ΑΦΕΡΙΜ ΕΦΕΝΤΗ (του Α.Ξανθάκη)

Μου είναι αδύνατο να μην σχολιάσω την υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν. Στην αρχή είχα αποφασίσει να μην το κάνω, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν αυτός ο «κύριος» τόλμησε να πει ψέματα ότι δήθεν προσκύνησε την ΠτΔ που ακολουθούσε τον τούρκο και που ελαφρώς φαίνεται στην φωτογραφία.

Και φυσικά λέει ψέματα αφού στο video που όλοι είδαμε, ο Γεραπετρίτης είναι όρθιος όταν μπαίνει η ΠτΔ ενώ υποκλίθηκε μόλις πριν, στην είσοδο του Ερντογάν. Επίσης λέει ψέματα αφού όσες φορές έχουμε δει την ΠτΔ να υποδέχεται κόσμο, κανείς δεν την προσκυνάει.

Πονέσανε τα μάτια μας λοιπόν από την υπόκλιση Γεραπετρίτη σε έναν, ανοιχτά και παράλογα, εχθρό της Ελλάδος, πονέσανε τα αυτιά μας από τα ψέματά του και πόνεσε η ψυχή μας από τον δημόσιο εξευτελισμό που προκάλεσε η πράξη Γεραπετρίτη, στους Έλληνες, νεκρούς, βασανισμένους και αγνοούμενους του διαχρονικά βαρβαρικού τουρκικού καθεστώτος.

Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας πενία ενσυναίσθησης προς το λαϊκό αίσθημα, αλλού τυρβάζει και καθόλου δεν προσπάθησε να μαζέψει την προσβλητική για τον Ελληνικό λαό πράξη του υπούργου του.

Την ίδια στιγμή που συνέβησαν αυτά, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 Έλληνες μιας Κυπριακής  φοιτητικής οργανώσεως που με αφορμή της επισκέψεως του Ερντογάν, τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την τουρκική πρεσβεία, για την κατοχή της Κύπρου.

Άκουσον άκουσον, τι έκαναν τα φασιστο – παλιόπαιδα!!! Τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν σε περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης της ΝΔ !!! Και μάλιστα όχι για την Ουκρανία ή το Ισραήλ αλλά για την Κύπρο !!!

Όμως κυρίες και κύριοι, διαμαρτυρήθηκαν, έστω και αποτυχημένα. Κάτι πολύ περισσότερο από όλους τους υπολοίπους που επιμένουν να μην διαμαρτύρονται παρά μόνο πάνω από τον εσπρέσο τους μπεγλερίζοντας τα δάχτυλά τους.

Να είστε σίγουροι ότι οι Γεραπετρίτηδες και οι κάθε Γεραπετρίτηδες, αυτά τα πολιτικά θρασίμια εντός συνόρων και πολιτικές πεταλούδες εκτός συνόρων, παριστάνουν τους λέοντες στους Έλληνες εκμεταλλευόμενοι την αποπνικτική απάθεια της κοινωνίας.

Μιαν απάθεια που βεβαίως έχει σπείρει και καλλιεργήσει το σύστημα, αλλά που επίσης βεβαίως συντηρούμε όλοι μας, με την αυτοκαταστροφή που χαρακτηρίζει ναρκομανή.

Όλοι εμείς που θα αστράψουμε και θα βροντήξουμε σήμερα στα καφενεία με τον ελληνικό, στις καφετέριες με τον φρέντο και στις cafe boutique  με το branch… Και μετά θα τυλιχτούμε την δυστυχή καθημερινότητά μας και στις εκλογές θα τους ξαναψηφίσουμε.

