Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ;

Η Ατλαντική Συμμαχία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε διαλυθεί το 1991, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, την εξαφάνιση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Το 1991 το νόημα και το δόγμα της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ είχε επίσης εξαφανιστεί, όμως 30 χρόνια μετά την απώλεια του «εχθρού» η Ατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα σχεδιάζει και την επέκταση της στον Ειρηνικό.

Το ΝΑΤΟ μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, μετά την άνευ αποτελέσματος παραμονή του επί εικοσαετία στο Αφγανιστάν και αφού βοήθησε τις ΗΠΑ να ανατινάξουν την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και ενώ στο μεσοδιάστημα ενσωμάτωσε τις Βαλτικές Χώρες και διέλυσε την Ουκρανία, τώρα σκέπτεται να επεκταθεί στον Ειρηνικό και να συμβάλλει στην προοπτική ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την έναρξη ενός σχεδιασμού για την μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ προς το έτος 2030. Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας η οποία αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων πρέπει να αντιμετωπιστεί με την προβολή δύναμης του ΝΑΤΟ προς τον Ειρηνικό και την Νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα αυτό σημαίνει ότι στην Ατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να συμπεριληφθούν η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα. Σημαίνει επίσης επέκταση της ήδη δυσλειτουργικής Συμμαχίας (βλ. διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας) πέρα από μια στρατιωτική συμμαχία σε μια ευρύτερη πολιτική και περιβαλλοντική διάσταση. Προφανώς για τους γραφειοκράτες του ΝΑΤΟ, ο αγώνας κατά της «κλιματικής αλλαγής» φαίνεται να είναι εξ ίσου σοβαρός με τον αγώνα κατά της «τρομοκρατίας» και ως εκ τούτου θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο λειτουργικό σύστημα του ΝΑΤΟ.

Ομολογουμένως το σκεπτικό περί της «κλιματικής αλλαγής» προκαλεί τον γέλωτα, διότι ως γνωστό την μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον την κάνουν αυτοί που ρυπαίνουν με ραδιενεργά πυρομαχικά ουρανίου ολόκληρες χώρες, τουτέστιν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ με τις επιδρομές τους στην Γιουγκοσλαβία, στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Ερωτηματικό προκαλεί βέβαια γιατί η Greta Thunberg και οι περιβαλλοντολογικές ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις δεν διαδηλώνουν εναντίον των πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ο νοών νοείτω.

Ο Στόλτενμπεργκ στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ ζωγράφισε με τα μελανότερα χρώματα τις στρατιωτικές προθέσεις της Ρωσίας και Κίνας. Ωστόσο, ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα κινούνται απειλητικά εναντίον του ΝΑΤΟ, το ίδιο διάστημα που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ κολλημένες στην ξεπερασμένη σκέψη του Ψυχρού Πολέμου κινούνται όλο και πιο κοντά προς τις δύο αυτές χώρες. Ας αναρωτηθούμε, την τελευταία τριακονταετία ποιος είναι ο πραγματικά επιτιθέμενος και ποιος προκαλεί ποιον; Ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους πέραν των εδαφών τους, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που νομίζουν ότι η Ανατολική Ευρώπη καθώς και η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού ανήκουν στην δικαιοδοσία τους.

Ο Τραμπ, αν και είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ στον 20ο και 21ο αιώνα που δεν ξεκίνησε κάποιον επιθετικό πόλεμο ή πόλεμο δια αντιπροσώπων (proxy war), μέχρι στιγμής φαίνεται αδύναμος και πολύ άστατος για να τερματίσει τους ατελείωτους πολέμους των προηγουμένων προέδρων, ενάντια στο δόγμα του Πενταγώνου και του σιωνιστικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ. Δυστυχώς λέει πολλά και κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό, ανάλογα με το ποιος ψιθυρίζει στο αυτί του. Ελέγχεται σε μεγάλο ποσοστό από το Ισραήλ και εκπληρώνει ούτως ή άλλως τις επιθυμίες του εβραϊκού λόμπι.

Ας μην αναρωτηθούν οι πολίτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ ποιος θα πληρώσει την επέκταση του ΝΑΤΟ στον Ινδο-Ειρηνικό, φυσικά οι φορολογούμενοι αυτών των κρατών. Πρόκειται περί ενός νέου ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για κυριαρχία σε μια περιοχή που βρίσκεται πολύ μακράν της Ευρώπης, περί ενός σχεδιασμού που ουδεμία σχέση έχει με τις «αξίες» της Συμμαχίας που είναι η «ελευθερία» και «δημοκρατία». Ποια ελευθερία και ποια δημοκρατία απειλείται ή διακυβεύεται σε ποιες χώρες του Ειρηνικού ή της Νοτιοανατολικής Ασίας;

Η εγκληματική συμμορία του ΝΑΤΟ που εδρεύει στις Βρυξέλλες αποφασίζει για πολέμους χωρίς την συγκατάθεση μας. Το πολεμικό αυτό τέρας της τελευταίας τριακονταετίας πρέπει να διαλυθεί και να εξαφανιστεί. Το επεκτατικό του δικαίωμα μέσω της εφεύρεσης εχθρών πρέπει να σταματήσει, πριν η τρέλα των σιωνιστών αφεντικών του μας οδηγήσει σε σύγκρουση με την Κίνα και την Ρωσία.
Γ. Λ.

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr