ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ οι τούρκοι

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Τελευταίες ανακοινώσεις από το τουρκικό πρακτορείο Anadolou, αναφέρουν την απόφαση του State Department των ΗΠΑ, για την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού για τα F-16 στην Τουρκία.
Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει με βάση πηγές ανταποκριτή του ότι, το υπουργείο Εξωτερικών επισήμως διαβίβασε απόφασή του στο Κογκρέσο, για την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου ζεύξης δεδομένων Link-16, του συστήματος επικοινωνίας των τουρκικών μαχητικών F-16.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ:

Επίσημη δήλωση από τις σχετικές υπηρεσίες τύπου των ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη γίνει. Επίσης το Κογκρέσο έχει δύο εβδομάδες για να εφεσιβάλλει την απόφαση του State Department.
Έτσι, η πλευρά του Γερουσιαστή Menendez, που δυναμικά αντιτάσσεται στην περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη της τουρκίας, μιας χώρας που, όπως λέει, έχει ουσιαστικά θέσει εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ και δεν σταματά να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Για μια ακόμη φορά, η τουρκική εξωτερική πολιτική καταφέρνει να βάλει τρικλοποδιά στην Ελληνική.
Στην χώρα μας οι πολίτες αποθέτουμε τις ελπίδες επιτυχίας στα χαριεντίσματα και στις αγκαλιές των ΥπΕξ Ελλάδος – τουρκίας, στα χειροκροτήματα των μεγαλοσχημώνων αμερικανών πολιτικών σε μια πολιτική ομιλία επιπέδου λυκειακής εκθέσεως του Πρωθυπουργού μας και στην υπνωτική χαλάρωση των εχθρικών δηλώσεων των τούρκων πολιτικών.

Δηλαδή αρκούμαστε σε χάντρες και καθρεπτάκια, ενώ την ίδια στιγμή η τουρκιά, εδραιώνει τον εαυτό της με ισχυρή πολεμική βιομηχανία, με στρατιωτική παρουσία σε όλα τα ανοικτά μέτωπα, με δημιουργία σημαντικών δεσμών με χώρες πλούσιες σε ενεργειακά υλικά, με δημιουργία ενός μουσουλμανικού δικτύου στην Ευρώπη και στην Αφρική.

Έτσι, δημιουργεί πολιτικό ειδικό βάρος και καταφέρνει να γίνεται σοβαρός παράγων κι όχι χώρα της φάπας…
Εμείς καταπίνουμε μιντιακά χάπια ηρεμίας, αναμένοντας την «επικείμενη» οικονομική καταστροφή της τουρκιάς και την ίδια στιγμή, η Ελληνική οικονομία δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια υπερβολικά δανεισμένη επιχείρηση, χωρίς κανένα έλεγχο στο προϊόν που παράγει.

Και οι ελπίδες μας μετά την απόφαση του State Department, ακουμπούν μόνο σε έναν Γερουσιαστή (Menendez) ο οποίος στηρίζει χιλιάδες φορές αποτελεσματικότερα και δυναμικότερα τα Ελληνικά συμφέροντα από την Ελληνική κυβέρνηση.

Όμως αν ρωτήσεις την κοινή γνώμη, θα σου πουν πως: «ε, ο Menendez έχει δικούς του λόγους και δεν το κάνει γιατί μας αγαπάει..»

Λες και οφείλει κάποιος να μας αγαπάει.. Σε αυτή την νηπιακή πολιτική νοοτροπία των νεοελλήνων αστών, έχω να πω:
«αγαπήστε βρε τενεκέδες εσείς πρώτα τους Έλληνες και την Ελλάδα κι αναλάβετε τις ευθύνες σας, για να μην χρειάζεται να μας αγαπούν αγαπητικοί..»

Στο μεταξύ, μακάρι να καταφέρει κάτι ο μόνος που ασχολείται…

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok