ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Ματέο Σαλβίνι (Matteo Salvini), επικεφαλής της δεξιάς «Λέγκα» και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε, για το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, διαδήλωση στο Μιλάνο για την υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού και των δικαιωμάτων, της ασφάλειας, της ειρήνης και της ελευθερίας που έχει κατακτήσει.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του, το συλλαλητήριο θα αναδείξει τη σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καθώς και τη σημασία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού και του φανατικού ισλαμισμού.

Αναφέρει επίσης:

Τα επιτεύγματα και τα θεμελιώδη δικαιώματα που αποτελούν αξίες της Δύσης δεν μπορούν να τεθούν προς συζήτηση.

Ο Σαλβίνι τόνισε επίσης: «Στην τρέχουσα σοβαρή διεθνή πολιτική κατάσταση, η Ιταλία έχει καθήκον να τονίσει ότι ανήκει στα δημοκρατικά και ελεύθερα κράτη. Η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και ανοιχτή σε όλους. Μην μένετε άπραγοι θεατές του ισλαμισμού στην Ευρώπη».

Σε συνέντευξή του, ο Σαλβίνι δήλωσε:

«Η “Λέγκα “και οι υποστηρικτές της δεν μπορούν να μείνουν άπραγοι και να παρακολουθούν ισλαμιστικές διαδηλώσεις στη μισή Ιταλία και στη μισή Ευρώπη, που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, ούτε και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Ούτε ότι τα μουσεία, οι εκκλησίες και οι συναγωγές πρέπει να είναι κλειστά επειδή αποτελούν στόχο ισλαμιστικών επιθέσεων. Η διαδήλωση στις 4ης Νοεμβρίου δεν στρέφεται επίσης εναντίον κανενός, αλλά αντιπροσωπεύει την υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας, την οποία έχουμε κερδίσει.»

Conserva – The Crew

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok