Ο Ιντιάνα Τζόουνς της “Πολιτείας” του Πλάτωνα και η πνευματική ασιτία της οικογένειας

Λούφαξε ο άριστος του Χάρβαντ, γιος της Ντόρας, ανιψιός του Κυριάκου , γόνος της γνωστής οικογένειας μετά την ταπείνωσή του περί αναζήτησης της Πολιτείας του Πλάτωνα …στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Το καλύτερο το είπαν οι εκδόσεις Κάκτος:«Μην ψάχνετε την Πολιτεία του Πλάτωνα σε ανασκαφές. Την έχουμε εμείς εδώ, στις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, καθαρή και καθόλου επιχωματωμένη».

Ο Κώστας Μπακογιάννης όμως δεν διαφέρει σε τίποτα από όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας. Κανείς τους δεν διακρίθηκε ποτέ για την ευρυμάθειά του. Κανείς τους δεν έγραψε ποτέ ένα βιβλίο , μια μελέτη, ούτε καν ένα άρθρο, μια διακήρυξη που να απευθύνεται στον ελληνικό λαό και να προκαλέσει συζητήσεις, αναζητήσεις και να αποσπάσει έστω ένα θετικό σχόλιο. Όλη τους η ζωή είναι ζυμωμένη με τους μηχανισμούς της εξουσίας, τους διαδρόμους, την αναρρίχηση σε θέσεις και όπως τους καταγγέλλουν ο πλουτισμός μέσω της πολιτικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή αποδεχόμενος τη θέση συμβούλου της μητέρας του στο ΥΠΕΞ. Αν διέθετε ως νέος τα υποτιθέμενα εφόδια που πήρε από το Χάρβαντ θα πήγαινε να εργαστεί στον αγαπημένο τους ιδιωτικό τομέα και να έχει υψηλές αμοιβές, δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.
Αλλά προτίμησε τη θέση δίπλα στη μητέρα του με 1.600 ευρώ μεικτά. Τυχαίο;

Ακολούθησε η εμπλοκή του στην ενεργό πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τώρα απλά περιμένει τη σειρά του για να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ και αν τα καταφέρει την πρωθυπουργία. Δεν έχει κάνει, ούτε θα κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, αυτό είναι το επάγγελμά του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους στο κόμμα του, τους συμβουλεύει να κολλήσουν πρώτα ένσημα, να εργαστούν δηλαδή και μετά να μπουν στην πολιτική. Να θυμίσουμε ότι τα πρώτα του ένσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα κόλλησε ως σύμβουλος στον ΟΑΕΔ όπου τον διόρισε ο πατέρας του. Η μια του κόρη σπουδάζει στο πανάκριβο και για τα αμερικανικά βαλάντια Τάφτ, η άλλη του κόρη διορίστηκε στην CVC που έχει αγοράσει κοψοχρονιά την Εθνική Ασφαλιστική και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου επί πρωθυπουργίας Κυριάκου.

Δεν ντρέπονται λίγο ; τι λόγια είναι αυτά; γιατί να ντραπούν. Δουλειά τους είναι να βολεύονται να φτύνουν και να νοιώθουν αηδία για τις μάζες, να πλουτίζουν , να κυβερνούν. Δουλειά του λαού είναι να τους ψηφίζει, να τους τιμά και να τους δοξάζει, ακόμη και αν πεινά, ακόμη και αν δεν μπορεί να πληρώσει ρεύμα, ενοίκιο, δάνειο και να βγάζει και το σκασμό.

Είδατε πως το είπε για την μήνυση των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη; “εργαλειοποίηση”.
Για τα παιδιά των άλλων δηλαδή…

του Στράτου Βαλτινού

tweet
Insta
Tiktok