ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Μας ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, δηλαδή ο ΣΚΑΙ, πως «είναι στα σκαριά διμερής συμφωνία» ανάμεσα στους δυο ηγέτες Μητσοτάκη κι Ερντογάν, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην Ευρωτουρκική συμφωνία. Και λέγοντας αυτά, έδειξε «κάρτα» με τις υποχρεώσεις της τουρκιάς.
Μόνο που έπρεπε να τις πει δικαιώματα ή κέρδη της τουρκιάς από την συμφωνία κι όχι υποχρεώσεις…

Ας δούμε λοιπόν τι μας είπαν:

Ελλάδα – Τουρκία οδεύουν σε διμερή συμφωνία για το μεταναστευτικό, η οποία θα αλλάξει τους όρους της Ευρωπαϊκής συμφωνίας.

Η Τουρκία θα υποχρεούται:
1. Να δέχεται πίσω λαθρομετανάστες με μόνιμο μηχανισμό επιστροφής & δημιουργία συστήματος επικοινωνίας των Λιμενικών των 2 χωρών
2. Να περιορίσει τις ροές & τα κυκλώματα διακίνησης

Ως αντάλλαγμα η ΕΕ θα δώσει:
1. Κεφάλαια στην Τουρκία
2. Επισκέψεις για τουρισμό σε Τούρκους πολίτες, χωρίς visa, σε χώρες Schengen

Κι ας δούμε τώρα τι πραγματικά μας είπαν:

Η τουρκιά υποχρεούται (κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν χωρίς κυρώσεις αν δεν συμμορφωθεί) να δέχεται πίσω, εκείνους που η ίδια στέλνει !!!
Να περιορίσει ροές και τα κυκλώματα διακίνησης, που εκείνη οργανώνει !!!

Και σαν αντιστάθμισμα, σαν ανταμοιβή δηλαδή για να μας κοροϊδεύει η Ε.Ε. θα τους δώσει «κεφάλαια».
Προσέξτε : δεν θα χρηματοδοτεί την διαβίωση στην τουρκιά των λαθρομεταναστών/προσφύγων κάτι σωστό αλλά και θετικό για την Ελλάδα (με κεφάλαια που μέσω μηχανισμού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλιώς) αλλά, θα τους δώσει «κεφάλαια» γενικώς.

Με δυο λόγια θα πληρώνουμε τους τούρκους ξεκάθαρα για… τίποτε! Και επειδή θα δεχτούν να μας εξαπατούν, θα αφήσουμε να κυκλοφορούν χωρίς βίζα, οι τουρκοπράκτορες εντός της Schengen.

Οι τούρκοι θα μπορούν να αυξομειώνουν τις ροές στο Αιγαίο και τις «μάχες του Έβρου» και θα τους πληρώνουμε ειδικά για αυτό.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή. Κανείς δεν μας ενημέρωσε για τους τρόπους με τους οποίους θα περιορίσει ροές και διακινητές. Η λογική λέει ότι, το τουρκικό ναυτικό και η τουρκική ακτοφυλακή θα αποκτήσουν κάποιες διευρυμένες δυνατότητες ελέγχου σκαφών, καταδίωξης και γενικά επιτήρησης και ελέγχου στο Αιγαίο. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν…

Την στιγμή δηλαδή που η Ελλάδα -πλην πολιτικών- αγωνιά για την ακεραιότητα του Αιγαίου και τα δικαιώματα στους χώρους ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, θα ενισχύσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των τούρκων στην θάλασσά μας! Και θα πληρώσουμε γι΄αυτό!!

Και η τουρκιά θα διατηρήσει το casus belli εναντίον της Ελλάδος !!!
Ούτε καν αυτή η ακραία πρόκληση δεν θα αναιρεθεί.

Αν τώρα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σας ανεβαίνει η πίεση και θέλετε να φωνάξετε με αγανάκτηση εναντίον των πολιτικών που σέρνουν την Ελλάδα στην μεγαλύτερη γεωπολιτική της ήττα του αιώνα, έχω μόνο να σας θυμίσω τι είχε πει κάποτε ο Χένρυ Κίσσινγκερ:

«Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι δυσφήμιση για το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό»

του Αχιλλέως Ξανθάκη

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok