Στημένο παιχνίδι: Δεδομένη ήταν η απόρριψη της ψήφου της Ομογένειας από όλα τα καθεστωτικά κόμματα

Στις 12 Μαΐου 2021 και σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο “Η ψήφος των Ομογενών χωρίς περιοριστικούς όρους μπορεί να σημάνει το τέλος της αισχρής Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα”, είχαμε αποτυπώσει το παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με την ψήφο της Ομογένειας. Δυστυχώς τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι κανένα από τα καθεστωτικά κόμματα δεν επιθυμούσε την ψήφο της Ομογένειας χωρίς περιορισμούς.

Με την δικαιολογία ότι το όριο των 200 ψήφων δεν ικανοποιήθηκε, το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην Ομογένεια να ψηφίσει απορρίφθηκε. Υπενθυμίζουμε ότι για το νομοσχέδιο για την κύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών που καταλυτικά θα μείωνε την γεωπολιτική δυναμική της Πατρίδας μας χρειάστηκαν μόνο 151 ψήφοι.

Με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται ότι για τόσες μέρες η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων ήταν ένα στημένο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα κανένα από τα δύο αυτά κόμματα δεν ήθελε την συμπερίληψη της ψήφου της Ομογένειας, μιας και υπήρχε σοβαρή πιθανότητα σημαντικής μείωσης των εκλογικών τους ποσοστών.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα από τα καθεστωτικά κόμματα είναι απλά για το θεαθήναι και για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Για παράδειγμα τότε στις 12 Μαΐου η Τζάκρη είχε δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μόλις επιστρέψει στην διακυβέρνηση θα καταργήσει τους άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς» για την ψήφο των αποδήμων, περιορισμούς που το ίδιο της το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει. Σήμερα το κόμμα της και αυτή καταψήφισαν την ψήφο των Ομογενών.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ πότε δεν ήθελε πραγματικά την ψήφο των αποδήμων, μιας και η πολιτική της θίγει σημαντικά το πατριωτικό αίσθημα της Ομογένειας. Για παράδειγμα πολύ πρόσφατα, στις 19 Μαΐου 2021, η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριντα εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για το μέλλον του Ελληνισμού με την αποστολή μιας διαμαρτυρίας στον Μητσοτάκη. Άρα θα ήταν ποτέ δυνατόν να θελήσει να συμπεριλάβει η ΝΔ εκλογείς που πρώτον είναι άκρως δυσαρεστημένοι με την πολιτική της στα Εθνικά Θέματα και δεύτερον δεν εξαρτώνται από τον κρατικό κουρβανά για την επιβίωση τους αλλά είναι ορθά σκεπτόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπροσθέτως αυτή η επιστολή αξίζει ξεχωριστού άρθρου, που θα αναφερθούμε αναλυτικά στην επόμενη μας αρθογραφία.

Συμπερασματικά το σαθρό πολιτικό καθεστώς των Μαυρογιαλούρων της κομματοκρατίας μπόρεσε για ακόμη μια φορά να προσπαθήσει να προστατέψει την επιβίωση του. Οι πιθανότητες να δοθεί μια ευκαιρία στην δεύτερη αδέσμευτη Ελλάδα της Ομογένειας να καταψηφίσει την μεταπολιτευτική λαίλαπα που τους έδιωξε από την ίδια τους την Πατρίδα και να ψηφίσει πατριωτικά κόμματα εκτός του καθεστωτικού φαύλου κύκλου ανασχέθηκε επιτυχώς.

Ας ελπίσουμε ότι οι Έλληνες που ψηφίζουν στην Πατρίδα τους θα δώσουν μια καλύτερη ευκαιρία στα πατριωτικά κόμματα.

Θεόδωρος Κωστής 

tweet
Insta
Tiktok