Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ
Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) επιβεβαίωσε τελικά αυτό που πολλοί επαΐοντες και μελέτες έχουν πει εδώ και μήνες, ότι ο κορωναϊός δεν είναι πιο θανατηφόρος ή πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη.
Κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του 34-μελούς Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ στις 5 Οκτωβρίου έγινε αυτή η αξιολογική ανακοίνωση, περιέργως σχεδόν κανένα από τα ΜΜΕ δεν έδειξε ενδιαφέρον για αυτή την σημαντική αποκάλυψη.

Στην συνάντηση της 5ης Οκτωβρίου ο Δρ. Michael Ryan, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΠΟΥ, αποκάλυψε ότι περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον κορωναϊό και επιβεβαίωσε ότι ο ιός δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο θανατηφόρος όπως είχε προβλεφθεί από πολλούς.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, αυτό σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί 780 εκατομμύρια. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από λοιμώξεις Sars-Cov-2 (επιστημονική ορολογία του κορωναϊού) είναι 1.061. 539. Δηλαδή έχουμε ένα ποσοστό θνησιμότητας περίπου 0,14%. Αυτό το ποσοστό είναι περίπου το ίδιο με την εποχική γρίπη. Το ποσοστό 0,14% είναι κατά 24 φορές χαμηλότερο από αυτό που αρχικά είχε προβλέψει ο ΠΟΥ τον περασμένο Μάρτιο (είχε προβλέψει 3,4%). Η πρόβλεψη για ποσοστό 3,4% χρησιμοποιήθηκε από πολλές κυβερνήσεις για να δικαιολογηθούν τα μέτρα lock-down και άλλες δρακόντειες πολιτικές που ισχύουν μέχρι των ημερών μας.

Στην πραγματικότητα ακόμη και αυτό το ποσοστό 0,14% θανάτων πιθανόν να είναι χαμηλότερο, δεδομένης της υπεραναφοράς υποτιθέμενων θανάτων από κορωναϊό, κάτι που θα σήμαινε ότι ο ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος από γρίπη.

Κανένα από τα αργυρώνητα ΜΜΕ της Ελλάδας δεν αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του Δρ. Michael Ryan, πολιτικοί και μέσα προσπαθούν μέσω του ιού να σπείρουν πανικό και υστερία στον πληθυσμό για να καλύψουν ανομήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Αποκαλύπτεται επίσης ότι οι σκεπτικιστές (όχι οι συνομοσιωλόγοι) για τον κορωναϊό μάλλον είχαν δίκιο εξ αρχής. 

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr