ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ = ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ;

Η σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Ισπανίας αποποινικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις με ζώα “εφόσον δεν υπάρχει σωματικός τραυματισμός που να απαιτεί επίσκεψη σε κτηνίατρο”
Δυσάρεστα νέα και απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα έχουμε σήμερα για τους φίλους που -για κάποιο λόγο- θεωρούν πως “όλα πάνε καλά”.

Για εκείνους πάλι που είναι της άποψης πως η πραγματικότητα γύρω μας μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε μια δυστοπική κόλαση εκφυλισμού, είναι απλά Δευτέρα.

Η σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Ισπανίας λοιπόν, στα πλαίσια του νέου νομοσχεδίου για την “ευζωία των ζώων συντροφιάς” αποποινικοποίησε τις σεξουαλικές επαφές με τα ζώα, προετοιμάζοντας έτσι τα πολύχρωμα λάβαρα της ανεκτικότητας και της συμπερίληψης να προσθέσουν ακόμη ένα χρώμα.

Ο νόμος ήταν έμπνευση της Ιόνι Μπελάρα Ουρτεάγκα (Ione Belarra Urteaga), Υπουργού “Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Ατζέντας 2030”. Δεν διαβάσατε λάθος, το όνομα του υπουργείου είναι “Υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Ατζέντας 2030”, σε περίπτωση που είχατε κάποιες ελπίδες πως όλα είναι μια συνωμοσία.

 Με μια περεταίρω μελέτη μάλιστα της αποστολής του Υπουργείου και της “Ατζέντας 2030”, θα διαπιστώσετε πως ελάχιστα έχει να κάνει με το περιβάλλον και επιβλέπει κυρίως τις πολιτικές που αφορούν τις “οικογενειακές σχέσεις, το οικογενειακό δίκαιο και την προστασία ανηλίκων, την παιδική εγκληματικότητα, τις υιοθεσίες και τις αναδοχές και την προώθηση της πολιτιστικής επικοινωνίας στην νεολαία”. Παραδόξως το υπουργείο “Ατζέντας 2030” ασχολείται -σχεδόν εξ’ολοκλήρου- με τα παιδιά.

Τι προβλέπει όμως ο νέος νόμος με το οργουελιανό όνομα “Περί της ευζωίας των ζώων συντροφιάς”;

Πρόκειται για μια επικαιροποίηση του ποινικού νόμου που -μέχρι πρότεινως- αφορούσε την πονικοποίηση της κτηνοβασίας.

“Το άτομο που με οποιοδήποτε μέσο ή διαδικασία κακομεταχειρίζεται ένα οικόσιτο ή εξημερωμένο ζώο, ένα ζώο που είναι εξημερωμένο, ένα ζώο που ζει προσωρινά ή μόνιμα υπό τον έλεγχο του ανθρώπου ή οποιοδήποτε ζώο που δεν ζει στη φύση, προκαλώντας τραυματισμούς που το βλάπτουν σοβαρά υγείας ή υποβάλλει το ζώο σε σεξουαλική εκμετάλλευση, υπόκειται σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και κατ’ ανώτατο όριο ενός έτους. Του/της απαγορεύεται από ένα έτος έως τρία χρόνια να ασκεί επάγγελμα ή εμπόριο που σχετίζεται με ζώα ή η κατοχή ζώων“, ανέφερε ο παλαιός νόμος.

Μετά την επικαιροποίηση όμως, ο νόμος λέει:

“Το άτομο που με οποιοδήποτε μέσο ή διαδικασία κακομεταχειρίζεται ένα οικόσιτο ή εξημερωμένο ζώο, ένα ζώο που είναι εξημερωμένο, ένα ζώο που ζει προσωρινά ή μόνιμα υπό τον έλεγχο του ανθρώπου εκτός νομικά ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πράξεων σεξουαλικής φύσης προκαλώντας τραυματισμούς που απαιτούν κτηνιατρική θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του, υπόκειται σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως και 18 μηνών κατ’ ανώτατο όριο. Του/της απαγορεύεται από ένα έτος έως τρία χρόνια από επάγγελμα ή εμπόριο που σχετίζεται με ζώα ή η κατοχή ζώων”.

Η ύπουλη αλλαγή του “υποβάλλει το ζώο σε σεξουαλική εκμετάλλευση” σε “προκαλώντας τραυματισμούς που απαιτούν κτηνιατρική θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του” ουσιαστικά ξεκαθαρίζει πως αν δεν υπάρξει σωματική βλάβη που χρίζει επίσκεψη στον κτηνίατρο, η κτηνοβασία είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2019 ένα ποσοστό 8,2% των Ισπανών κτηνιάτρων είχαν κληθεί να περιθάλψουν ζωάκια που είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από ανθρώπους.

Προκειμένου να αντιληφθούμε το μέγεθος της δυστοπίας, την ίδια στιγμή που ο νόμος αποποινικοποιεί την κτηνοβασία, ποινικοποιεί την σεξουαλική επαφή μεταξύ ζώων καθώς πλέον ο ιδιοκτήτης κάθε σκυλίτσας πρέπει να έχει “άδεια ζωοτρόφου” από το κράτος προκειμένου να μείνει έγκυος ο σκυλίτσα του αλλιώς θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ως και 200.000 ευρώ στους σοσιαλιστές της Ατζέντας 2030. Την ίδια στιγμή ο νέος νόμος προβλέπει φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 για όποιον σκοτώσει αρουραίο στο σπίτι του.

CONSERVA

tweet
Insta
Tiktok