ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, εξελέγη Πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτή είναι η επικεφαλίδα από την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, για την ανάληψη της Προεδρίας του κόμματος από τον κ. Κανελλόπουλο.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με την φωτογραφία που σας έχω κι εγώ εδώ και μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως είναι από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας του κόμματος του κ. Κανελλόπουλου, το «ΕΑΝ» (ean.com.gr).

Διότι για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ. Κανελλόπουλος είναι πρόεδρος και σε άλλο κόμμα, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος…

Προχώρησε λοιπόν, σε μια τόσο σοβαρή πολιτική κίνηση και με διαδικασίες express ανέλαβε το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», αλλά δεν βρήκε το χρόνο να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους νέους συνεργάτες του; Μου φαίνεται πολύ περίεργο… Ίσως πάλι η χρησιμοποίηση της ίδιας φωτογραφίας από το κόμμα «ΕΑΝ» να είναι ένα κρυμμένο σημειολογικό μήνυμα, ποιος ξέρει…

Είναι επίσης τουλάχιστον περίεργο πως, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση για το θέμα, ούτε από τον κ. Κανελλόπουλο, ούτε από τον κ. Κασιδιάρη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Κασιδιάρης είχε σχεδιάσει αυτή την κίνηση, σαν αντίμετρο στο νομοθέτημα Βορίδη που εν πολλοίς, απαγορεύει στους «ΕΛΛΗΝΕΣ» όπως και σε άλλους, να συμμετέχουν στις εκλογές.

Και όλη η κίνηση, στηρίζεται στο παρελθόν του κ. Κανελλόπουλου, ήτοι στην επιτυχημένη δικαστική καριέρα του, στην οποία ακούμε πως ήταν σοβαρός, ικανός και αδέκαστος. Άρα κατά την πολιτική στρατηγική Κασιδιάρη, θα είναι δύσκολο να χτυπηθεί ένας άνθρωπος με τέτοιο παρελθόν, από δικαστικούς οργανισμούς όπως ο Άρειος Πάγος και να του απαγορεύσουν την συμμετοχή στις εκλογές.

Το πρώτο σχόλιο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι: ζούμε σε μιαν «εισαγγελική» δημοκρατία που «εισαγγελείς» απαγορεύουν σε πολίτες να ψηφίσουν αυτό που θέλουν και που άλλοι «εισαγγελείς» χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τους… «εισαγγελείς»… Αυτή είναι μια πολύ δύσοσμη πολιτική εξέλιξη που ξεγυμνώνει την κατάντια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και καταδεικνύει το ναδίρ που έχει αγγίξει η ελευθερία γνώμης στην χώρα μας.

Να σημειώσω εδώ ότι, καθόλου δεν υποστηρίζω τον κ. Κασιδιάρη. Σέβομαι όμως πάρα πολύ ότι βρίσκεται στη φυλακή λόγω μιας ξεκάθαρα πολιτικής δίκης ιδεών και γι’ αυτό έχω αποφύγει πολλές φορές στο παρελθόν να σχολιάσω, άστοχες (και κακό-αντιγραμμένες από ένα ήδη κακό και αποτυχημένο κομματικό παρελθόν) πολιτικές ενέργειες και δηλώσεις του. Για την εποχή της Χρυσής Αυγής και το πόσο είχε επηρεάσει ο κ. Κασιδιάρης την τότε πολιτική γραμμή, γνωρίζω κι εγώ όπως και άλλοι, πολλά γεγονότα. Δεν θέλω όμως να «σκαλίσω» τα πράγματα όσο ο κ. Κασιδιάρης είναι φυλακισμένος ενός φαύλου καθεστώτος.

Πάντως, ένα είναι σαφές κι αδιαφιλονίκητο γεγονός: ο κ. Κασιδιάρης, είναι το μόνο πολιτικό στέλεχος που αποχώρησε από την Χ.Α. γιατί δεν πήρε την εξουσία. Κανένα από τα άλλα (πάρα πολλά) στελέχη που αποχώρησαν, δεν είχε βλέψεις στην Αρχηγία και μάλιστα κάποια από αυτά είχαν παροτρύνει τον πρώην (σύμφωνα με δηλώσεις του) ηγέτη της Χ.Α. να χρίσει επίσημα τον κ. Κασιδιάρη διάδοχο!

Ήταν σαν να λέμε κοινό μυστικό στο κόμμα πως, θα αναλάμβανε ο «μικρός». Και όταν ο «μικρός» ζήτησε να γίνουν οι υποσχέσεις πράξη, ήλθε η μεγάλη ρήξη. Σκεφθείτε όμως αν δεν είχε γίνει έτσι. Σκεφθείτε αν τότε, ο κ. Μιχαλολιάκος, είχε συμφωνήσει να παραδώσει την εξουσία στον κ. Κασιδιάρη. Τότε όπως αντιλαμβάνεστε, το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν θα είχε υπάρξει. Δεν θα είχε νόημα ύπαρξης.