Η πράξη Γεραπετρίτη είναι σημαντικότατη. Πιστεύω όμως ότι αυτό που εξόργισε περισσότερο απ’ όλα είναι η γλώσσα του σώματος. Φαίνεται καθαρά πόσο το απολαμβάνει, πόσο βέβαιος είναι γι αυτό που κάνει και πόσο άγχος έχει να πετύχει η υπόκλιση. Είμαι σίγουρος ότι ο Ερντογάν δεν έχει εισπράξει ποτέ τόσο ειλικρινώς υποτακτικό σκύψιμο, γι’ αυτό και στην τουρκιά έσπευσαν να γίνουν τεράστιοι τίτλοι στα ΜΜΕ οι προσβλητικές πράξεις Γεραπετρίτη όπως για παράδειγμα: «Πλήρης παράδοση στον Ερντογάν» της Yeni Safak που βλέπετε εδώ.

Θεωρώ σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα ήθελε να πει στον Γεραπετρίτη ότι ο cult Φερνάντο Σάντσο στην ταινία «ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ» στην Ελληνίδα στο χαρέμι: «Μ’ αρέσεις μωρή Ασήμω, μ΄αρέσεις πολύ». Αλλά γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες της εξωτερικής πολιτικής για να αφήσει να φανούν οι προτιμήσεις του.

Πλήρης παράδοση λοιπόν στον Ερντογάν και μάλιστα εντός Ελλάδος. Και μετά αναρωτιέστε γιατί στο εξωτερικό μας έχουν, όπως στην Βουλή έχουν εκείνο τον υπάλληλο που πηγαίνει νερό στους ομιλητές. Μας χρειάζονται εκεί για να τους πάμε νερό αλλά κι αν λείψουμε, δεν τρέχει και τίποτε.

Γι’ αυτό μας εξευτελίζει σε κάθε ευκαιρία η Ε.Ε. που για παράδειγμα στηρίζει την συμμορία που κυβερνάει την Αλβανία κι όχι το μέλος της, την Ελλάδα.

Γι’ αυτό το υστέρημα του Ελληνικού λαού που αγοράζει όπλα για την προστασία της Πατρίδος, κάποιοι «Γεραπετρίτηδες» το χαρίζουν στην Ουκρανία.

Γι’ αυτό κάποιοι αμφιλεγόμενοι πολιτικοί κομήτες όπως ο Σούνακ, μας εξευτελίζουν χωρίς λόγο αλλά γιατί μπορούν…

Γι’ αυτό κάποιοι διεθνείς τοκογλύφτες κάνουν γιουρούσι στην Ελληνική οικονομία και την βιάζουν με μνημόνια και ντιρεκτίβες.

Γι’ αυτό όλοι μας οι σύμμαχοι μας θεωρούν αμελητέα ποσότητα και με μηχανική ακρίβεια μας «ρίχνουν» σε κάθε ευκαιρία.

Γι’ αυτό. Γιατί έχει εξουσία ο Γεραπετρίτης. Ένας εξαιρετικά μικρός άνθρωπος για τα παπούτσια του ΥπΕξ της Ελλάδος, της χώρας που δημιούργησε την πολιτική και στρατιωτική σκέψη. Ένας σφόδρα ελάχιστος πολιτικός, ένας υπουργός που παράγει ανοϊκές πολιτικές πράξεις. Ένας ανεπίδεκτος της διπλωματίας, ένας «κουμπούρας» των διαπραγματεύσεων.

Η ελαχιστότατη πράξη για τον Γεραπετρίτη είναι η παραίτηση. Την συγγνώμη του δεν την θέλουμε. Δεν τον συγχωρούμε. Δεν μπορούμε να τον συγχωρήσουμε. Δεν μας αφήνουν οι νεκροί από τους τούρκους συγγενείς μας. Δεν μας αφήνει η τιμή και η υπόληψή μας.

Γιατί αντίθετα με πάρα πολλούς πολιτικούς λειτουργούς στην χώρα, στον Ελληνικό λαό, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με τιμή και λόγο.

Και στον λόγο μας, απαντάμε στον λιλιπούτειο πολιτικό με το Κυπριακό σύνθημα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Αχιλλέας Ξανθάκης

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok