Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 37 ΕΚ. ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ

Μελέτη του Brown University των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα με τον τίτλο «Creating Refugees: Displaced People Due to America’s Post 9/11 Wars» αποδεικνύει με συγκλονιστικά αριθμητικά στοιχεία ότι οι συνέπειες των πολέμων των ΗΠΑ που είχαν ως πρόσχημα την επίθεση της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης είναι τουλάχιστον 37 εκατομμύρια εκτοπισμένοι άνθρωποι από το Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη και Συρία. Ο αριθμός αυτός των εκτοπισμένων (μεταναστών, λαθρομεταναστών, προσφύγων) υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των εκτοπισθέντων όλων των πολέμων του 20ου αιώνα.

Εάν στον αριθμό των 37 εκ. συνυπολογισθούν και οι εκτοπισμένοι από τους πολέμους στους οποίους εμπλέκονται αμερικανικά στρατεύματα, τουτέστιν στο Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Κεντρική Αφρική, Τσαντ, Κονγκό, Μάλι, Νίγηρα, τότε ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι γεγονός ότι καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει προκαλέσει περισσότερη δυστυχία και δεινά σε τόσα εκ. ανθρώπους μετά τους Παγκοσμίους Πολέμους, όπως έκαναν οι ΗΠΑ τον 21ο αιώνα. Επίσης γεγονός είναι ότι αυτοί οι πόλεμοι του 21ου αιώνα έχουν ως κίνητρο την αμερικανοσιωνιστική πολιτική και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Ο αριθμός των 60 περίπου εκ. εκτοπισθέντων (οι οποίοι εργαλειοποιήθηκαν ως λαθρομετανάστες ή λαθροεισβολείς προς την Ελλάδα και προς άλλες χώρες της Ευρώπης) δεν προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ουδόλως επικρίνεται η πολιτική των ΗΠΑ ως η γενεσιουργός αιτία αυτού του τεράστιου αριθμού που αντικατοπτρίζει σωματικό, κοινωνικό, συναισθηματικό και οικονομικό πόνο σε ολόκληρες περιοχές και χώρες.

Σύμφωνα με την μελέτη του Brown University η «ταλαιπωρία» που έχουν προκαλέσει ο ΗΠΑ σε 60 εκ. ανθρώπους είναι συγκρίσιμη με εκείνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εκείνη την εποχή υπήρχαν περίπου 35 έως 64 εκατομμύρια πρόσφυγες. Έτσι μπορούμε με παρρησία να υποστηρίξουμε ότι η «επιτυχία» των ΗΠΑ συγκρίνεται με αυτήν της «κακής» Γερμανίας. Ενώ καθημερινά στα δυτικά «ποιοτικά» μέσα ενημέρωσης χώρες όπως η Ρωσία, Κίνα, Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα και το Ιράν προβάλλονται ως το απόλυτο κακό, αν και ουδέποτε διεξήγαγαν επιθετικούς πολέμους ή παρήγαγαν κύματα προσφύγων, οι ΗΠΑ παραμένουν στο απυρόβλητο, καθώς οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του 21ο αιώνα είναι σημαντικότατο σκέλος του αγώνα για την παγκόσμια εξουσία της σιωνιστικής ολιγαρχίας.

Γ. Λιναρδής          

Μοιραστείτε το στο Twitter !

Στην πολιτική ζωή πρέπει να είσαι επιθετικός. Όταν κάποιος αμύνεται, έχει ήδη χάσει.
Φρανσουά Μιττεράν

2020 copyright istos.net.gr