H  MELONI  “ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ”  ΣΤΗΝ  ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η επίσκεψη της Giorgia Meloni, στην Ουκρανία πέρασε από καταιγισμό πυρών στην χώρα της, καθώς η στήριξη σε ΝΑΤΟ και Ουκρανία στο ζήτημα αυτό, την έχει φέρει αντιμέτωπη με την βάση της Συμμαχίας στην οποία και ηγείται αλλά και με τα στελέχη αυτής.

Οι περισσότεροι υποστηρικτές της, πιστεύουν πως έπρεπε να κρατά τουλάχιστον περισσότερο ουδέτερη θέση για το ζήτημα κι όχι να έχει τόσο πολύ υποστηρίξει τον Zelensky. Με αυτή την λογική, ήταν και αντίθετοι με την επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο γηραιός δελφίνος της παράταξης Silvio Berlusconi, εκμεταλλεύθηκε το ζήτημα και έκανε δηλώσεις δεικτικές, αφού ξεκαθάρισε πως ο Zelensky ευθύνεται ευθέως για τον τρέχοντα πόλεμο και τον συμβούλευσε να επιδιώξει γρήγορα διαπραγματεύσεις για την λήξη του.

Ο κακομαθημένος Zelensky, στην κοινή τελική συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη Meloni, ξέχασε το όμορφο προσωπείο του ευγνωμονούντα συμμάχου και επιτέθηκε στην Ιταλία και στον τέσσερις φορές πρώην Πρωθυπουργό, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του. Με ύφος πλανητάρχη περιέγραψε τον Silvio Berlusconi ως:

«μια ‘’κακή ιδιοφυΐα’’ του οποίου το σπίτι δεν είχε βομβαρδιστεί ποτέ από τους φίλους του Ρώσους, του οποίου η αυλή δεν είχαν ποτέ μπει ρωσικά τανκ και του οποίου η γυναίκα δεν είχε ποτέ αναγκαστεί να ετοιμάσει τις αποσκευές της οικογένειάς του στις τρεις το πρωί, εκφοβισμένη από τους στρατιώτες του επιτιθέμενου».

Μια χιονοστιβάδα δύσκολων ερωτήσεων ακολούθησε για την Meloni όπως:
«αν συμφωνεί με τον Zelensky κι αν ναι τι κάνει ένας ‘’τέτοιος τύπος’’ στην Συμμαχία της».

Ο βομβαρδισμός όμως στην συνέντευξη τύπου στην Ουκρανία, μοιάζει με παιδικό πετροπόλεμο σε σχέση με τον πόλεμο που άνοιξε στην Ιταλία, για την προσβλητική συμπεριφορά του Zelensky απέναντι στην Ιταλίδα Πρωθυπουργό.

«Η αποστολή απέτυχε» είναι ένα γενικό σχόλιο που ενώνει όλο τον Ιταλικό τύπο, χρεώνοντας στην Meloni μιαν αφελή πρώτη ήττα της κυβέρνησής της, μια ήττα μάλιστα με ισχυρό προσωπικό χρώμα.

Η Republica αναφέρθηκε στην συμπεριφορά Zelensky ως «καταστροφική επίθεση» «θηριώδη αντίδραση» και «μέγιστο διπλωματικό επεισόδιο», παρά το «γενναιόδωρο καλάθι» της Ιταλίας προς την Ουκρανία.
Η Meloni εμφανίζεται στον Ιταλικό τύπο γενικώς, εξευτελισμένη, ντροπιασμένη, αφελής και εμβρόντητη από την συμπεριφορά Zelensky στο πρωτοφανές σκάνδαλο εξωτερικής πολιτικής για την Ιταλία των τελευταίων 70 χρόνων, τουλάχιστον.

Για τον μεγάλο καθοδηγητή της Ουκρανίας Zelensky δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο. Ίσως εισέπνευσε λίγη περισσότερη από την σκόνη που συνηθίζει να χρησιμοποιεί για να ..καθαρίζει την μύτη του.
Αυτά μπορούν να συμβούν όταν κάποιοι εντελώς ανίκανοι αναλαμβάνουν τόσο σημαντικές θέσεις και διαπραγματεύονται με χώρες τέτοιου ειδικού βάρους όπως η Ιταλία, που είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, σε κάθε τομέα.

Για την Ιταλίδα Πρωθυπουργό όμως, λυπούμαστε αλλά θα σχολιάσουμε το εκνευριστικό «εμείς στα λέγαμε»…
Η Ουκρανική προσέγγιση ήταν μια καθαρά δική της ενέργεια. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πιέσεις στην κυβέρνησή της να στηρίξει την Ουκρανία πρέπει να είναι τεράστιες. Η Ιταλική κυβέρνηση και το πρόσημό της, είναι μεγάλος κίνδυνος για τον φιλελεύθερο αριστερισμό που κυριαρχεί στην Ε.Ε.

Προφανώς και οι πιέσεις στην Ιταλία αυτή την στιγμή είναι υπερβολικά μεγάλες, όπως άλλωστε είχε πει προεκλογικά ότι θα γίνει, η (μη εκλεγμένη) Ursula Von Der Leyen στη περίφημη δήλωσή της:
«αν οι Ιταλοί δεν ψηφίσουν όπως πρέπει έχουμε κι άλλους τρόπους να τους συνετίσουμε».

Επίσης είναι ξεκάθαρο πως ο Berlusconi «αρέσκεται» να ρίχνει νάρκες στο διάβα της Meloni. Το έχει κάνει αρκετές φορές. Ο ίδιος απήντησε με χαμόγελο στον Zelensky πώς να ενημερώνεται καλύτερα γιατί έχει ζήσει τον πόλεμο σαν μικρό παιδί.

Σίγουρα πάντως, περιμέναμε μια πιο ευέλικτη αντίδραση από την Ιταλίδα Πρωθυπουργό. Περιμέναμε να είναι έτοιμη για την επερχόμενη κρίση και να αντιδράσει όπως αρμόζει στον θώκο της κι όχι σαν πολιτικός β’ κατηγορίας.
Ελπίζουμε πως μια τέτοια σημαντική διπλωματική ήττα για την Ιταλία, θα χρησιμεύσει και σαν σημαντικό πολιτικό μάθημα για την Meloni. Πρέπει να αντιληφθεί ότι εκείνοι που δυσαρεστούν το σύστημα των τραπεζικών, διεθνιστικών, φιλελεύθερων παγκοσμιοποιητών, δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους. Θα είναι για εκείνους πάντα ξένα σώματα, που θα θυσιάζονται σε κάθε ευκαιρία.

Η ίδια μπορεί να θυσιαστεί όσες φορές θέλει για την προσωπική της προβολή, αλλά παρασύρει στην θυσία και τους ιδεολόγους πολίτες που την στηρίζουν. Όπως εμείς στην Ελλάδα έχουμε μάθει πολύ καλά και με δυσάρεστο τρόπο.

Ελπίζουμε να αντιδράσει έξυπνα, δυναμικά και χωρίς συναισθηματισμούς αλλά και να χρησιμοποιήσει αυτή την κρίση για να επαναδιαπραγματευθεί τις υποχωρήσεις της.

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok