Άδικα οι ομογενείς εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους στον Μητσοτάκηγια την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριντα συχνά εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το μέλλον του Ελληνισμού από την απειλή της λαθρομετανάστευσης με την μέθοδο της επιστολογραφίας στον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριντα που εκπροσωπεί τους ελληνικούς ομογενειακούς συλλόγους και σωματεία στην Φλόριντα των ΗΠΑ, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την αντιμετώπιση της αθρόας λαθρομετανάστευσης στην Πατρίδα μας και τονίζει πως το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε εθνικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα η επιστολή που φέρει τις υπογραφές του Προέδρου της Ομοσπονδίας κυρίου Μιχάλη Αλεξάνδρου, του υπευθύνου για τα Εθνικά Θέματα κυρίου Αναστάσιου Μπογδάνου και της Υπεύθυνης της Επικοινωνίας κυρίας Άριας Σωκράτους, έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εμείς ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας και ως δευτεροβάθμιο θεσμικό όργανο, το οποίο έχει ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη και την προώθηση του Ελληνισμού, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη μέγιστη ανησυχία μας όσον αφορά το φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα ή για να ακριβολογούμε, τη λαθραία μετανάστευση (βάσει του άρθρου 79 παρ. γ της Συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το οποίο αποτελεί το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό πρόβλημα.

Το μεταναστευτικό είναι ένα άκρως σημαντικό θέμα για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου παρανόμων μεταναστών. Εκτός αυτού η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της Τουρκίας καθώς τους χρησιμοποιεί ως όπλο για την αποδυνάμωση του Ελληνισμού, καθώς και για λόγους εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι δε, πολύ πιθανό αν όχι σίγουρο, να επιδιώκεται και η αλλοίωση του πληθυσμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη με τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών που θα είναι πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενες από τις κυρίαρχες ελίτ.

Τη σημερινή εποχή της πολιτικής ορθότητας και του άκρατου φιλελευθερισμού, η υποδοχή παράνομων μεταναστών θεωρείται ως δείγμα πολιτισμού και ανθρωπισμού ενώ το αντίθετο θεωρείται ρατσισμός και απανθρωπιά. Το παράδειγμα όμως της Σουηδίας, η οποία είχε ανέκαθεν μια γενναιόδωρη νομοθεσία, αποτελώντας πόλο έλξης, το διαψεύδει. Εν προκειμένω, τα αποτελέσματα, μετά την είσοδο ενός πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών μέσα σε ένα έτος έχουν προκαλέσει στη χώρα μια κατάσταση πανικού καθιστώντας δε την ίδια τη χώρα ως πειραματόζωο.

Νόμιμοι μετανάστες είναι οι υπήκοοι τρίτων κρατών οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα όπως ενδεικτικά για εργασία και σπουδές. Παράνομοι μετανάστες θεωρούνται οι υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι εισέρχονται στο έδαφος κρατών-μελών της ΕΕ με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή ακόμα και χωρίς αυτά. Σύμφωνα τώρα με το θεσμικό πλαίσιο, πρόσφυγας θεωρείται αυτός ο οποίος α) βρίσκεται εκτός του τόπου κατοικίας ή της χώρας καταγωγής του και έχει δικαιολογημένο φόβο εκδίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και β) αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σε αυτήν εξαιτίας του λόγου δίωξης.

Οι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι ως επί το πλείστον προέρχονται από χώρες όπως η Σομαλία, το Πακιστάν και το Μαρόκο, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου που αποτελούν μονοψήφιο ποσοστό, δεν είναι πρόσφυγες με την νομική έννοια του θεσμικού πλαισίου αλλά μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα με τρόπο λαθραίο και παράνομο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προαναφερθέντων δεν θεωρούνται πρόσφυγες επειδή δεν προήλθαν από χώρες που θεωρούνται εμπόλεμες ή από πλήρως διαλυμένα κράτη. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί πως ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ παρανόμων και παράτυπων μεταναστών διότι παράτυποι μετανάστες είναι αυτοί που εισήλθαν στη χώρα με νόμιμες διαδικασίες και στη συνέχεια παραβίασαν τους κανόνες παραμονής και δεν προέβησαν σε έγκαιρη ανανέωση.
Η υποδοχή μεταναστών σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία δεν έχει συμβάλει στην δημιουργία των μεταναστευτικών ροών μέσω της διεξαγωγής πολέμων όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία κλπ, δεν είναι εφικτή αφού το σύστημα της δεν είναι σε θέση να τους ελέγξει, πόσο μάλλον να τους αφομοιώσει.

Εκτός αυτού, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας με υψηλή ανεργία και υγειονομικές δομές που καταρρέουν, είναι αδύνατον να προσφέρει αυτά που πρέπει στους ξένους μετανάστες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είναι δείγμα αλληλεγγύης να τους κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως στη Μυτιλήνη. Πόσο μάλλον να τους εγκαταλείπει αβοήθητους στους δρόμους της Αθήνας και στους δρόμους επαρχιακών πόλεων δίχως να τους προσφέρει εργασία ή άδεια να εργαστούν με αποτέλεσμα να διαπράττουν σωρηδόν εγκλήματα, αναστατώνοντας την ελληνική κοινωνία.

Η Τουρκία απέδειξε ιστορικά ότι πάντα παραμονεύει να εκμεταλλευτεί τις στιγμές που η Ελλάδα βρίσκεται σε αδυναμία προκειμένου να προωθήσει τον επεκτατισμό της εις βάρος της (Σεπτεμβριανά 1955, Κύπρος 1974 κλπ).

Μια Τουρκία που αποδεδειγμένα επιβουλεύεται τη Θράκη, τα νησιά μας αλλά και τα Ελληνικά και Κυπριακά πετρέλαια. Μια Τουρκία με συνειδητή πολιτική εθνοκάθαρσης και δημογραφικής εισβολής. Ας μην ξεχνάμε το δόγμα Οζάλ που είπε για την Ελλάδα:

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ ‘αυτούς».

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Συνοπτικά επιστολή της Ομογένειας από την Αμερική θίγει τα εξής πολύ σοβαρά θέματα :

 ο Ελληνισμός αποδυναμώνεται από την λαθρομετανάστευση

 η Τουρκία εμπαίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα όταν ζητάει κονδύλια για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης
 υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα της αλλοίωσης πληθυσμού που οδηγεί σε μέγιστο θέμα Εσωτερικής Ασφάλειας, αφού οι λαθρομετανάστες είναι αφροασιάτες

 η αλλοίωση πληθυσμού μπορεί να δώσει εναύσματα στην Τουρκία για να εμπλακεί στρατιωτικά σε περιοχές της Ελληνικής επικράτειας

 η Ελλάδα δεν διαχειρίζεται σωστά τον Πολιτικό Πόλεμο που δέχεται από την Τουρκία

 η είσοδος χιλιάδων λαθρομεταναστών δυσχεραίνει την αγορά εργασία, μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων λόγω ανασφάλιστης εργασίας και επιβαρύνει δυσανάλογα τις υγειονομικές δομές και υπηρεσίες

 η εγκληματικότητα εκτινάσσεται στα ύψη λόγω της λαθρομετανάστευσης

Συμπερασματικά η πρόσφατη απαγόρευση για την ψήφο των αποδήμων από τον τόπο διαμονής τους ήταν οργανωμένο σχέδιο όλων των καθεστωτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενης φυσικά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δυστυχώς άδικα οι ομογενείς εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους σε κάθε Μητσοτάκη για τους σοβαρούς κινδύνους της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.

Θεόδωρος Κωστής 

tweet
Insta
Tiktok