Αντίσταση από την Αυστρία: “Η μόνη προστασία της ελευθερίας είναι η κατοχύρωση των μετρητών & του δικαιώματος πληρωμής σε μετρητά στο Σύνταγμα”

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αντίστασης, ενάντια στην επερχόμενη ισοπεδωτική καταπίεση των λαών μέσω του «ψηφιακού νομίσματος» έρχεται από την Αυστρία με την συλλογή υπογραφών που απαιτεί την κατοχύρωση των τραπεζογραμματίων ως ελεύθερη επιλογή πληρωμών, στο Αυστριακό Σύνταγμα. Είναι μια σημαντική κίνηση που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Πριν από δύο εβδομάδες, παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική αίτηση του FPÖ “Festung Geld” δηλαδή «Οχυρό Μετρητά», την οποία έχουν ήδη υπογράψει δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Η μεγάλη δημοτικότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποστηρίζει το φιλελεύθερο αίτημά μας για την προστασία των μετρητών ως μέσο πληρωμής στο Σύνταγμα και απορρίπτει κατηγορηματικά τις «τακτικές σαλαμοποίησης» που χρησιμοποιούν οι ελίτ της ΕΕ για την κατάργησή τους.

Γιατί οι πολίτες, έχουν προ πολλού διαπιστώσει πού πραγματικά πηγαίνει το ταξίδι με την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, τα όρια μετρητών και την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ – δηλαδή προς την κατεύθυνση μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά και, επομένως ελεγχόμενη, έναντι της οποίας εμείς οι ‘’Freedoms’’ είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα που αμυνόμαστε αποφασιστικά εδώ και χρόνια!

Οι διαβεβαιώσεις ή οι ασήμαντες ψευδο-υποσχέσεις, όπως δίνονται από διάφορα κόμματα, δεν είναι καθόλου επαρκείς, αλλά μόνο μια ολοκληρωτική κατοχύρωση των μετρητών στο Σύνταγμα, θα είναι», δήλωσε ο Peter Wurm εκπρόσωπος του FPÖ για την προστασία των καταναλωτών, ο οποίος επισημαίνει επίσης την μεγάλη επιτυχία του δημοψηφίσματος «Για απεριόριστη πληρωμή σε μετρητά».

Το διαδικτυακό ψήφισμα του FPÖ “Fortress Cash” μπορεί ακόμα να υποστηριχθεί στο www.festung-bargeld.at

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να απορρίψει την τυφλή υπακοή στην ΕΕ

Τα μετρητά είναι «έντυπη ελευθερία, αυτοδιάθεση και ασφάλεια», τα οποία επομένως δεν πρέπει να καταργηθούν σταδιακά: «Τα δύο κυβερνώντα κόμματα, το ÖVP και οι Πράσινοι, δεν πρέπει πλέον να παραμένουν άπραγα και να παρακολουθούν αυτή την υφέρπουσα διαδικασία κατάργησης των μετρητών, αλλά πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουν την τυφλή υπακοή τους στην ΕΕ και να σεβαστούν την επιθυμία του τοπικού πληθυσμού να κατοχυρωθούν τα μετρητά στο Σύνταγμα.

Ομοίως μια συνταγματική υποχρέωση αποδοχής πρέπει να ισχύσει για όλες τις εταιρίες που θα επιφέρει αυστηρές κυρώσεις μη συμμόρφωσης. Η εύκολη πρόσβαση σε τραπεζογραμμάτια και κέρματα πρέπει να διασφαλίζεται από επαρκή ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών.

Ο «διαφανής πολίτης» μπορεί να είναι ένας ευσεβής πόθος των ελίτ των Βρυξελλών και του μαύρου-πράσινου-κόκκινου-ροζ κόμματος ενότητας, αλλά για εμάς τους φιλελεύθερους είναι ακριβώς το αντίθετο!

Με το διαδικτυακό μας ψήφισμα “Festung Geld”, επιδιώκουμε την αλληλεγγύη με τους πολίτες ενάντια σε αυτές τις καταπατητικές προσπάθειες πατερναλισμού, για τη διατήρηση της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης!»

festung-bargeld.at

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok