DONBASS ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Οι Έλληνες ακόμη ζητούν, να μην σκοτώνονται από Ελληνικά όπλα

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2022 δημοσιεύθηκε στο πόρταλ iEidiseis η περιοδεία του δημοσιογράφου Σπύρου Σιδέρη από την Μαριούπολη στην κωμόπολη του Σαρτανά στο Ντονέτσκ του Ντονμπάς με τίτλο “Οι Έλληνες του Σαρτανά: Η πατρίδα μας εγκατέλειψε”.

Το Σαρτανά είναι μια κοιτίδα του ελληνισμού, είκοσι μόλις χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μαριούπολης, με πολλούς ομογενείς μιας και άλλωστε ιδρύθηκε από έλληνες πίσω στο 1780, δηλαδή πολύ περισσότερο πριν από ένα αιώνα. Σήμερα σύμφωνα με τους κατοίκους της, η πόλη είχε πληθυσμό δεκαπέντε χιλιάδων, από τους οποίους οι οκτώ χιλιάδες είναι ελληνικής καταγωγής. Πάντοτε σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο:

1. Αν κι έγιναν πολλές μάχες στην περιοχή ήδη από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας,
ο δρόμος μεταξύ Μαριούπολης και Σαρτανά ήταν απείραχτος. Αυτό δεν πρέπει να φέρνει έκπληξη σε αναλυτές που ασχολούνται με αυτό το θέμα, μιας και η Ρωσία έχει αποκαταστήσει σε μεγάλη έκταση και ζηλευτή ποιότητα τους δρόμους και τις κατοικίες σε αυτή την περιοχή. Μια περιοχή που άλλωστε έχει δηλώσει μέσω ενός νόμιμου δημοψηφίσματος ότι θέλεις να προσχωρήσει στην ρωσική επικράτεια.

2. Οι έλληνες ομογενείς στο Σαρτανά διατηρούν μεγάλο θυμό και πικρία για την ελληνική κυβέρνηση. Επεξηγηματικά την περίοδο πριν και κατά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ξημεροβραδιάζονταν στην περιοχή κάνοντας πολλαπλές ζωντανές συνδέσεις και οι έλληνες κάτοικοι είχαν γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος. Όμως αυτές σε αυτές τις ανταποκρίσεις από τους απεσταλμένους των ελληνικών καναλιών δεν λεγόταν η αλήθεια στα δελτία ειδήσεων για το τι πραγματικά συνέβαινε στην περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του Σαρτανά.

3. Η ελληνική κυβέρνηση τους έχει παρατήσει, γεμίζοντας τους θυμό για την Μητέρα Πατρίδα. Χαρακτηριστικά ο πρόξενος που έκανε την εκκένωση δεν τους βοήθησε ικανοποιητικά, αφού δεν υπήρχαν αυτοκίνητα για όσους ήθελαν να φύγουν, ούτε υπήρξε μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών των ομογενών σε μια κατασκήνωση στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως οι ομογενείς παραπονέθηκαν ότι δεν υπήρχε καμία σοβαρή βοήθεια σε ρούχα, σκεπάσματα και φαγητό όπως και δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον, κάποια έστω και τηλεφωνική επικοινωνία από την κυβέρνηση στην Ελλάδα για να τους ρωτήσει αν έχουν κάποια ανάγκη κα να βρουν κάποιον τρόπο για να τους βοηθήσουν.
Αντιδιαμετρικά με την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης, οι Έλληνες από τη Ρωσία τους βοήθησαν, τους έστειλαν ρούχα, σκεπάσματα και φαγητό με δέματα από την Κριμαία, τη Μόσχα, το Σότσι και το Ροστόφ.
Μόνον οι Έλληνες της Ρωσίας στάθηκαν δίπλα μας με την Ελλάδα της μεταπολίτευσης να είναι ανύπαρκτη και απάνθρωπη προς την ομογένεια του Ντονμπάς.

4. Οι ομογενείς είχαν μια συγκλονιστική μαρτυρία για το ουκρανικό Τάγμα του Αζόφ που είχε ναρκοθετήσει τα πλαϊνά των δρόμων για να μην μπορεί να φύγει κανείς από το ΣαρτανάΕίχαν στήσει μπλόκα και χρησιμοποιούσαν τους κατοίκους σαν ανθρώπινη ασπίδα για να μην τους χτυπήσουν οι Ρώσοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόπτη μαρτυρία της κας Νατάλιας Παπακίτσα, μπροστά στα μάτια της ένα αυτοκίνητο πήγε να περάσει από το πλάι του δρόμου, όπως πάτησε στην ουκρανική νάρκη και ανατινάχτηκε. Έπειτα μέλη του τάγματος τους φώναζαν και απειλούσαν ότι αυτά θα πάθουν και αυτοί που κοιτούσαν το περιστατικό. προφανώς αν προσπαθούσαν να φύγουν από το Σαρτανά.

5. Η βοήθεια από τη Ρωσία έχει βοηθήσει καταλυτικά την σημερινή κατάσταση. Επτά μήνες μετά την αλλαγή διοίκησης στην περιοχή η ανοικοδόμηση έχει δημιουργήσει μοντέρνες και ωραίες κατοικίες καθώς και κτίρια υποδομών, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικά συγκροτήματα. Για παράδειγμα ένα σχολείο που είχε χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο κι είχε καταρρεύσει η σκεπή του, σήμερα ήταν ένα στολίδι. Αν και ακόμα γινόντουσαν κάποιες επιδιορθώσεις, το σχολείο ήταν έτοιμο με δυο γήπεδα μπάσκετ, αμφιθέατρο και με μεγάλες και ζεστές αίθουσες. Ούτε σε ιδιωτικό σχολείο στις μεγαλύτερες χώρες δεν έβρισκες τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η δική μας ανάλυση στις παραπάνω μαρτυρίες είναι ότι η Ρωσία αποφάσισε να πολεμήσει για να προστατέψει την ομογένεια της στο Ντονμπάς και γενικότερα για να διατηρήσει τη συνοχή και ασφάλεια της χώρας της.
Είναι προφανές ότι με τις παραπάνω μαρτυρίες οι ομογενείς του Donbass ζητούν να σταματήσει η κυβέρνηση στην Ελλάδα να στέλνει όπλα που τους σκοτώνουν.
Ο κύριος μοχλός που απειλεί την ύπαρξη της Ρωσίας είναι οι ΗΠΑ με το Δόγμα Μονρόε, όπου οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή και ασιατική δύναμη απαγορεύεται να πλησιάσει στα αμερικανικά σύνορα.

Όμως από το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, το 1992, σταδιακά έχει γίνει μια κοσμοϊστορική αλλαγή στην Ρωσία.
Οι λευκοί ρώσοι πατριώτες έχουν ξαναποκτήσει την εξουσία έχοντας διαλύσει την καταπίεση και την τρομοκρατία των κόκκινων κομμουνιστών. Άλλωστε τον ρόλο της απειλής προς την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης και ευημερούσας Ρωσίας, που πίσω στο 1917 αρχικώς είχε εκπροσωπήσει ο Λένιν και το κομμουνιστικό κόμμα, σήμερα έχει επωμιστεί το ΝΑΤΟ. Για τους έμπειρους γεωστρατηγικούς αναλυτές, η σύνδεση αυτών των δύο δυνάμεων είναι άμεση στην πηγή της.

Δυστυχώς η Ελλάδα της μεταπολίτευσης δεν έχει σοβαρή εξωτερική πολιτική και δεν μπόρεσε να σταθεί σωστά σε αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός που συνέβηκε με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έτσι ώστε να μπορέσει να προστατέψει την ομογένειας της αλλά και να ωφεληθεί γεωπολιτική από αυτή την εξέλιξη. Αντιθέτως η τουρκιά, χωρίς σημαντική τουρκική ομογένεια, έπραξε με τον καλύτερο δυνατό διπλωματικό τρόπο σε αυτή την εξέλιξη και πήρε πολλαπλά ανταλλάγματα και από τη Ρωσία αλλά και από το ΝΑΤΟ.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η μεταπολιτευτική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι δεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να εκτελεί συμφωνίες που να υπονομεύουν την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εξευτελιστική για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ την έθεσε και η Νέα Δημοκρατία την τήρησε, ενώ φυσικά προεκλογικά διατυμπάνιζε το αντίθετο για εσωτερική κατανάλωση του πατριωτικού εκλογικού σώματος.
Αυτή η συμφωνία, που είναι ήττα για την Ελλάδα χωρίς συμβατικό πόλεμο αλλά με πολιτικό πόλεμο, θέτει σε κίνδυνο και την εσωτερική ασφάλεια με την τεχνητή δημιουργία σκοπιανών μειονοτήτων αλλά και την εξωτερική ασφάλεια μιας και η “Βόρεια Μακεδονία” έχει κατακτητικές βλέψεις προς τα ελληνικά εδάφη. Παράλληλα αυτή η συμφωνία δημιουργεί και νάρκη στην οικονομία της Ελλάδος, αφού τα σφετερίζεται στην διεθνή αγορά το καλό όνομα των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων.

Παράλληλα το θέμα της Βορείου Ηπείρου είναι εντελώς ξεχασμένο από την Ελλάδα και αναμοχλεύεται μόνο κάποιες παραμονές εκλογών που γίνεται ένα κομματικό παρακαλετό για να κατέβουν οι ομογενείς να ψηφίσουν τα καθεστωτικά αριστεροδεξιά κόμματα.

Συμπερασματικά η Ρωσία προασπίζεται δυναμικά την ομογένεια της και όλη την ύπαρξη και υπερηφάνεια της ενώ η Ελλάδα στερείται ανεξάρτητης βούλησης για να μπορέσει να κάνει το ίδιο μιας και εδώ και περισσότερο από σαράντα χρόνια βρίσκεται κάτω από την δηλητηριώδη επιρροή της μεταπολίτευσης.

Θεόδωρος Κωστής

Σημείωση
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής στην Ουκρανία έχουν αποσταλεί:
3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών
60 αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger
2.100 ρουκέτες για RM-70
17.000 οβιδοβόλα 155 χιλιοστών
20 τεθωρακισμένα ΒΜΡ-1 (και αναμένονται ακόμη 20) 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok