ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ

Ο Φρέντυ Μπελέρης εξελέγη Δήμαρχος Χειμάρρας στις 14 Μαΐου και ενώ βρισκόταν ήδη στην φυλακή με αστείες κατασκευασμένες κατηγορίες απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Η όλη διαδικασία έχει κινηθεί και συντονίζεται απευθείας από τον αλβανό Πρωθυπουργό Ράμα και αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, μιας από ετών εφαρμοσμένης δίωξης της Ελληνικής μειονότητος στην Βόρειο Ήπειρο.
Με προκλητικές κατεδαφίσεις οικιών, με αρπαγές περιουσιών και με εφαρμογή ενός σχεδίου ουσιαστικής μαφίας, για επενδύσεις σε περιοχές των Ελλήνων (χωρίς τους Έλληνες) από κρατικά στελέχη.

Ο Ράμα έτσι, πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, αφού εισπράττει τα κέρδη από τον παράνομο και δικτατορικό εκδιωγμό των Ελλήνων από τις περιουσίες τους και ξεφορτώνεται σιγά σιγά, το αγκάθι της Ελληνικής μειονότητας. Η αντίδραση των Βορειοηπειρωτών, εκφράστηκε με την εκλογή του Μπελέρη και ο Ράμα ως αποτελεσματικός κάπο, δεν μπορούσε να το επιτρέψει. Έτσι συνέλαβε τον Φρέντυ Μπελέρη πριν τις εκλογές ελπίζοντας να φοβίσει τους ψηφοφόρους του κάτι που δεν έγινε και τώρα συνεχίζει να τον κρατά προφυλακισμένο, μια που στην αλβανική δημοκρατία (εδώ γελάμε) επιτρέπεται η επ’ αόριστο προφυλάκιση κάποιου… Ναι, καλά διαβάσατε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνομιλεί για ένταξη με ένα κράτος που δεν τηρεί ούτε τα ελάχιστα απαραίτητα για την προστασία των πολιτών.

Η επίσημη Ελλάδα, γνωρίζει για το σχέδιο διωγμού των Ελλήνων από τις περιουσίες τους και φυσικά κατά την προσφιλή της συνήθεια…αλλού τυρβάζει!

Έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες της Β. Ηπείρου στο έλεος των αλβανών μαφιόζων. Δικαίως θα πει κάποιος εδώ ότι, αφού αφήνει τους Έλληνες στην Ελλάδα στο έλεος των μαφιόζων, τους Βορειοηπειρώτες θα σκεφθεί, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση…

Όμως εκτός από τα «οικογενειακά μας» μας προβλήματα, τέτοιες πολιτικές θίγουν σχεδόν ανεπανόρθωτα το διεθνές κύρος της χώρας και δημιουργούν προσδοκίες σε κάθε εχθρό, σε όποιο μέτωπο κι αν βρίσκεται.

Σου λέει δηλαδή η τουρκία όταν βλέπει τέτοια αντιμετώπιση προς την αλβανία, οι Έλληνες είναι ηττοπαθείς, θα πιέσω κι άλλο…

Η τουρκία είναι σημαντικός αντίπαλος, έχει εμπειροπόλεμο στρατό, πολεμική βιομηχανία και αποφασισμένη διοίκηση με 20χρονη εμπειρία. Η αλβανία όμως είναι κράτος καμπαρέ. Δεν έχει αξιόμαχο στρατό, δεν διαθέτει αεροπορία (η Ελλάδα μέχρι πρότινος περιπολούσε το αλβανικό FYR, και ω του θαύματος, μετά την σύλληψη Μπελέρη ανέλαβε η Ιταλία…) δεν διαθέτει σημαντική οικονομία και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εμπορικά από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα λοιπόν, πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος της και να μαζέψει το διεθνές ρεζιλίκι που μας έχει επιβάλλει ο καμπαρετζής τραμπούκος Ράμα.

Πρέπει να απελαθούν πάραυτα, όλοι οι αλβανοί διπλωμάτες και να κλείσει η πρεσβεία. Πρέπει να γίνουν διαβήματα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και να απαιτηθεί η στήριξη με εφαρμογή κυρώσεων στην αλβανία για την αντιδημοκρατική και παράνομη σύλληψη του εκλεγμένου Δημάρχου.

Πρέπει να κλείσουν τα σύνορα με την αλβανία και να μεταφερθούν εκεί στρατιωτικά τμήματα για την φύλαξή τους.

Η Ελλάδα πρέπει να παράσχει την απόλυτη στήριξή της στην Σερβία, για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Η πολιτική στιγμή είναι τέτοια που το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός, υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικής μειονότητος στην αλβανία.

Η Ελλάδα πρέπει αναγκαστικά να πάρει όλα τα παραπάνω μέτρα. Η μέχρι σήμερα δειλή αντιμετώπιση προς τον Ράμα, μας επιβάλλει τώρα να φερθούμε ακραία και αυστηρά. Το κύρος της Ελλάδος πρέπει να αποκατασταθεί. Είναι το πρώτο όπλο αποτροπής σε όποιον επιβουλεύεται τα συμφέροντά μας και το έχουμε αφήσει να σκουριάζει.

Η Εθνική Μειοδοσία, δεν πάει άλλο! Είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι, σε πολύ λίγο χρόνο θα απωλέσουμε εθνικό έδαφος, αν αυτοί που χειρίζονται τα ζητήματα αυτά, δεν πάψουν να είναι φιλήκοοι ξένων.

του Αχιλλέως Ξανθάκη

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok