Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΨΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ανησυχητική τάση για το κλίμα δεν είναι ότι ο πλανήτης μας υπερθερμαίνεται, αλλά ότι ψύχεται.
Τα μέσα ενημέρωσης και πολλές κυβερνήσεις, κυρίως της Δύσης, ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με την «κλιματική αλλαγή» και την «υπερθέρμανση» της γης, σιωπούν όμως για την κατάσταση του πάγου της Ανταρκτικής που το τελευταίο διάστημα αυξάνεται. Θυμίζουμε ότι πριν από δυο χρόνια τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής είχε «συρρικνωθεί κατά 1,8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα», τονίζοντας μάλιστα ότι «η μαζική εξαφάνιση του πάγου είναι εκπληκτική». Τώρα, το 2021, που ο πάγος αυξάνεται απότομα τα ίδια μέσα σιωπούν.

Το 2021 ο θαλάσσιος πάγος στον Νότιο Πόλο έχει επανέλθει στο επίπεδο πριν από περίπου 30 χρόνια και εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Στην ακόλουθη εικόνα, η κόκκινη γραμμή γύρω από τις άκρες του στρώματος πάγου της Ανταρκτικής είναι ο μέσος όρος της έκτασης του πάγου την τριακονταετία 1980-2010. Είναι σαφές ότι η σημερινή έκταση (στοιχεία Ιουνίου 2021) είναι πάνω από την έκταση της περιόδου 1980-2010.  

Η ανάκαμψη της Ανταρκτικής δείχνει ότι η μεταβλητότητα του πάγου αυτής της περιοχής ουδεμία σχέση έχει με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που επιμελώς θέλουν να αγνοούν τα μέσα ενημέρωσης και βέβαια οι πολιτικοί που έχουν κάνει σημαία τους την «κλιματική αλλαγή».

Οι ψυχροί καιροί επιστρέφουν, τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη παγώνουν και πάλι, σύμφωνα με την NASA «ο επερχόμενος ηλιακός κύκλος θα είναι ο πιο αδύναμος των τελευταίων 200 ετών». Η NASA συνδέει τις προηγούμενες μειώσεις ηλιακής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες περιόδους παγκόσμιας ψύξης.

Ο Dr. Willie Soon (επιφανής αστροφυσικός-ερευνητής στο Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics) μελετώντας την κυκλική δραστηριότητα του ήλιου τα τελευταία 400 χρόνια, προέκτεινε αυτή την κυκλική συμπεριφορά στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Willie Soon, η πτώση της ηλιακής δραστηριότητας που ξεκίνησε το 2008 θα συνεχιστεί έως το 2050, «τα επόμενα 30 χρόνια θα είναι κρύα».

Είναι βέβαιο ότι σχετικά με την «κλιματική αλλαγή» κάποιοι χειραγωγούν τα δεδομένα, καθώς στις προβλέψεις τους δεν συμπεριλαμβάνουν την ηλιακή δραστηριότητα, ο πλανήτης μας ακολουθεί μια σαφή ροή ψύξης και θέρμανσης με κυκλικό τρόπο. Σε αυτούς τους κύκλους ουδεμία επίδραση έχει η αύξηση ή μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ούτε η ανθρώπινη δραστηριότητα.

Επιτέλους στα μέσα ενημέρωσης ας έχουν βήμα και εκείνοι οι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη περί της «κλιματικής αλλαγής» από την τρέχουσα ακτιβιστική, αλλιώς είναι προφανές ότι κάποιοι εξυφαίνουν σενάρια καταστροφής για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και της διεθνούς πλουτοκρατίας.

Λ. Ιουστινιάνης 

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok