Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί συστηματικά να φέρει την Ουκρανία σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Για την ιστορία, ο εβραϊκής καταγωγής Ζελένκσι απέσπασε την εξουσία στην Ουκρανία μετά το κύμα διαδηλώσεων το οποίο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας της 21ης Νοεμβρίου 2013 με αίτημα την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές άλλαξαν στάση και επικεντρώθηκαν στην παραίτηση του νόμιμα εκλεγμένου Πρόεδρου Βίκτωρ Γιανουκόβιτς και της κυβέρνησης του.

Στην πραγματικότητα η αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία από μια κατάσταση που ευνοούσε τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία υπό Γιανουκόβιτς σε μια εχθρική φιλονατοϊκή χώρα υπό τον Ζελένσκι υποβοηθήθηκε σημαντικά από την CIA και την κυβέρνηση Ομπάμα με το φημολογούμενο ποσό των 5δισ δολλαρίων. Παράλληλα δεν είναι μυστικό ότι ο διοικητής της CIA John Brennan είχε το 2014 σύντομα επισκεφτεί την Ουκρανία με επισήμως άγνωστη ατζέντα. Βέβαια μόνο και μόνο η επίσκεψη ενός τέτοιου υψηλόβαθμου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μπορεί να αποφέρει εικασίες που να βρίσκονται εξαιρετικά κοντά στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο αμερικανικός δάκτυλος είχε κάθε συμφέρον στο να βοηθήσει στην αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία. Τουλάχιστον δύο μεγάλοι λόγοι ήταν η αποξένωση της Ρωσίας και ο έλεγχος της Κριμαίας. Βέβαια η Ρωσία δεν θα έμενε απαθής στο θέμα της Κριμαίας, που είναι μια χερσόνησος που κατοικείται κατά πλειοψηφία από ρωσικό πληθυσμό και που στην Σεβαστούπολη εδρεύει η βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Έτσι στις 16 Μαρτίου 2014 διεξήχθη ένα δημοψήφισμα για το καθεστώς της Κριμαϊκής Χερσονήσου από την τοπική κυβέρνηση της Κριμαίας και την τοπική κυβέρνηση της Σεβαστούπολης, φέρνοντας την Κριμαία με ποσοστό 97% πίσω στην Ρωσία.

Τώρα η αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία σε φιλοδυτική επιρροή έχει δημιουργήσει μερικά σημαντικά γεγονότα τα οποία είναι επιζήμια για την Ομογένεια στην Κριμαία αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Το πρώτο σημαντικό γεγονός αφορά την Ελληνική Ομογένεια. Αναλυτικά τον Ιούλιο του 2021 ο Ζελένσκι εισήγαγε μια νομοθεσία που αναγνώριζε στην επικράτεια της Ουκρανίας μόνο τις μειονότητες των τουρκογενών Τατάρων και άρα διέγραφε την ταυτότητα των χιλιάδων Ελλήνων και των πολλών εκατομμυρίων Ρώσων που κατοικούν σε ουκρανικό έδαφος. Δηλαδή με αυτό το τέχνασμα παύουν να αναγνωρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα στην Ουκρανία οι Ούγγροι, οι Λευκορώσοι, οι Ρώσοι και οι Έλληνες.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι ότι η Ουκρανία επί Ζελένσκι σύναψε συμφωνίες για αμυντική συνεργασία με την Τουρκία. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι μέσα σε αυτές τις συνεργασίες συμπεριλαμβάνονται μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα που αποτελούν μια μεγάλη απειλή για το σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Δυστυχώς, στα πλαίσια των αρχών του Πολιτικού Πολέμου, η σημερινή ελληνική διπλωματία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις παραπάνω απειλές. Δεμένη η Ελλάδα γερά στα συμφέροντα του άρματος του ΝΑΤΟ στην πρόσφατη επίσκεψη του στις αρχές Ιουλίου 2021 στην Ουκρανία ο Δένδιας εξίσωσε την ορθή επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, υιοθετώντας στην ουσία την στάση της τουρκικής διπλωματίας.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν μια εγκληματική εθνοκάθαρση του βόρειου τμήματος του νησιού για να επικρατήσει το τουρκικό στοιχείο κυρίως μέσω εποικισμού. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία ήταν η αυτόβουλη επιθυμία του ρωσικού πληθυσμού για επανένωση με την Μητέρα Πατρίδα τους. Είναι άξιον απορίας πως η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουκρανία μπόρεσε και υπέπεσε σε ένα τόσο μεγάλο λάθος.

Συμπερασματικά οι πολίτες της Ουκρανίας θα πρέπει να σκεφτούν την κατάσταση λογικά και να δουν πως θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πάλι φιλικές σχέσεις με την Ρωσία. Η κάθε βοήθεια από την Αμερική, το ΝΑΤΟ ή την Γερμανία (ΕΕ) έχει αποδειχθεί καταστροφική για τον γηγενή πληθυσμό, όπως πρόσφατα αποδείχτηκε εμπράκτως και στο Αφγανιστάν.

Θεόδωρος Κωστής

tweet
Insta
Tiktok