Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ

Δύο (ακόμη) βάρβαρες και προκλητικές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών έγιναν στην Ισπανία, με θύματα έναν εργαζόμενο στην εκκλησία της La Palma και έναν ιερέα στην εκκλησία San Isidro.

Το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου, ο Μαροκινός Yassin K. (ούτε ολόκληρο το όνομά του δεν δημοσιεύουν τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ) μπήκε στο παρεκκλήσι San Isidro και με μια μεγάλη μασέτα άρχισε να καταστρέφει ιερές εικόνες, μερικές εκ των οποίων ήταν παλαιές και ιδιαίτερης αξίας. Ο ιερέας προσπάθησε να τον απομακρύνει και όταν βρέθηκαν έξω, ο Μαροκινός τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Ο ιερέας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Λίγο αργότερα, στο τέλος του Εσπερινού, ο Μαροκινός πήγε στην εκκλησία της La Palma και άρχισε να καταστρέφει ιερές εικόνες, καντηλέρια και ότι έβρισκε μπροστά του. Κατόπιν απείλησε δυο γυναίκες και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ιερέα. Ένας υπάλληλος στην εκκλησία, του είπε να φύγει, προσπάθησε να τον διώξει και ο Μαροκινός τον σκότωσε με την μασέτα.

Η Ισπανία έχει υποφέρει πολλές φορές από τέτοιες προκλητικές θρησκευτικού χαρακτήρα επιθέσεις. Τα τελευταία χρόνια η ισλαμική τρομοκρατία έχει προκαλέσει στην Ισπανία 224 θανάτους και περισσότερους από 2.230 τραυματισμούς.

Αυτά τα στοιχεία, δεν απασχολούν τα ΜΜΕ. Αυτές οι ειδήσεις δεν προκαλούν μαραθώνιες συνδέσεις και σχόλια. Δεν υπάρχουν γι αυτές αναλύσεις «ειδικών» σε «ειδικές» εκπομπές.

Αυτοί οι θάνατοι δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημοκρατία κι αυτοί οι τραυματισμοί δεν συνιστούν ανάγκη για τα κράτη να πάρουν ειδικά μέτρα, εναντίον των δραστών. Εξιχνιάζονται στο επίπεδο που μαθαίνουμε ότι τις έκανε ένας «Yassin K. με καταγωγή από το Μαρόκο» και μετά τέλος.

Αναρωτιέται κανείς. Είναι οι άνθρωποι του κράτους ανίκανοι; Όχι δεν είναι. Γιατί αν ένας π.χ. Ισπανός χαστουκίσει ή έστω μαχαιρώσει έναν κάποιον «Yassin K. με καταγωγή από το Μαρόκο» το σύστημα αντιδρά ακαριαία, συλλαμβάνοντας και τιμωρώντας βαριά τον Ισπανό δράστη, εξευτελίζοντας τον ίδιο την οικογένεια και τους φίλους του. Προκαλώντας μιαν εκτεταμένη ανάλυση των κινήτρων, της ιδεολογίας και του χαρακτήρα του. Κατόπιν παίρνει αυστηρά μέτρα, για όλους όσοι μπορεί να συντάσσονται μαζί του.

Άρα δεν είναι ανίκανοι. Απλά δεν θέλουν να προστατεύσουν τους Ισπανούς (και κάθε άλλο Ευρωπαίο) από την λαίλαπα της παράνομης μετανάστευσης στοιχείων που διακρίνονται για την εγκληματική δράση τους αλλά και για την άρνησή τους να ενταχθούν στον «δυτικό τρόπο» ζωής.

Το γιατί δεν μπορώ να το απαντήσω. Θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Αχιλλέας Ξανθάκης 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok