ΔΙΔΑΧΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ COVID-19

Μια θετική πτυχή της λοίμωξης Covid-19 είναι ότι μάθαμε πόσο απίστευτα δουλοπρεπής είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας στην οποία ζούμε.
Το μάθημα αυτό θα είναι ζωτικής σημασίας, εάν καταφέρουμε να αποτρέψουμε την πορεία αυτής της δουλείας που μας οδηγεί σε ένα εφιαλτικό μέλλον.
Ελπίζουμε ότι η αλήθεια περί του πραξικοπήματος στο τέλος θα αποκαλυφθεί, όπως είπε και ο Harry Robins Haldeman (πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο Watergate): «Η αλήθεια είναι σαν την οδοντόκρεμα που βγήκε από το σωληνάριο, δεν μπορείς να την ξαναβάλεις πίσω».

Τι μάθαμε λοιπόν από το πραξικόπημα της «πανδημίας».

1. Το πολιτικό μας σύστημα είναι απελπιστικά διεφθαρμένο. Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε σχεδόν κανέναν πολιτικό ή πολιτικό κόμμα. Μπορεί όλα να αγοραστούν και έχουν αγοραστεί.
2. Η Δημοκρατία είναι μια φάρσα. Δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματική Δημοκρατία αν τα χρήματα και η εξουσία είναι το ίδιο πράγμα.
3. Το σύστημα δεν θα σταματήσει σε τίποτε για να διατηρήσει την δύναμη του και ει δυνατόν να την αυξήσει. Δεν έχει ενδοιασμούς. Κανένα ψέμα δεν είναι πολύ εξωφρενικό, καμία υποκρισία πολύ αηδιαστική, καμία ανθρώπινη θυσία πολύ μεγάλη.
4. Τα λεγόμενα αριστερά-ριζοσπαστικά κινήματα προσποιούνται και χρησιμεύουν μόνο για να κατευθύνουν την δυσαρέσκεια σε διάφορες κατευθύνσεις που είναι αβλαβείς για την κλίκα της εξουσίας.
5. Κάθε αντιφρονούσα φωνή που βρίσκει βήμα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι ψεύτικη. Το σύστημα δεν διανέμει δωρεάν δημοσιότητα στους πραγματικούς εχθρούς του.
6. Στην κοινωνία μας οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δειλοί. Θα παρακάμψουν όλες τις αρχές και αξίες τους για τις οποίες καυχιούνταν μια ολόκληρη ζωή, μόνο και μόνο για να αποφύγουν την παραμικρή ταλαιπωρία ή ακόμη και την μικρή οικονομική απώλεια.
7. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μηχανή συστημικής προπαγάνδας και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά έχουν πουλήσει τις αξιοθρήνητες γραφίδες τους και τις ελάχιστες δεξιότητες τους στην υπηρεσία της εξουσίας.
8. Η αστυνομία δεν είναι υπηρέτης της κοινωνίας, αλλά δουλικό μιας ισχυρής και πλούσιας μειονότητας που θέλει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται το κοινό για τα άπληστα συμφέροντα της.
9. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες. Χρησιμοποιούν την δύναμη της άσπρης μπλούζας τους και την αυταρχική τους θέση προς όφελος εκείνων που χρηματοδοτούν την εργασία και τον τρόπο ζωής τους.

Ελπίζουμε ότι μετά το πραξικόπημα θα έχουμε μια νέα κατανόηση για το τι έχει γίνει η κοινωνία μας και πως θα θέλαμε να είναι οι επόμενες δεκαετίες.
Ελπίζουμε ότι η πλειοψηφία τελικά θα διδαχθεί από αυτό που συνέβη και θα αναπληρώσει τα κενά της υπαρξιακής της υστεροβουλίας.

ʼEλπίδες ἐν ζωοῖσιν, ἀνέλπιστοι δὲ θανόντες (Θεόκριτος).

Λ. Ιουστινιάνης 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok