Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα πολυετούς αμερικανικού μεγαλεπήβολου σχεδίου αποσταθεροποίησης της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας. Σε όλο αυτό το επεισόδιο, η Γερμανία παρέμεινε
ο μεγαλύτερος αποδιοπομπαίος τράγος.

Από την έναρξη της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία, ο αυτοαποκαλούμενος πλοίαρχος της Ευρώπης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανάγκασε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη, είχε δύο επιλογές:
να διακόψει όλους τους δεσμούς με τη Μόσχα ή να παραμείνει ουδέτερη.

Ωστόσο, όπως και τα άλλα μέλη της ΕΕ, η Γερμανία αναγκάστηκε να διακόψει όλους τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία επιβάλλοντας κυρώσεις στους σημαντικότερους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream-I και Nord Stream II.

Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υπαγορεύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική και αμυντική πολιτική με το πρόσχημα της διεθνούς ασφάλειας (ΝΑΤΟ). «Αντέξαμε για πολύ καιρό, προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αποδεικνύεται τώρα, απλά μας τράβηξαν από τη μύτη, εξαπατηθήκαμε… δεν μας έμεινε τίποτα άλλο από το να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα». Ο Πούτιν πρόσθεσε στην πρόσφατη συνέντευξή
του αναφερόμενος στις θηριωδίες των νεοναζί της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονμπάς εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Ακόμη και στην πρόσφατη συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι σκοπός του Μινσκ-Ι και του Μινσκ-ΙΙ ήταν να κερδίσουν χρόνο για να εξοπλίσουν την Ουκρανία. Ούτε καν αυτή η Γερμανία δεν γνώριζε το σχέδιο της Αμερικής και του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως πληρεξούσιο έδαφος για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Οι Ρώσοι από το επεισόδιο του Μαϊντάν γνώριζαν για το αμερικανικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Ευρώπης για να στριμώξουν τη Ρωσία. Στην ομιλία του στο συνέδριο του Μονάχου το 2007, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους συμμάχους της να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή της Ρωσίας. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να πέφτει στο κενό και η κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος με τη μορφή της μεγαλύτερης σύγκρουσης στην καρδιά της Ευρώπης από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι το αποτέλεσμα αυτού.

Στο διάσημο αριστούργημά του «Το θεμέλιο της γεωπολιτικής» ο Ρώσος φιλόσοφος, στρατηγικός και πολιτικός στοχαστής Dugin, εικάζει ανοιχτά ότι στη μεταψυχροπολεμική εποχή, ο σημαντικότερος στόχος του αμερικανικού βαθέος κράτους είναι να σταματήσει η δημιουργία μιας γεωπολιτικής συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Δεδομένου ότι η Ρωσία είναι μια σημαντική υδροηλεκτρική ενέργεια άνθρακα, ενώ η Γερμανία είναι ένας τεχνολογικός κόμβος και ως εκ τούτου, μια γεωπολιτική συμμαχία μεταξύ τους μπορεί να απειλήσει το αμερικανικό συμφέρον στην Ευρώπη.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία δείχνει σαφώς, πώς η Αμερική παρέμεινε επιτυχής στη διάλυση των ρωσοευρωπαϊκών σχέσεων για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόσφατα, στο Νταβός, συγκεντρώθηκαν όλοι οι συντεχνιακοί και νεοφιλελεύθερες ελίτ για να συζητήσουν το λεγόμενο μέλλον του κόσμου. Η ατζέντα του Νταβός 2023 ήταν «Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο», αναφερόμενη στην οικονομική και πολιτική πόλωση στην παγκόσμια σκηνή λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Στο συνέδριο, όλη η νεοφιλελεύθερη ηγεσία προέτρεψε για περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Ήταν μετά τη σύνοδο κορυφής του Νταβός που άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις στα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Γερμανία σχεδιάζει να στείλει τανκς Leopard στην Ουκρανία. Ωστόσο, η είδηση δεν επαληθεύτηκε από το γερμανικό καθεστώς, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις παραδόσεις των τανκς Leopard στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αποστολής αρμάτων μάχης που κατασκευάζονται στη Γερμανία στην Ουκρανία. «Η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση» πρόσθεσε.

Περίπου κάθε Ευρωπαίος νεοφιλελεύθερος πολιτικός που συμμετείχε στο Νταβός 2023 προέτρεψε για περισσότερη οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Το μόνο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί, 1 έτος, 2 χρόνια, 5 χρόνια, 10 χρόνια, 15 χρόνια. Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί». Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Σάνα Μάριν τόνισε κατά την ομιλία της στη σύνοδο κορυφής του Νταβός.

Ακόμη και η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ήταν ειδική προσκεκλημένη στη σύνοδο κορυφής του Νταβός το 2023.

«Συναντιέμαι στο φόρουμ του Νταβός επειδή βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο πρόβλημα που η ανθρωπότητα και η ανθρωπότητα δεν θα μπορούσαν να επιλύσουν», δήλωσε η Ζελένσκα στη σύνοδο κορυφής στο Νταβός της Ελβετίας.

Αντίθετα, η Ρωσία καταδίκασε τη στρατιωτική κινητοποίηση στην Πολωνία και την υπόδειξη της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία. Επιπλέον, η Πολωνία σχεδιάζει επίσης να στείλει άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, αλλά περιμένει την έγκριση της Γερμανίας. Η απροθυμία για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας δείχνει μια βαθιά διαίρεση εντός του μπλοκ του ΝΑΤΟ- ακόμη και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπάιντεν που αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωσή του για αυτή την απροθυμία. Εάν η Πολωνία και η Γερμανία αποφάσιζαν να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία, τότε θα μπορούσε να ανοίξει μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ το γνωρίζουν!

Rahim Volkov 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok