ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ : ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ..

Η ώρα των πραγματικών εξώσεων των Ελλήνων από τις εστίες τους με τη συνδρομή των αριστεροδεξιών κομμάτων της μεταπολίτευσης

Στις 6 Φεβρουαρίου 2019 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Βουλή είχε δηλώσει ότι υπάρχει πιθανότητα μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα σε εκείνη την περίοδο μεταφέρθηκαν περίπου €50δις κόκκινα δάνεια προς “διαχείριση” σε ξένες εισπρακτικές εταιρίες και ήδη από τότε προβλέπαμε ότι στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να βλέπαμε και στην Ελλάδα εικόνες βίαιων εξώσεων όπως τότε στην Ισπανία το 2010.

Μνημόνια και Τράπεζες στην Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των μνημονίων οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν εξυπηρετούν την εθνική οικονομική ανάπτυξη αλλά ιδιωτικά συμφέροντα. Επεξηγηματικά με τα μνημόνια η αξία των οι μετοχών του τραπεζικού κλάδου είχε εξαϋλωθεί με τεράστιο κόστος στους ως τότε επενδυτές που αρκετοί ήταν έλληνες πολίτες. Έπειτα με την μηδαμινή τους αξία οι τραπεζικές μετοχές δόθηκαν να αγοραστούν μόνο από ορισμένους “επενδυτές”, έτσι ώστε να περάσουν στην κυριότητα μόνο ορισμένων μυημένων στην κομπίνα ξένων κερδοσκοπικών fund καθώς και να διατεθεί ένα σημαντικό ποσοστό τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όμως με την απόκτηση της κυριότητας των τραπεζών στην Ελλάδα τα ξένα funds μπορούσαν να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων προς δικό τους κερδοσκοπικό όφελος μεταβιβάζοντας τα σε δικές τους εισπρακτικές εταιρίες ειδικού σκοπού. Προφανώς και η εισπρακτική εταιρία ενώ έχει αποκτήσει τις οφειλές σε ένα ελάχιστο κλάσμα θα προσπαθήσει να εισπράξει τα κόκκινα δάνεια στο ακέραιο, ειδικότερα αυτά που φέρουν κάποιο εμπράγματο ενέχυρο, όπως τα στεγαστικά δάνεια.

Γενικότερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης το σπίτι του μπορούσε να χάσει και κάποιος δανειολήπτης που είχε πάρει καταναλωτικό δάνειο χωρίς άμεση υποθήκη σε ακίνητο του, όπως συνέβηκε πρόσφατα στην υπόθεση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, που ήταν συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για πολλά χρόνια. Άλλωστε αρκετοί ευρωπαϊκοί τραπεζικοί κύκλοι χαριτολογούν λέγοντας ότι η διαφορά ενός στεγαστικού από ένα καταναλωτικό δάνειο είναι απλά το ύψος του επιτοκίου, κοινώς όλα τα δάνεια τους δινόντουσαν μόνο σε δανειολήπτες με κάποια εμπράγματη περιουσία.

Ειδικότερα στις 21 Νοεμβρίου 2022 και στις 05:30 το πρωί η Ελληνική Αστυνομία προστάτεψε τον κλειδαρά που με ηλεκτρικό πριόνι έσπασε την πόρτα της Κολοβού καθώς και τον δικαστικό επιμελητή που εκτελούσε τη έξωση και απαιτούσε να εκκενωθεί η οικία της δημοσιογράφου.

Η τραγική πολιτική ειρωνεία είναι ότι η Κολοβού που έχει αριστερές πεποιθήσεις, για παράδειγμα είχε κατέβει με το “Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα”, χάνει το σπίτι της λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων που έκανε από το 2015 ως το 2019 η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προς συμπαράσταση της Κολοβού κατέβηκε αρκετός αριστερός όχλος και βουλευτές από το ΚΚΕ, το Μερα25, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, προσωρινά σταμάτησε η διαδικασία της έξωσης, αλλά όταν ο ντόρος περάσει οι πιθανότητες είναι ότι η έξωση θα συνεχιστεί και με λιγότερη πια αντίσταση.

Αριστεροδεξιά Οικονομικά Αρπακτικά

Πάντως η αρπαγή της εμπράγματης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών είναι μια κομπίνα που περιλαμβάνει στελέχη και από τα δύο αριστεροδεξιά κόμματα της μεταπολίτευσης και με μεγάλη συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση από ξένα επενδυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Επεξηγηματικά το 2010, στην αρχή της οικονομικής κρίσης, θεσπίστηκε ο νόμος “Κατσέλη- 3868/2010” που ο πραγματικός σκοπός του ήταν να καθυστερήσει τις βίαιες εξώσεις των Ελλήνων από την πρώτη τους κατοικία και να μην χάσουν την ψηφοφορική στήριξη τους στο δικομματικό σύστημα.

Έπειτα από μια πενταετία, το 2015 στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν οι νομοθετικές βάσεις για την αποδυνάμωση της προστασίας την πρώτης κατοικίας, αφού οι αλλαγές στο νόμο (4335/2015) εισήγαγαν ως κριτήριο μικρότερα ποσά αντικειμενικών αξιών και το αν από την κατάσχεση των οικιών είχαν περισσότερο ή λιγότερο ωφέλεια οι τράπεζες.

Επί Νέας Δημοκρατίας, την 1η Μαΐου 2020, τελείωσε η εποχή της πράας μετάβασης στην βιαιότητα των εξώσεων για την πρώτη κατοικία, μιας και ενεργοποιήθηκε ο νέος πτωχευτικός κώδικας που δεν περιλαμβάνει προστατευτικές διατάξεις για την πρώτη κατοικία καθώς βασίζεται στην κοινοτική οδηγία “για την προληπτική αναδιάρθρωση , την απαλλαγή από τα χρέη και τις ανικανότητες ή την εκτύπωση οφειλετών” που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2019.

Διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία έχει στο ιστορικό της αρκετά στελέχη που έχουν επιδοθεί στην είσπραξη κόκκινων δανείων. Ενδεικτικά μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες στην Ελλάδα ήταν αυτή των αδελφών Σιούφα (Σιούφας και Συνεργάτες) που είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης όταν ο πατέρας τους Δημήτρης Σιούφας ήταν στην Νέα Δημοκρατία.

Τώρα το πιο πρόσφατο τέτοιο σκάνδαλο ήταν του Ανδρέα Πάτση που για λόγους περιορισμού κατακραυγής της κοινής γνώμης αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Νέα Δημοκρατία έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα πια τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα κανένα τραπεζικό στέλεχος δεν κυνηγάει τα κοινά δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι όπου το συνολικό ποσό της οφειλής τους είναι άνω του 1.300.000 ευρώ, ούτε τα δάνεια των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και άλλων μεταπολιτευτικών δυνάμεων.

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά εκ των ιστορικών γεγονότων συνειδητοποιούμε ότι το ενιαίο κόμμα της αριστεροδεξιάς μεταπολίτευσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κτλ. που νέμεται την εξουσία μέσω της προεκλογικής παραπλάνησης και της μετεκλογικής εξαπάτησης των Ελλήνων, συνεχώς πλήττει την Οικονομία και από αυτή την περίοδο έχει αρχίσει να κτυπάει τους Έλληνες πολίτες για την αρπαγή πια της πρώτης κατοικίας τους.

Ίσως, σε κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουμε ότι αν στηρίξουμε μια πολιτική δύναμη που θα έχει μια καθαρά Εθνική ατζέντα, θα μπορέσουμε να προστατευτούμε από την διεθνή τοκογλυφία.

Νικ. Αντύπας

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok