούς χιλιάδων Παλαιστινίων από τις πατρογονικές εστίες τους από εβραϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις. Τον όρο χρησιμοποίησε πρώτος ο συρο-ορθόδοξος ιστορικός Κωνσταντίν Ζουρέικ στο βιβλίο του «Μάανα αλ Νάκμπα» (Η Σημασία της Νάκμπα) λίγους μήνες μετά τα γεγονότα.)

Πως εξελίσσεται σήμερα αυτό το σχέδιο; Προφανώς ο Νετανιάχου προωθεί την «αραίωση» του πληθυσμού στην Λωρίδα της Γάζα. Αν αυτά τα σχέδια είναι εφικτά είναι δευτερεύον. Αυτό που έχει σημασία είναι η πρόθεση, και είναι σαφές ότι το Ισραήλ σκοπεύει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ερήμωση και εθνοκάθαρση, ακόμη και αν οι τελικές λεπτομέρειες για το πού και πώς θα «επανεγκατασταθούν» οι Παλαιστίνιοι είναι ακόμα ανοιχτές.

Το Ισραήλ επιτίθεται στην Γάζα εναντίον ενός πεινασμένου και αξιοθρήνητου λαού, οι παγκόσμιοι τρομοκράτες Εβραιοσιωνιστές επιτίθενται εναντίον αμάχων, γυναικών και παιδιών. Το ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων εδώ και 75 χρόνια συντελείται σύμφωνα με ένα προμελετημένο σχέδιο, σχολαστικά εκτελεσμένο, υποστηριζόμενο από την Δύση, δυστυχώς και από την κυβέρνηση της χώρας μας.

Η ιστορία του μέλλοντος είναι βέβαιο ότι θα καταγράψει το ισραηλινό κράτος στον οχετό της και θα το αναφέρει ως στυγνό, εγκληματικό και γενοκτονικό κράτος που άξιζε την αναπόφευκτη και σκληρή τιμωρία του. Γιατί είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί.

του Γεωργίου Λιναρδή

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok