Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

Το πρόσφατο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος ανέδειξε τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιο του για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει πραγματική συζήτηση για το πρόγραμμα και τις πολιτικές που θα αντιπροσωπεύσει ο υποψήφιος σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος. Απαύγασμα των συνεδριακών συζητήσεων και διαβουλεύσεων είναι ότι η άρχουσα τάξη των Δημοκρατικών επικεντρώνει το ενδιαφέρον της μόνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο ζήτημα της διάσωσης της παγκόσμιας αμερικανοσιωνιστικής ηγεμονίας.

Στο συνέδριο πολλοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων πρώην ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και των ενόπλων δυνάμεων, κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι «έχει βλάψει σοβαρά τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου ηγέτη». Με άλλα λόγια κατηγορούν τον Τραμπ ότι έχει υπονομεύσει τους θεμελιώδεις γεωστρατηγικούς στόχους που οδήγησαν τις ΗΠΑ σε τρεις δεκαετίες πολέμου στην προσπάθεια ελέγχου της Ευρασιατικής γης, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής. Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι αντί να επικεντρωθεί στην σύγκρουση με την Ρωσία, ασχολήθηκε με την διακοπή της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ να διεξάγει έναν πόλεμο στον Ειρηνικό. Αλλά και στο ζήτημα της Κίνας το επιτελείο του Μπάιντεν πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος ήταν αναποτελεσματικός, καθώς ο εμπορικός πόλεμος με το Πεκίνο ουδόλως απέδωσε τα αναμενόμενα.

Χαρακτηριστικό των εξελίξεων είναι άρθρο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Foreign Affairs, ένα από τα σημαντικά περιοδικά περί της γεωπολιτικής των ΗΠΑ, όπου εκτίθενται οι ανησυχίες του deep state: «Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια οι εχθροί της χώρας είναι ισχυρότεροι, οι φίλοι της είναι πιο αδύναμοι και οι ίδιες οι ΗΠΑ απομονώνονται ολοένα και περισσότερο. Ο Τραμπ σέρνοντας το κόμμα του και την εκτελεστική εξουσία έχει αναδιαμορφώσει την εθνική πολιτική σύμφωνα με την δική του εικόνα, εστιάζοντας σε βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, στην εμμονή με τα χρήματα, μη ενδιαφερόμενος για οτιδήποτε άλλο. Η Κίνα έγινε πλουσιότερη και ισχυρότερη, η Βόρεια Κορέα έχει περισσότερα πυρηνικά όπλα και καλύτερους πυραύλους, ο Νικολά Μαδούρο είναι περισσότερο εδραιωμένος στην Βενεζουέλα, όπως και ο Μπάσαρ Άσαντ στην Συρία».

Από την άποψη του βαθέως κράτους που υποστηρίζει τον Μπάιντεν, η λύση σε όλες αυτές τις κρίσεις είναι η επιβεβαίωση της αμερικανικής κυριαρχίας και ηγεσίας στους παραδοσιακούς συμμάχους στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, προκειμένου να ακολουθήσουν μια πιο επιθετική πολιτική κατά της Ρωσίας και της Κίνας. Οι ΗΠΑ πρέπει να γίνουν και πάλι ο παγκόσμιος ηγεμόνας, να ανακτήσουν την θέση τους στον κόσμο μέσω της επαναβεβαίωσης του «αμερικανικού εξαιρετισμού» (American exceptionalism).

Το βαθύ σιωνιστικό κράτος αρνείται να αναγνωρίσει ότι η γεωπολιτική καταστροφή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν προήλθε από τον Τραμπ, αντίθετα η κρίση του αμερικανοσιωνιστικού ιμπεριαλισμού δημιούργησε τον Τραμπ. Η παρακμή της ηγεμονικής θέσης των ΗΠΑ εκτείνεται για μια περίοδο δεκαετιών και ήταν ήδη εμφανής από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990-91. Η διάλυση του αντιπάλου του Ψυχρού Πολέμου οδήγησε τις ΗΠΑ στην κήρυξη της μονοπολικής εξουσίας, χρησιμοποιώντας την τότε ασυναγώνιστη αμερικανική στρατιωτική δύναμη ως αντιστάθμισμα στην ήδη φθίνουσα οικονομική της θέση.

Η ατελείωτη σειρά πολέμων μετά το 1990 που κατέστρεψε κράτη και ολόκληρες κοινωνίες, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, Υεμένη, δεν κατάφερε να αντιστρέψει την πορεία προς την άβυσσο του αμερικανοσιωνιστικού ιμπεριαλισμού, ενώ διαστρέβλωσε βαθιά και βάναυσα την ίδια την αμερικανική κοινωνία. Ο αμερικανοσιωνιστικός ιμπεριαλισμός αντιμετωπίζει δυσάρεστα προβλήματα, ο υποψήφιος του βαθέως κράτους Τζο Μπάιντεν είναι η ελπίδα ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ευρύτερη βάση για ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στο εξωτερικό, αντιστρέφοντας την πολιτική Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, την Συρία και το Ιράκ.

Το deep state φιλοδοξεί ότι ο Μπάιντεν θα εγκαινιάσει μια νέα αυγή της αμερικανοσιωνιστικής ηγεμονίας. Η απόπειρα της διεκδίκησης αυτής της ηγεμονίας θα γίνει μέσω στρατιωτικής βίας και την υποστήριξη αυτών που είναι υπεύθυνοι για τα χειρότερα εγκλήματα του 21ου αιώνα. Η πολιτική του Μπάιντεν σε αυτή την καταστροφική πορεία του θα συμπεριλαμβάνει σκληρή αντιπαράθεση εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας, της Συρίας, του Ιράν και εναντίον όσων αμφισβητούν τον «αμερικανικό εξαιρετισμό».

Οποιαδήποτε και αν είναι η πορεία των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, Τραμπ ή Μπάιντεν, η χώρα αυτή έχει ραντεβού με την καταστροφή. Οι σιωνιστικές φατρίες του βαθέως κράτους οδηγούν την αμερικανική κοινωνία στην οικονομική εξαθλίωση, ο αμερικανοσιωνιστικός ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια.
Γ. Λ.

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr