ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ – ΠΑΣΟΚ: ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Να ψηφίζουν οι οικονομικοί μετανάστες στις εθνικές εκλογές ζήτησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Μαργαρίτης, τασσόμενος υπέρ της ανάγκης για διεύρυνση της εκλογικής βάσης, όπως υποστήριξε, εξισώνοντας επί της ουσίας το δικαίωμα να ψηφίζουν οι απόδημοι με τους μετανάστες.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Ανανεωτικής Αριστεράς άφησε άπαντες άφωνους με την πρόταση που κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο, ζητώντας να ψηφίζουν οι μετανάστες ακόμη και αν δεν έχουν λάβει υπηκοότητα.
Σημειωτέον πως η δήθεν ρηξικέλευθη και προοδευτική πρόταση έρχεται την ώρα που ουδείς γνωρίζει ακριβώς ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα και έχουν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου κατά την τελευταία δεκαετία.

Οπως δήλωσε το κομματικό στέλεχος της πράσινης παράταξης, «αυτό που έχει αξία να μελετήσουμε είναι η διερεύνηση της εκλογικής βάσης. Μακάρι να ψηφίζουν και οι Έλληνες εδώ μετανάστες, τα παιδιά των μεταναστών, των Αλβανών, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν υπηκοότητα και ζουν και έχουν τους ρυθμούς της πόλης και της χώρας καθημερινά και δεν ψηφίζουν».

Μάλιστα συνέχισε στον ίδιο τόνο, λέγοντας: «Μαζί με τη διεύρυνση αυτή της εκλογικής βάσης με τους απόδημους Έλληνες πρέπει να δούμε σοβαρά την υπηκοότητα των μεταναστών που είναι τόσα χρόνια, που δουλεύουν, κυρίως τους Αλβανούς που είναι πολλά χρόνια. Πρέπει να ψηφίζουν και τα παιδιά τους».

Η παραπάνω δήλωση έρχεται στο περιθώριο του διαλόγου που έχει ανοίξει τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να τάσσεται επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, αν και ζητά νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίζουν εκείνοι που δουλεύουν σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ψηφίζουν και τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν. Είναι ντροπή που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοί που είναι σεζόν να ψηφίζουν».

εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok