Ι.ΣΤ.Ο.Σ.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΥΠΠΟΑ
Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε όταν η ίδια η κίνηση «διαφήμισε» ότι αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, έγιναν "διορθωτικές" ενέργειες και διεγράφη από το σχετικό μητρώο.
Με δυο λόγια, κατά την απλήν ελληνικήν: «φτου, μας πιάσανε…»
Είτε αυτό, είτε η αδιαφορία των κρατικών μηχανισμών είναι στα ύψη και τα εθνικά αντανακλαστικά από κρατικής πλευράς, ανύπαρκτα.
Άραγε σε τι πολιτειακό σύστημα ζούμε όταν δεν υπάρχει «λογοδοσία» για καμία λανθασμένη ενέργεια και για καμία γκάφα; Και το δυστυχές είναι ότι, λογοδοσία δεν προβλέπτεται από το κράτος, δεν αισθάνεται κανείς (αιρετός ή υπάλληλος) την ευθύνη να λογοδοτήσει και η κοινωνία στο σύνολό της, πιθανότατα δεν αντιλαμβάνεται σε τι αναφέρομαι...

Το εν λόγω ζήτημα ξεκίνησε, με την αποδοχή της Διευθύνσεως Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αίτησης εγγραφής στα μητρώα των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας μιας κάποιας «ΑΜΚΕ» που έχει ως στόχο: την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας».

Η ίδια η «ΑΜΚΕ» ανακοίνωσε -πανηγυρικά- στην ιστοσελίδα της την εγγραφή στο εν λόγω μητρώο.
Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο (όσο αυτός θα ισχύει). Ξεκίνησε μια κατακραυγή από την κοινή γνώμη και κατόπιν το υπουργείο όπως ανακοίνωσε το ίδιο (εικόνα 3) την διέγραψε από τα μητρώα.

Εκτός από την σημειολογική πλευρά του θέματος, την πιθανότατη μεσοπρόθεσμη πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος, υπάρχει και η οικονομική πτυχή, αφού τα εγγεγραμμένα στο μητρώα μέλη, μπορούν να λαμβάνουν (υπό όρους) και χρηματοδότηση. Αν δηλαδή δεν είχε βιαστεί η ίδια η «ΑΜΚΕ» να εκθέσει το υπουργείο, κάποια στιγμή, ίσως και να χρηματοδοτούσαμε ανθελληνικές κινήσεις, μόνοι μας.

Όμως τώρα, αναγκάστηκε το υπουργείο -κατά τα φαινόμενα- να την διαγράψει, και πράγματι στην θέση 1704 του καταλόγου δεν βρίσκεται η ΑΜΚΕ αλλά το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η όλη κατάσταση μου θύμισε μια παρεϊστικη ιστορία από το παρελθόν. Ήμασταν κάποτε σε μια ταβέρνα μερικοί φίλοι και τρώγαμε. Κάποια στιγμή ζητήσαμε λογαριασμό.
Ήλθε ο σερβιτόρος κι άρχισε να λέει κρατώντας ένα μπλοκάκι:
_Μία σαλάτα 10, τρείς μπύρες 12, δύο πατάτες 12, μια τυροκαφτερή 5, άμα πιάσει 10, δύο μπιφτέκια 25…
_Ώπα φίλε, τον διακόπτει ο ένας της παρέας: _Τι άμα πιάσει 10, ήταν αυτό;
Και ο σερβιτόρος χαμογελώντας απάντησε:
_ Ε δεν έπιασε…και το έσβησε από τον λογαριασμό…


Κρίτων

Μοιραστείτε το στο Twitter !


"Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο" Ezra Pound


2021 copyright istos.net.gr