Άρα το κόμμα το ίδρυσε ο κ. Κασιδιάρης, γιατί θεωρούσε πως ήξερε τον τρόπο να ηγηθεί μιας πατριωτικής μερίδας ψηφοφόρων και η προηγούμενη ηγεσία δεν τον άφηνε. Συνεπώς το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι μια σαφέστατη προσωπική πολιτική κίνηση του κ. Κασιδιάρη. Που κολλάει λοιπόν ο κ. Κανελλόπουλος, όταν μάλιστα είναι και ιδρυτής άλλου δικού του κόμματος; Αυτή είναι και η κύρια αδυναμία του εγχειρήματος ανάληψης της Προεδρίας από τον κ. Κανελλόπουλο.

Τα περισσότερα στελέχη πλαισίωσαν το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» γιατί πίστευαν (και προφανώς πιστεύουν) στο πρόσωπο του κ. Κασιδιάρη. Τώρα καλούνται να πειθαρχήσουν σε έναν άνθρωπο που είναι ουσιαστικά ξένο σώμα και έπρεπε να είναι, αλλιώς δεν θα πετύχαινε ο πολιτικός αιφνιδιασμός.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ανάληψη της Προεδρίας από τον κ. Κανελλόπουλο, το διαδίκτυο γέμισε με ειδήσεις για τις σχέσεις του με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Και φυσικά με τις αντίστοιχες διαψεύσεις…

Αν σαν υπόθεση εργασίας, δεχθούμε ότι είναι πράγματι άνθρωπος του περιβάλλοντος Μπακογιάννη, αυτό τότε σημαίνει ότι είναι σε εξέλιξη όχι μια ανατρεπτική κίνηση του νόμου Βορίδη, αλλά μια αφομοίωση του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ» από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Σημαίνει δηλαδή ότι υπάρχει κάποια συμφωνία. Και μια τέτοια συμφωνία θα ακύρωνε πλήρως τους λόγους ύπαρξης του κόμματος. Πάντως μου φαίνεται δύσκολο, να ισχύει ένα τέτοιο σενάριο.

Αν τώρα σαν μια άλλη υπόθεση εργασίας, δεχθούμε ότι δεν έχει σχέσεις με την ΝΔ ο κ. Κανελλόπουλος, ή τέλος πάντων μπορεί και να είχε στο παρελθόν αλλά πλέον έχει αλλάξει πορεία και έχει κόψει τις σχέσεις του, τότε αυτόματα αναγορεύεται σε persona non grata για το σύστημα και αυτό μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες, το ειδικό βάρος του ως πρώην δικαστικού, να ξεμπλοκάρει στον Άρειο Πάγο τα κωλύματα.

Με κάθε τρόπο λοιπόν, φαίνεται πως δεν έχει ευνοϊκή κατάληξη για τους ψηφοφόρους των «ΕΛΛΗΝΩΝ» η κίνηση Κανελλόπουλου. Ίσως βέβαια έχει για όσους ενταχθούν σε ψηφοδέλτια…

Μιλώντας για ψηφοδέλτια, ανακοινώθηκε επίσης η πληροφορία πως ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Αν ισχύει αυτό, είναι ακόμη μια δυσανάγνωστη κίνηση, αφού ο κ. Κασιδιάρης είναι σχεδόν αδύνατο να εκλεγεί εκεί. Είναι περίεργο που δεν κατεβαίνει στην περιοχή που πάντα κατέβαινε και που είχε αρκετούς ψηφοφόρους.

Τέλος ανάμικτα συναισθήματα -για να μην πω κακή εντύπωση- έχει κάνει το κατέβασμα των φωτογραφιών κύριων στελεχών, από την σελίδα ΣΤΕΛΕΧΗ της ιστοσελίδας του κόμματος και η αντικατάσταση με μια ανακοίνωση ότι προσεχώς θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια.

Η σελίδα με την παρουσίαση των στελεχών δεν ενοχλούσε τόσο καιρό αλλά ενοχλεί τώρα που πρέπει να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια; Δυστυχώς αυτές είναι μικρονοϊκές τακτικές, που παραπέμπουν σε κακό παρελθόν…

Κάποτε, θα πρέπει οι ηγέτες του «πατριωτικού» ή «εθνικιστικού» ή όπως θέλετε πείτε τον, χώρου, να κατανοήσουν πως, οι εκλογές δεν είναι η νίκη. Οι εκλογές είναι απλώς ένα βήμα από το οποίο θα μπορέσουν να απευθυνθούν ευρύτερα στον λαό.
Νίκη είναι να μένουν σταθεροί στις αξίες και στον κώδικα των ιδεών μας.

Και δυστυχώς μέχρι στιγμής κανένα σχετικό crash test δεν έχει καταλήξει στην ασφάλεια των επιβαινόντων στο όχημα…

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok