Κλαυσίγελος: Με “επιπλέον σήμανση” θα αντιμετωπίσουν τους διακινητές στην Εγνατία

…Ισχυρό μήνυμα αποτροπής στους δολοφόνους διακινητές…

Όπως ίσως θα γνωρίζετε, η ζωή όσων κινούνται επί τις Εγνατίας Οδού το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς δεν είναι πια λίγα τα θανατηφόρα τροχαία που οφείλονται στους δολοφόνους διακινητές λαθρομεταναστών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει όμως μια πολύ απλή λύση. Όπως όμως επίσης γνωρίζετε, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κανονικό κράτος αλλά με ένα ευρείας κλίμακας κοινωνικό πείραμα και έτσι, οι αρμόδιοι της Εγνατίας Οδού αποφάσισαν να γίνουν δημιουργικοί με την λύση του (;) δίνοντας ένα άλλο νόημα στη λέξη “κλαυσίγελος”.

Πως; Μα φυσικά με την εγκατάσταση επιπλέον οδικής σήμανσης καθώς τίποτα δεν είναι περισσότερο αποτρεπτικό για έναν λαυθροδιακινητή σωματέμπορου και εν δυνάμει δολοφόνο από μια χρωματιστή πινακίδα που να του λέει “ΜΗ”.

«Πώς δεν το είχαν σκεφτεί και οι Ουκρανοί, να βάλουν πινακίδες για να σταματήσουν τους Ρώσους» αναρωτήθηκαν κάτοικοι της περιοχής, ενώ δεν θα απορήσουμε εάν ο Δημήτρης Καιρίδης αποφασίσει να εγκαταστήσει πινακίδες και στην θάλασσα για να σταματήσει τις ροές και στα νησιά.

Τα παρακάτω αναφέρονται στο έγγραφο της Εγνατίας σε ερώτηση που έκανε βουλευτής του Έβρου:

Αναλυτικά η απάντηση

«Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. πρωτ. 324/01-08-2023 που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: Το σοβαρότατο πρόβλημα με τις εκούσιες κινήσεις στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας οχημάτων διακινητών παράνομων μεταναστών με στόχο την αποφυγή της καταδίωξης και σύλληψης είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στη Θράκη αλλά και ευρύτερα και δυστυχώς τα περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Εγνατία Οδό αλλά και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» όπως όλοι οι φορείς που διαχειρίζονται δημόσιες οδούς τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής, όσο και κατά το στάδιο της συντήρησης και λειτουργίας της οδού εγκαθιστά και εφαρμόζει τεχνικά μέσα και μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται και προβλέπονται σε εγκεκριμένες εθνικές τεχνικές οδηγίες και προδιαγραφές, οι οποίες τη δεσμεύουν. Εντός του συγκεκριμένου πλαισίου η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα εγκαταστήσει άμεσα επιπλέον σήμανση σε θέσεις που δυνητικά μπορεί να πραγματοποιηθούν αντίθετες είσοδοι στον αυτοκινητόδρομο. Επίσης κατόπιν εντολών της Αστυνομίας σε περίπτωση σχετικών συμβάντων πραγματοποιούνται προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας στους αντίστοιχους Σταθμούς Διοδίων. Σε κάθε περίπτωση, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εφαρμόζει οποιοδήποτε νόμιμο και πρόσφορο μέσο της υποδειχθεί, το οποίο αποσκοπεί στην αποτροπή των σκόπιμων αντίθετων κινήσεων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.

Conserva

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok