ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ;

Το Ισραήλ είναι ένα εβραϊκό κράτος, παρ’ όλο που ο μισός πληθυσμός που κυβερνά δεν είναι Εβραίοι. Η ύπαρξη του Ισραήλ εξαρτάται από το αν θα βρει απάντηση σε αυτό το συνταγματικό πρόβλημα. Η έως τώρα απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν η άσκηση βίας και εθνοκάθαρσης έναντι των Παλαιστινίων.

Η κατά το πλείστον μονομερής ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με τα γεγονότα στην Γάζα δεν άφησε περιθώρια σε αυτά να σχολιάσουν ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη εφημερίδα «The Guardian». Με το δημοσίευμα της η λονδρέζικη εφημερίδα εξέφρασε την ντροπή της για μια από τις χειρότερες λανθασμένες κρίσεις που έχει κάνει στην ιστορία της. Η λανθασμένη κρίση αφορά την υποστήριξη και βοήθεια που είχε παράσχει η εφημερίδα το 1917 στην Διακήρυξη Balfour. Το συγκεκριμένο αυτοκρατορικό έγγραφο έδινε το δικαίωμα στους Εβραίους να δημιουργήσουν κρατική οντότητα στα εδάφη των Παλαιστινίων, σε μια εποχή που οι Παλαιστίνιοι αποτελούσαν το 96% του πληθυσμού στην περιοχή και οι Εβραίοι το 4%.

Το δημοσίευμα της Guardian αντιμετωπίστηκε με οργή από το Ισραήλ και από πολλούς υποστηρικτές του, με το γνωστό επιχείρημα του «αντισιωνισμού» ή «αντισημιτισμού» και το υποτιθέμενο δικαίωμα μιας εβραϊκής κολεκτίβας στην εθνική αυτοδιάθεση σε μια χώρα που κατοικείται από άλλους ανθρώπους. Όμως είναι αντισιωνιστής όποιος αναφέρει αλήθειες σχετικά με την βία και την πολιτική εθνοκάθαρσης που ακολουθεί το Ισραήλ;
Είναι αντισιωνιστική οργάνωση η «Human Rights Watch» που εξέδωσε έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για το έγκλημα «απαρτχάιντ» κατά των Παλαιστινίων υπηκόων του και ότι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις περιοχές και στα σπίτια από τα οποία εκδιώχθηκαν βίαια από τους Εβραίους το 1948; Θυμίζουμε ότι το απαρτχάιντ ήταν μια πολιτική των λευκών της Νοτίου Αφρικής που καθόριζε και επέβαλλε μέσα στο κράτος την διάκριση των ανθρώπινων ομάδων βάσει φυλετικών κριτηρίων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Είναι αντισιωνιστική η ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Β΄Tselem» που δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος απαρτχάιντ με απόλυτη εβραϊκή κυριαρχία; Είναι αντισιωνιστική η εφημερίδα «Times» της οποίας ο εβραίος συντάκτης Peter Beinart έγραψε ότι οι πρόσφυγες Παλαιστίνιοι «αξίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους»;

Το τραγελαφικό είναι ότι κράτη που υποστηρίζουν διαπρύσια το Ισραήλ είναι ταυτόχρονα κήρυκες αντι-απαρτχάιντ πολιτικής και εφαρμόζουν σκληρούς αντιρατσιστικούς νόμους. Όμως είναι προφανώς σχιζοφρενές να αντιτάσσεσαι στον λεγόμενο λευκό εθνικισμό στις ΗΠΑ ή αλλού και συγχρόνως να υποστηρίζεις τον εβραϊκό εθνικισμό στο Ισραήλ. Είναι ψυχοπαθητικό να διαμαρτύρεσαι και να απαιτείς την σκληρή καταδίκη ενός λευκού αστυνομικού που σκότωσε εν ώρα καθήκοντος έναν μαύρο και να αδιαφορείς προκλητικά όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει αμάχους για πολλοστή φορά στην Λωρίδα της Γάζας ή να επικροτείς δηλώσεις ισραηλινών στρατηγών που καυχώνται ότι θα βομβαρδίσουν τους Παλαιστινίους πίσω στην λίθινη εποχή. Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να δικαιολογείς την μαζική βία εναντίον ενός λαού, επειδή τολμά να αντισταθεί στην αιχμαλωσία του.

Η πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων είναι η βία και η εθνοκάθαρση. Όλες οι ισραηλινές κυβερνήσεις και οι απολογητές τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα με προπαγανδιστικές μεθόδους που μπροστά τους θα ωχριούσε ο Göbbels. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία ή το κακόβουλο Ιράν που προσπαθεί να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να διατηρήσουν τον προπαγανδιστικό τους ισχυρισμό, ήτοι το παλαιστινιακό πρόβλημα θα εξαφανιστεί υπογράφοντας διπλωματικές συμφωνίες με αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είναι πρόθυμα να παραβλέψουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων προκειμένου να αποκτήσουν ευμενές ακροατήριο στην Ουάσιγκτον και να μπορέσουν να αντισταθούν στην γεωπολιτική επιρροή του σιιτικού Ιράν στην Μέση Ανατολή κι Αραβική Χερσόνησο.

Όμως σύντομα η προπαγάνδα τύπου Göbbels του Ισραήλ και των διαπρύσιων υποστηρικτών του θα καταρρεύσει, όλοι τους θα αναγκαστούν τελικά να αντιμετωπίσουν το βασικό τους πρόβλημα που είναι η πολιτική απαρτχάιντ. Όλος ο σκεπτόμενος κόσμος έχει κουραστεί από το ψέμα της «αυτοάμυνας». Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την ισλαμική τρομοκρατία ή το Ιράν, έχει να κάνει με την επεκτατική ισραηλινή πολιτική που διώχνει τους Παλαιστινίους από τα σπίτια τους και τους φυλακίζει ουσιαστικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αρπαγή γης από τους Παλαιστινίους.

Η πολιτική του Ισραήλ είναι σιωνιστική. Ο σιωνισμός είναι αυτός που έχει δημιουργήσει την κυριαρχία του απαρτχάιντ στο ισραηλινό κράτος. Αυτή η αλήθεια γίνεται όλο και πιο σαφής, ακόμη και στους υποστηρικτές του εβραϊκού κράτους. Η τελική πορεία της σιωνιστικής ιστορίας έχει αρχίσει, όσοι νομίζουν ότι ο Γιαχβέ τους έδωσε πλειοψηφικές μετοχές επί της παλαιστινιακής γης πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια και ως εκ τούτου σήμερα αντλούν το δικαίωμα να καταπιέζουν και να εγκληματούν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι τους.

Γ. Λιναρδής 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok