ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Η τουρκική ξετσίπωτη πονηριά στο μεγαλείο της: Από την συστηματική εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού στην Αν. Θράκη, Κωνσταντινούπολη & Μ. Ασία στην ανύπαρκτη τουρκική ομογένεια της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρταλ αμυντικών ειδήσεων DefenceReviewGR, κατά την διάρκεια επισκέψεως του στην Ελλάδα ο τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Κιράν δεν σεβάστηκε τους Έλληνες οικοδεσπότες του και εμφανίστηκε εξαιρετικά προκλητικός στην σχετική συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της “τουρκικής κοινωνίας” και τους “θρησκευτικούς λειτουργούς” της. Στην πραγματικότητα η “τουρκική κοινωνία” που επισκέφτηκε ήταν το τουρκικό προξενείο και οι αναφερόμενοι “θρησκευτικοί λειτουργοί” ήταν η παρουσία του στο Γενί Τζαμί, ένα κτίριο του 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (Vitaliano Poselli) που χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες.

Βέβαια το θράσος του τούρκου υφυπουργού ξεπέρασε τα όρια της διπλωματικής επισκέψεως, αφού αποκάλεσε του μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης «Τούρκους» καθώς και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δημιουργεί προβλήματα στους «ομογενείς» του.

Δυστυχώς το βασικό φταίξιμο σε αυτή την υπόθεση της τουρκικής ξετσιπωσιάς είναι η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης που έδωσαν τεράστια εύνοια και πολλαπλά πριμ ανάπτυξης στην μουσουλμανική μειονότητα που είχε παραμείνει στην Ροδόπη και τη Ξάνθη. Αντιθέτως η Ελληνική Κοινότητα που είχε παραμείνει στην Αν. Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο και Μικρά Ασία ξεκληρίστηκε από τους τούρκους με τον πιο άγριο, απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο καθώς και με κάθε είδους πονηριά και στρατήγημα. Για παράδειγμα ο Ελληνικός πληθυσμός στην Ίμβρο και την Τένεδο αναγκάστηκε να φύγει αφού οι τούρκοι ξεφόρτωσαν καραβιές εγκληματιών από τις φυλακές τους στα νησιά. Γενικότερα υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και μαρτυρίες για την συστηματική εξόντωση του Ελληνικού ανθρώπινου στοιχείου και την εξάλειψη της Ελληνικής Γλώσσας από τους τούρκους.

Σήμερα ο κάθε ορθά σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης δυσανασχετεί με τον χειρισμό των ξεδιάντροπων τουρκικών προκλήσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Για παράδειγμα προς απάντηση των δηλώσεων του Κιράν, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση με το ασθενή περιεχόμενο της πάγιας θέσης της Ελλάδας περί “προσήλωσης στη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας, και όχι εθνικής, στη Θράκη”. Δηλαδή μια χιλιομασημένη καραμέλα που δεν προσφέρει πια κανένα διπλωματικό επιχείρημα στην καλπάζουσα τουρκική επιθετικότητα που αναπτύσσεται βάσει των αρχών του Πολιτικού Πολέμου και όχι απλά μιας διπλωματικής διενέξεως.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Τουρκία έχει βάλει την Συνθήκη της Λωζάννης στον κάλαθο των αχρήστων σχεδόν αμέσως μετά την υπογραφή της. Ειδικότερα σήμερα με την επίσκεψη του τούρκου υφυπουργού στην Ελλάδα δεν παρέλειψε να μας θυμίσει αυτή την ενέργεια της αφού δεν αμέλησε παράλληλα να διεξάγει 40 περίπου παραβιάσεις από μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 στο Ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος.

Συμπερασματικά ενώ οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα αγνόησαν συστηματικά την Ελληνική Ομογένεια που είχε παραμείνει στα κατεχόμενα από τους τούρκους εδάφη, οι τούρκοι όχι μόνο διέλυσαν το παραπάνω γηγενές ελληνικό στοιχείο, αλλά σήμερα ζητάν και τα ρέστα για την καταπίεση της “ομογένειας τους” στην Βόρειο Ελλάδα.

Θεόδωρος Κωστής 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok