ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ MATRIX – 4

Ουδείς αμφιβάλλει, και δεν επιτρέπεται να αμφιβάλλει, ότι οι δυτικές κοινοβουλευτικές κοινωνίες διέπονται, και οφείλουν να διέπονται, από την καταλυτική επίδραση των αφηγημάτων του Διαφωτισμού. Η αποθέωση της ανθρώπινης λογικής, η αποκοπή και εξατομίκευση της ανθρώπινης ύπαρξης από το περιβάλλον, η πίστη ότι η ουσία και η προέλευση του σύμπαντος είναι η ύλη.

Επιδράσεις που περιορίζουν και σφίγγουν την ανθρώπινη νόηση ασφαλίζοντας ερμητικά κάθε χαραμάδα που θα πρόσφερε μία κλεφτή ματιά στην αληθινή φύση του κόσμου. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όλους τους θεσμικούς επιστήμονες και νομπελίστες που συναινούν στην υλιστική θεώρηση του κόσμου, αισθάνονται «προοδευτικοί» και συνοδοιπόροι των κοπαδιών της ισοπέδωσης, συνεισφέρουν με τις εκτιμήσεις τους στα αφηγήματα του «πολιτικού κόσμου» της πολιτισμένης οικουμένης και χαίρουν δόξης και ανελλιπούς μισθοδοσίας. Εύγε τους!!

Ο κάθε «μορφωμένος» κοινοβουλευτικός δημοκράτης και ο κάθε «καθώς πρέπει» καλλιεργημένος προοδευτικός επαναστάτης έχουν σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα στο μυαλό τους για τον κόσμο και το σύμπαν, γι’ αυτό και οι συμβουλές τους, οι παροτρύνσεις τους και οι απαγορεύσεις τους πρέπει να γίνονται αποδεκτές από το δημοκρατικό – προοδευτικό ποίμνιο. Πριν ασχοληθούμε με το μυαλό τους θα παραδεχθούμε ότι σε σχέση με τη θεώρηση του σύμπαντος, έχουν ξεπεράσει την παρωχημένη άποψη του Αϊνστάιν, ότι δηλαδή το σύμπαν βρίσκεται σε μία μόνιμη σταθερή κατάσταση.

Όλοι έχουν αποφασίσει (μετά από βαθιά σκέψη!!) ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια από μία μεγάλη έκρηξη και έκτοτε διαστέλλεται, και μάλιστα επιταχυνόμενα. Η έκρηξη προήλθε από ένα σχεδόν μαθηματικό σημείο άπειρης μάζας που ονομάζουν μοναδικότητα. Πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, ούτε καν διαστάσεις, ούτε, βέβαια, χρόνος. Η κατακλυσμιαία διάχυση της ύλης μετά την έκρηξη δημιούργησε το συνεχώς (και επιταχυνόμενα) διαστελλόμενο σύμπαν, το οποίο είναι υλικό. Ήγουν τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι υλικά και ό, τι παράγεται δευτερογενώς, είναι παράγωγο της ύλης. Αυτό δεν πιστεύουν; Όσοι διαφωνούν, καταγγέλλονται ως επηρεασμένοι από τη μεταφυσική είτε ως θεολογίζοντες. Έτσι καταξιώνεται μία συγκεκριμένη φιλοσοφική και κοινωνική ιδεοληψία.

Η σύγχρονη Φυσική επιστήμη έχει πλέον καταλήξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Μεγάλη Έκρηξη είναι ένα γεγονός το οποίο έλαβε χώρα (όχι ακριβώς ως μεγάλη έκρηξη), πολύ μετά την πραγματική «έναρξη» του Σύμπαντος. Πριν τη Μεγάλη Έκρηξη υπήρξε η κβαντική εποχή η εποχή του πληθωρισμού, για τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε τίποτε, αλλά και να κατανοήσουμε κάτι μέσω της λογικής.
Ακόμη και μετά τη Μεγάλη Έκρηξη υπήρξε η εποχή των στοιχειωδών σωματιδίων (Αδρονίων, Λεπτονίων και ακτινοβολίας), για την οποία επίσης δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε παρατηρήσεις και να έχουμε συναίσθηση του τι συνέβαινε. Ο σημερινός κοσμολογικός ορίζοντας ξεκινάει περίπου 500000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (αστρική εποχή), στον οποίο είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε στοιχεία μέσω των οργάνων που διαθέτουμε. Μέσω μαθηματικών υπολογισμών έχουμε συμπεράνει ότι κατά την κβαντική περίοδο το σύμπαν είχε 11 διαστάσεις ενώ κατά την περίοδο του πληθωρισμού οι διαστάσεις μειώθηκαν.
Ακόμη και κατά την περίοδο των στοιχειωδών σωματιδίων (μετά τη Μεγάλη Έκρηξη) οι διαστάσεις ήσαν περισσότερες από τέσσερεις.

Πριν τη Μεγάλη Έκρηξη ουδεμία γνωστή θεωρία ή νόμος υπήρχε σε ισχύ. Στη συνέχεια ίσχυε η φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων και μόνον. Μετά τον κοσμολογικό ορίζοντα (αστρική εποχή) ισχύει η θεωρία της σχετικότητας και η μη Ευκλείδειος γεωμετρία, ενώ οι διαστάσεις έχουν μειωθεί σε τέσσερεις. Τέλος στη μικρή, απειροστή μας γειτονιά ισχύει η Ευκλείδειος γεωμετρία, η Νευτώνεια φυσική ενώ οι διαστάσεις που αντιλαμβανόμαστε είναι τρείς.

Αυτό που μόλις περιληπτικά περιγράψαμε είναι ένα ψήγμα της αλήθειας για την πραγματική υπόσταση του σύμπαντος, όμως διαψεύδει πανηγυρικά τις διδαχές των θεσμικών οργάνων περί μεγάλης έκρηξης και σημειακής μοναδικότητας.

Θα επανέλθουμε γρήγορα με περισσότερες εκπλήξεις για την προέλευση του σύμπαντος.
Υγεία, Δύναμη και Πίστη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ

tweet
fb-share-icon
Insta
Tiktok